Sfatul uluitor al primarului Creţu pentru copiii din Slătiniţa care au WC în curte

Holistic

Părinţii celor 25 de elevi cu vârste între 3 şi 6 ani care frecventează grădiniţa Slătiniţa şi nu au unde să-şi facă nevoile decât într-un WC din curte au primit un sfat uluitor din partea primarului Bistriţei, Ovidiu Creţu. Edilul care, în cele trei mandate ale sale nu a reuşit să racordeze localitatea la reţeaua de apă potabilă şi canalizare, le-a sugerat să-i trimită pe copii la grădiniţă „cu oliţa”.

Primarul i-a răspuns astfel delegatului sătesc din Slătiniţa, Maftei Pop, care a cerut municipalităţii să repartizeze două toalete ecologice şcolii din localitatea componentă.

„În legătură cu toaletele de la şcoala generală din Slătiniţa, eu am explicat celor care m-au întrebat că, atâta timp cât nu avem apă curentă, ce modernizări să faci? Când se va face racordul cu apă la şcoală, atunci sigur că şi cine va fi atunci primar şi domnii consilieri vor lua în calcul să se facă toalete în interior fiindcă, har Domnului, spaţii există. Sunt două şcoli cu puţini copilaşi. Clasele V-VIII sunt aduse la oraş şi mulţi părinţi optează tot pentru oraş. O soluţie mi-a fost solicitată de către o doamnă profesoară de acolo. Dacă aţi putea, domnule primar, măcar două toalete ecologice să fie cât mai aproape de copilaşi. Avem 25 de copilaşi între 3 şi 6 ani şi şcoala este peste podeţ. Mai ales când vine iarna, un copilaş trebuie dus de mână la toaletă. Eu cred că ar fi o soluţie pe moment să venim în ajutorul celor 25 de copii şi, bineînţeles, şi al părinţilor”, a spus Maftei Pop, delegatul sătesc din Slătiniţa.

În replică, primarul Ovidiu Creţu a spus: „Sigur că au găsit faptul că, în Slătiniţa nu au apă la şcoală. Nu au apă nici acasă copiii ăia că nu este. Asta este situaţia acuma. Putem să aducem toalete ecologice, dar astea nu o să facă faţă. Sigur că, la grădiniţă, ştim mulţi şi aici în Bistriţa sunt copiii cu oliţa”.

Reamintim că deputatul USR Cristina Iurişniţi a postat un mesaj în data de 10 septembrie cu următorul conţinut: „Politicienii ar trebui să nu își etaleze discursul politic la deschiderea școlilor câtă vreme acestea sunt într-o stare dezastruoasă, fără avize ISU și cu grupurile sanitare in curte, ca pe vremea bunicilor! (…) Tânăra învățătoare suplinitoare Gliga Iulia, 22 de ani, de la școală din Slătiniţa va preda unor elevi cu nivele diferite, 19 la număr, în regim simultan, până la clasa a III- a, care au probleme de scriere și citire. Nu a urmat cursuri de perfecționare care să o învețe cum să gestioneze o astfel de situați. Naveta nu este decontată, condițiile sunt precare…Cum încurajăm tinerii sa vină și mai ales sa rămână în mediul rural, pentru a reduce abandonul scolar? Nu este o prioritate nici pentru Primăria Bistrița, pentru MEN cu atât mai puțin! Abandonul școlar este încă ridicat, avem 40% analfabeți funcțional. Domnule primar Ovidiu Cretu , avem nevoie de drumuri reabilitate și școli modernizate pentru copiii noștri. Acestea sunt prioritățile în Bistrița europeană!”, a scris ea. 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Horatiu FD

  Musiu Cretu, tot ce se poate ca propunerea matale sa fie pusa in practica, insa ar trebui sa fii pregatit pentru momentele in care continutul acelor oale de noapte sa fie desertat peste augusta ta persoana, mai scarnavie!

  (0)
 2. banul

  banii s-au cheltuit pe marele targ al bistritei si pe alte magarii ieftine de partid. Multumim partidului si tuturor incompetentilor de la buget

  (0)
 3. nicu

  Sa taca cei din Slatinita, le face teren de sport , parc , ce mai vreu?
  Ap sa si o aduca cu cisternele si pentru canalizare folositi olita.

  (0)
 4. Ana

  Ca la noi … la nimeni. La gradinita unde merge copilul meu este baie in interior, cu wc-uri micute, la nivelul copiilor, ghiuvete micute, ce sa zic, e o baie recent facuta frumos… Ca sa vina doamna de la salipid sa „ne certe” ca in baie nu e voie cu prosoape aduse de parinti si ca trebuie cumparate role de serverele, ca asa e igienic. Poi cum vine asta? Unde e vai si amar de ele wc-uri sa-si aducă olita, iar acolo unde chiar e bine, ne dau amenda ca ducem un prosop de acasa. Jalnic!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.