Situaţie absurdă pe o stradă din Bistriţa: maşinile pe trotuar, oamenii pe drum (FOTO)

Holistic

În fiecare zi, la Bistriţa sunt înscrise în circulaţie câte 150 de maşini, în timp ce locurile de parcare sunt aceleaşi, nefiind creată, în 2018, nicio parcare nouă. Aşa se face că se ajunge la tot felul de situaţii absurde cum este şi cea pe care ne-a semnalat-o Ghiţă Grebenişan.

„Locuiesc pe strada Mesteacănului din orașul Bistrița, o stradă cu sens unic foarte îngustă și cu parcare plătită la fiecare bloc. Am optat pentru un loc de parcare cu plată pentru a fi sigur că am unde se îmi parchez mașina când vin seara de la muncă, dar manevrele de parcare îmi sunt foarte mult îngreunate de zecile de mașini care parchează pe trotuar făcând astfel strada și mai îngustă de cât este și îngreunând cu mult posibilitatea mea să mă încadrez în siguranță parcare fără a juli sau lovi alte mașini. 

Nu asta ar fi însă problema principală. Strada are un singur trotuar și pietonii sunt nevoiți din cauza celor ce parchează pe trotuar să împartă drumul cu mașinile care circulă pe stradă deoarece pe trotuar e loc doar pentru mașinile parcate și nu mai este suficient loc și pentru pietoni. Menționez că în proporție de 90 la sută trotuarul este blocat de mașini parcate. Deja am făcut cel puțin 4 plângeri la autorități”, ne-a transmis Ghiță Grebenişan. 

În situaţia în care un şofer nu îşi poate utiliza locul de parcare închiriat poate suna la Poliţia Locală, iar cei care îi blochează acesul vor fi amendaţi. În ce-i priveşte pe pietoni nu există altă soluţie decât să circule pe stradă cu riscurile de rigoare. 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Diana

  Nu va supărați, ceilalți care nu au posibilitatea la un loc de parcare privat, deoarece nu mai exista locuri libere, ce ați vrea să facă? Unde sa parcheze?? Și pe mine ma deranjează ca abia trec cu mașina pe acolo, dar pentru asta nu sun nici la politie și nici la ziar!

  (0)
 2. Alin

  Mariti taxele si asigurarea auto…nu mai pot circula oamenii pe jos, doar cu fundul in masina, din pacate asta este conceptia Romanului

  (0)
 3. radu

  ar trebui protejate trotuarele!!!!!!!!!!! n-ai loc de parcare asigurat, o parchezi unde gasesti.Daca nu se iau masuri de asigurare a trotuarelor, azi maine o sa sarim de pe o masina pe alta. Nu e musai sa te dai jos in fata scarii din masina!!! locuri de parcare n-au unde sa faca intre blocuri, si asa s-au desfiintat trotuare si spatii verzi doar pentru ca fiecare vrea sa dea jos fix in fata scarii.

  (0)
 4. Misu

  Asa se doreste la fiecare reabilitare de drum distantta dintre asfalt si partea superioara a bordurii sa fie de 6 cm, dispozitie de la dl primar, in loc sa fie lasata ca in majoritatea proiextelor de 12 sau 15 cm, atunci nu nu vor putea parca pe trotuar.

  (0)
  • Cetatean roman

   Te gândesti cum ar urca p mămică cu carucior cu bebeluș pe astfel de borduri? Sau un om invalid cu carucior?!?! Hai sa cocoțăm trotuarele sa nu poata urca mașinile!!! Jalnic!!!

   (0)
 5. cc

  Surse de la Hollywood au declarat că au identificat noua locație pentru decorul filmului The Mummy 4.
  Conform purtătorului de cuvânt, Stanli, străzile întunecate ale Bistriței oferă ambianța perfectă punerii în scenă a secvențelor cinematografice care au consacrat seria.
  „Faptul că nu găseşti un picior de om seara pe uliță şi ziua prin uzinele comuniste abandonate, oferă un avantaj competitiv, vă dați seama câți bani ne-ar fi costat rezervarea unui perimetru similar. Aşa, deja avem figuranți care se aruncă benevol pe fereastră. Cu noile măsuri anunțate de guvern, numărul lor va creşte. Estimăm de asemeni că vilele luxoase de la periferie oferă spații ideale de cazare pentru echipa filmului, mai ales că proprietarii încarcerați, sunt dornici pe perioada vacanțelor forțate la Penintenciar Inc să valorifice oportunitatea.
  Bugetul estimat e mai mare decât al pârtiei de schi şi cel de salarii cumulate. Un alt punct pozitiv, spectatorii vor putea în sfârşit să retragă banii din pilonul 2 de pensii , pentru achitarea în avans a biletelor şi pungulițelor de popcorn. Administrația culturală locală contribuie de asemeni, punând la dispoziția realizatorilor filmului, un grup de 10 preoți îmbrăcați tradițional, a căror scenă surpriză, incantarea unor molifte autentice , în timp ce Tom Cruz readuce la viață moaştele Sfintei Curbulina .
  Purtătorul de cuvânt al Primăriei
  „Filmul va creea emoţii în audiență, garantat. De altfel sub brandul guvernării noastre, emoția e o parte din cotidian. Sigur, câteva gropi în plus şi dacă am putea aduce accidentele în acelaşi loc…ar avantaja”

  BREAKING NEWS, ÎN PREMIERĂ O PRIMĂ IMAGINE

  https://ibb.co/MRzmbL2

  (0)
 6. Tudor

  Locurile zac goale fiindca sunt cu placute toate. au fost inchiriate ca sa faca primaria bani! E anormal sa ai aproape jumate din parcari goale la ora 16:00 si totusi orasul sa fie sufocat! Nu trebuiau inchiriate toate locurile! Doar jumatate!

  (0)
 7. citizen

  nu mai bine era în epoca cealalta când va lua mama dracu’ stând la cozi la peco sau circulând o duminica cu sot si una fara sot?
  acuma v-ati ajuns toti, ati luat cazane cu 1000-1500 de euro aruncate de altii si sunteti bastani.
  n-aveti bani de asociatie de la o luna la alta, dar aveti un hârb rezemat de bordura în fata geamului de la apartamentul situat în ghetou.
  dar lasa ca vine tatucul dracnea si va baga o taxa de mediu de o vorbiti singuri de la anul.
  o sa le dati foc pe maidan numai ca sa scapati de ele, atâta o sa va coste taxele (o sa fie mai mari decât valoarea rablei).

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.