Simionca (PMP): Primăria Bistriţa îşi bate joc de cetățeni

Holistic

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, spune că lucrările de reabilitare a trotuarelor din Bistriţa ”sfidează orice fel de bun simţ”, fiind ”un atac la integritatea fizică a tuturor cetăţenilor, plătitori de taxe şi impozite locale”.

“Spun că este vorba de un atac la integritatea fizică deoarece am văzut în aceste zile momente de adevărată groază petrecute pe strada 1 Decembrie, acolo unde firma care se ocupă de aşa-zisele reparaţii nu a marcat în niciun fel spaţiul de lucru, ceea ce face circulaţia pietonilor să se transforme într-un adevărat coşmar. Este inadmisibil ceea ce face Primăria, aroganţa cu care îi tratează pe plătitorii de biruri. Vă întreb, domnule primar Creţu, cine va răspunde în cazul în care, în zonele unde se repară aceste trotuare, o maşină va accidenta un om? Nimeni, pentru că nimeni nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate”, a menționat Simionca.

Considerând că toate aceste reparaţii reprezintă ”o mascaradă preelectorală”, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud a afirmat că există o mare diferenţă între reparaţiile invocate de municipalitate şi ceea ce se întâmplă pe străzile Bistriţei: “Practic, suntem puşi în faţa unei deturnări de fonduri, banii de la capitolul investiţii fiind folosiţi pentru nişte reparaţii care nu respectă niciun fel de planificări, să nu mai vorbim de organizare de şantier. De ce? Răspunsul este unul foarte simplu: nu există o investiție fundamentată, documentată!”.

Ionuț Simionca se întreabă de ce bugetul Direcţiei de Servicii Publice e mai mare decât cel prevăzut pentru bugetul investiţiilor: “Ştiu că e vorba de o sumă care trece peste 3 milioane de lei, pavelele trebuind să acopere 24.740 de mp. E cam mult, domnule primar Creţu pentru nişte reparaţii, nu observaţi acest lucru?”“Cer municipalităţii să încheie cât se poate de repede aceste reabilitări de trotuare şi să ceară firmei care realizează aceste lucrări să lucreze mai profesionist, nu de alta, dar la ce bani încasează trotuarele ar trebui pavate cu aur”, a comentat el.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. hhh

  peste 3 saptamani incepe noul an scolar. sute de elevi nu vor avea pe unde merge, trotuarele de pe 1 Decembrie fiind sapate. sa speram ca politia va asigura buna circulatie si nu vor fi accidente.

  (0)
 2. Balan Marius- Ecologist B-ta

  No… BRAVO D le SIMIONCA. Ma bucur sa constat ca nu sunt singurul care sesizeaza aceste aspecte. Avem o administratie depasita, care lucreaza cu DOSUL, ca sa ma exprim elegant. Santierele au pornit in toate directiile, ca in CHINA. Numai ca noi nu suntem capabili ca ei sa le si finalizam. Disconfortul este unul major, pt. cetateni, si pare ca nu se mai gata!. Dar ce ziceti, cand va incepe primarelul nostru, lucrarile de distrugeri a PIETEI CENTRALE, pe 2 ha. timp de 2 ani, cand va fi scoasa iarba si vor fi taiati toti copacii, si se vor inlocui cu dale si betoane, ca sa semene BISTRITA cu VIENA si SIBIU ? Ei ce ziceti ? Suntem in stare ca impreuna sa dam in judecata administratia pt. distrugeri, si incalcarea legilor de mediu ?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.