Show aviatic, paradă militară, demonstrații de luptă, expoziție de tehnică și spectacol la Prundu Bârgăului

Holistic

Primăria Prundu Bârgăului dă startul evenimentelor dedicate Centenarului, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. Primul eveniment, “Centenarul Marii Uniri pe Valea Bârgăului”, organizat de Primăria comunei Prundu Bârgăului, Ministerul Apărării Naționale, Divizia 4 Infanterie Gemina, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii în colaborare cu primăriile Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului și Josenii Bârgăului, va avea loc pe 28 mai, în centrul comunei Prundu Bârgăului, lângă Monumentul Eroilor.

Evenimentul debutează cu o paradă militară, urmată de un show aviatic, demonstraţii de luptă, expoziţie de tehnică militară și continuă cu un concert de fanfară şi spectacol de muzică populară.

Manifestările încep la orele 12.00, cu o paradă militară la care participă cu personal şi tehnică, unităţile Diviziei 4 Infanterie Gemina, ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud și ale Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Dacă vremea va permite, zona va fi survolată de MIG-urile şi de elicopterele militare ale Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, care vor oferi publicului un eveniment de excepţie, cu coborâri în rapel ale militarilor.

În incinta stadionului FC Heniu, din centrul comunei Prundu Bârgăului, va fi amenajată o expoziţie cu tehnică militară şi tot aici va avea loc un concert de fanfară susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Cluj-Napoca şi de Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa.

Programul include şi demonstraţii de luptă ale poliţiştilor din cadrul Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Spectacolul de muzică populară, care va avea loc după încheierea paradei militare și a demonstrațiilor, este susținut de Ansamblul Profesionist Dor Românesc, conducerea muzicală: Anghel Urs, coregrafia: Adrian Pașcu. Soliștii invitați în recital sunt: Ioan Dordoi, Felix Gălan, Radu Ciordaș, Ovidiu Purdea-Someș, Lucia Potra și interpretul de muzică ușoară Vasile Barboș. Prezentatorul evenimentului este Sergiu Vitalian Vaida.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.