Simpozionul internaţional de artă contemporană artFORest, între 15 august şi 7 septembrie

Holistic
În perioada 15 august - 7 septembrie, la Sîngeorz-Băi va avea loc în organizarea Muzeului de Artă Comparată a 25-a ediţie a Simpozionului internaţional de artă contemporană artFORest ”No Limit” II, la care au fost invitaţi artişti din Franţa, Turcia, Republica Moldova şi România. Coordonator, Maxim Dumitraş.

afis artforest 2014Simpozionul este organizat de Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Bai şi este constituit ca un eveniment de tip anual ce îşi propune, prin artiştii pe care îi invită, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de artă contemporană la nivel naţional şi european.

În acest sens, ideea simpozionului de la Sîngeorz-Băi porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi interferează pozitiv cu cadrul natural oferit, transformându-l într-un spaţiu de creaţie inedit. Hârtia manuală va fi una dintre caracteristicile acestui simpozion: artiştii invitaţi sunt liberi sa aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.

Un prim argument al acestui proiect finanţat de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud prin Complexul Muzeal Judeţean şi în organizarea Muzeului de Artă Comparată Sîngeorz-Băi este posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini, schimbul de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, dar şi organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, Tg. Mureş, Sibiu, Bucureşti, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.

Participanţii la ediţie 2014: Raluca Băjenaru, Gabriel Brojboiu, Emil Cassian Dumitraş, Maxim Dumitraş, Nicolae Fleissig (Franţa), Alexandru Gavrilaş, Nesrin Karacan (Turcia), Simion Moldovan, Ştefan Pelmuş, Mihai Perca, Vasile Raţă, Mirela Trăistariu, Tudor Zbarnea (Republica Moldova).

Locul de desfăşurare este Domeniul Artelor ”Dosul Gârciului” – Sîngeorz-Băi, în perioada 15 august – 7 septembrie. Coordonator: Maxim Dumitraş (foto) – artist vizual, directorul Muzeului de Artă Comparată Sîngeorz-Băi.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.