Silvia Galben, PMP: ”Uniți în Europa!”. Sper că românii vor realiza cât de mult contează votul lor

Holistic

Silvia Galben a intrat în PMP pentru a da o voce puternică luptei pentru copiii cu dizabilități, după ani de activism în ONG: ”Și ei sunt cetățeni europeni și au drepturi”. Candidata la europarlamentare, secretar general al PMP Bistrița-Năsăud, crede că românii vor ieși în număr mare de data asta la vot, pentru că s-au săturat de incompetenții care-i fac de râs în Europa.

Silvia Galben, locul 14 pe lista pentru europarlamentare a Partidului Mișcarea Populară a intrat în politică în 2016 din zona ONG-urilor sociale, unde s-a dedicat cauzei copiilor cu dizabilități. A făcut pasul spre politică atunci când a realizat că este nevoie ca vocea acestor copii și lupta pentru drepturile lor să se audă mai departe de granițele ONG-urilor. Iar Partidul Mișcarea Populară i s-a părut cea mai firească alegere din această perspectivă, cu atât mai mult cu cât, în plan personal este un mare susținător a lui Traian Băsescu.

Bănățeancă născută în Timișoara în 1980 din tată sârb și mamă etnic maghiar, Silvia Galben îmbrățișează natural multiculturalismul. De altfel este vorbitoare a 4 limbi străine: engleza, spaniola, maghiara și sârba, iar ușurința de a comunica i-a deschis foarte multe uși. A terminat Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Vest Timișoara, însă după câțiva ani de antreprenoriat și-a descoperit vocația de dascăl. Din 2011 lucrează la catedră și este profesoară, specializată în educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale la Școala Profesională Specială ”Sfânta Maria” din Bistrița.

Dar ceea ce o definește, dincolo de activitatea profesională, spune Silvia Galben, este voluntariatul. A început cu activități în zona protecției mediului, ca o împătimită apărătoare a naturii și a trecut prin experiența împăduririlor de la Tășuleasa Social, unde revine de câte ori se ivește ocazia. Însă timpul pentru voluntariat a căpătat o altă dimensiune odată cu munca de la Fundația Inocenți, ONG-ul româno-american pentru care este, după ani de muncă, ambasador. Silvia Galben a realizat după o perioadă consistentă de voluntariat că munca în ONG-uri nu este suficientă și că numai o implicare politică o poate ajuta să fie o voce cu adevarat puternică pentru cauza copiilor cu dizabilități și a părinților lor. Acela a fost momentul în care a făcut pasul către politică.

PSD-ALDE trebuie sancționați pentru că nu servesc interesului general, ci unui grup restrâns de interese

Rep: De ce ar trebui să sancționeze alegătorii coaliția PSD-ALDE?

Locuitorii din Bistrița-Năsăud ar trebui să-i sancționeze în primul rând pentru lipsa de implicare în viața cetățenilor, adică nivelul de trai scăzut față de ceilalți cetățeni din Transilvania, industria ca și inexistentă, lipsa atragerii investitorilor, lipsa infrastructurii, a creșelor, a grădinițelor, a locurilor de parcare, lipsa interesului autorităților de a asigura o viață efectiv mai bună cetățenilor.

Cetățenii ar trebui în primul rând să-i sancționeze. Și dacă vorbim prin extensie la nivelul întregii țări, această coaliție PSD-ALDE și-a stabilit propriile priorități care servesc în primul rând grupurilor restrânse și nu și restului cetățenilor.

Că sunt alegeri europarlamentare sau locale, cetățenii ar trebui să voteze reprezentanți care să pună pe primul loc nevoile și interesele acestora. Și la nivel național, în afara focusării pe legile justiției pentru a servi intereselor liderilor politici, noi nu am văzut o îmbunătățire a nivelului de trai a românilor și o creștere a calității vieții, acestea fiind principalele motive pentru care au fost votați.

Cu ce se deosebește PMP de celelalte partide de opoziție?

În primul rând PMP e un partid cu oameni noi care-și propune să rezolve problemele românilor de pretutindeni, inclusiv ale românilor de peste Prut și mai ales își propune reîntregirea granițelor. Să nu uităm că proiectul de suflet al PMP-ului este reîntregirea granțelor țării, un deziderat pe care nu-l are niciun alt partid, de opoziție sau de la putere.

Apoi, PMP face o opoziție reală, una incomparabilă cu ce face de exemplu PNL-ul. De fapt e greu să numești opoziție ceea ce face PNL. Doar liderii și parlamentarii PMP sunt cei care au taxat fiecare mișcare greșită a guvernării PSD-ALDE, i-am văzut activi și asta ar trebui să-i determine pe români, pe bistrițeni, să aleagă Partidul Mișcarea Populară.

Ce așteptări credeți că au cetățenii din Bistrița-Năsăud de la politicieni/partide la alegerile europarlamentare?

Pe lângă o schimbare concretă în viața lor, în ceea ce privește calitatea vieții pe care o duc, cetățenii așteaptă oameni noi. Asta vă spun și întalnirile cu cetătenii din stradă, că oamenii vor să vadă fețe noi, oameni care să le soluționeze problemele în mod concret.

Pe de altă parte există acum o sensibilitate legată de Europa și de modul în care suntem priviți, mai ales după gafele nenumărate făcute de doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, și miniștrii din guvernul PSD -ALDE. În special acum, când toți ochii sunt ațintiți pe noi, România deținând președinția rotativă a Uniunii Europene timp de 6 luni.

Uitați-vă la doamna prim-ministru ce gafe poate să facă și cum noi, în loc să maximizăm toate oportunitățile încheind aceste 6 luni într-un mod onorabil, gafăm constant.

La acest nivel politic avem nevoie de oameni de stat, de politicieni cu experiență, patrioți care urmăresc interesele României și ale românilor.

De aceea eu cred că președintele Traian Băsescu, primul pe lista PMP, are cunoștințele necesare și experiența politică care îl recomandă să ne reprezinte la Bruxelles, la fel și președintele Eugen Tomac și ceilalți viitori europarlamentari de pe lista PMP.

Sper că românii vor realiza cât de mult contează votul lor și vor ieși la vot!

MESAJUL CANDIDATULUI SILVIA GALBEN:

”Uniți în Europa” înseamnă respectarea drepturilor tuturor cetățenilor români din Europa, a tuturor bistrițenilor care muncesc în străinătate pentru a sprijini familiile lor rămase acasă, pentru a  le asigura un trai decent demn de un cetățean european.

”Uniți în Europa” reprezintă mesajul nostru de unitate a românilor dar și al europenilor, iar munca pe care o voi depune va fi în sprijinul dorințelor bistrițenilor de a avea un trai demn de un cetățean european.

Candidez cu acest mesaj dar și pentru a fi vocea copiilor cu nevoi speciale și a părinților lor. Și ei sunt cetățeni europeni, și ei au drepturi egale în Europa și mai ales au dreptul la cea mai bună îngrijire și educație, au dreptul de a avea șanse egale la fel ca și toți ceilalți!“.

Partidul Mișcarea Populară

(PE)

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Speranta

  De acord..sanctionati pt.inactivitate pe bani publici,pt minciuna,pt hotie etc.Dar sa-l aduci pe Basexu ca si lumina e culmea ironiei.

  (7)
 2. Vasi

  PMP, succes. Sunt bistriteni realisti care va voteaza. Bine spus doamna Galben „La acest nivel politic avem nevoie de oameni de stat, de politicieni cu experiență, patrioți care urmăresc interesele României și ale românilor .”

  (-1)
 3. Speranta

  Stiam ca speranta moare la urma,dar faza cu degetu nu o stiam.Acu eculogistule spune ,in curu cui? Basexu ori Udrea ca nu stiu ce gusturi ai.

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.