Social

Sezon excelent pentru Băile Figa. 50.000 de turişti au petrecut mai mult de o zi în staţiune (FOTO)

Băile Figa au devenit, vara aceasta, destinaţia favorită a zeci de mii de turişti din judeţele învecinate, Cluj, Mureş, Suceava şi Maramureş, dar şi din Moldova sau chiar de mai departe. Media celor care plătesc bilete de intrare în week-end este de zece mii de oameni pe zi, acesta fiind, de departe, cel mai bun şi profitabil sezon de la înfiinţarea parcului balnear.

Bogdan Tuşa, jurist în cadrul Direcţiei de Gospodărie Comunală şi Locativă Beclean, instituţia care administrează Bogdan TusaBăile Figa, a declarat pentru Timp Online, că vara anului 2015 a fost, de departe, cea mai bună de la înfiinţarea parcului balnear, atât pentru administratori, cât şi pentru privaţii care au construit cabane şi pensiuni în jurul lui.

„În prezent sunt circa 1000 de locuri de cazare în toată zona Băilor Figa, mă refer şi la Beclean, şi la satul Figa, dar, de la un an la altul, numărul locurilor de cazare creşte cu 300-400. Dacă anul acesta sunt 70 de cabane, la anul vor fi o sută, iar peste doi ani 150. Turistul care vrea să vină la Băile Figa poate accesa online două site-uri, unul bailefiga.ro, altul bailefiga.com, unde sunt menţionate toate numele proprietarilor de unităţi de cazare şi numerele lor de telefon. Cazările nu sunt intermediate de nimeni. Turiştii discută direct cu proprietarii, îşi fac rezervări, sunt aşteptaţi. E un sistem destul de bun. Sezonul acesta a fost unul extrem de aglomerat. Figa este una din staţiunile în care afluxul pe week-end este foarte mare. Am avut şi week-end-uri în care au fost şi 15.000 de oameni, situaţie în care nu s-a putut acoperi necesarul de locuri de cazare. În rest, facem faţă solicitărilor”, a spus Tuşa.

Conform lui Tuşa, proprietarii căsuţelor din lemn le închiriază turiştilor cu preţuri între 70 şi 100 de lei/noapte, iar cei ai cabanelor mari între 200 şi 300 de lei/noapte.

„Într-o cabană mare se pot caza şi trei familii, sunt trei camere cu bucătărie, cu baie, cu tot. În căsuţele mari se pot caza două persoane cu copii, iar în căsuţele mici două persoane. Acestea au câte o cameră care oferă cam toate facilităţile: duş, apă caldă, tv. „, a spus el.

Bogdan Tuşa a mai spus că vara lui 2015 a fost „mult peste sezonul trecut” din toate punctele de vedere.

„Ne-a ajutat şi vremea fiind continuitate de căldură, două-trei săptămâni la rând. Avem calculat cam 200.000 de turişti care au trecut pragul staţiunii vara aceasta. La o mie de locuri de cazare, pe o perioadă de 40-50 de zile, am avut 100% ocupare, adică 50.000 de oameni cazaţi, ceea ce înseamnă că 25-30% dintre turiştii care au venit la Băile Figa au rămas peste noapte sau mai mult timp”, a adăugat el.

Timp Online a stat de vorbă cu câţiva dintre turiştii care au venit în acest sfârşit de săptămână la Băile Figa.

„Suntem din Dej şi venim la Băile Figa fiindcă ne place foarte mult. Am fost la mare unde am prins vreme foarte urâtă, aşa că am decis să venim la Figa fiindcă aici e foarte frumos locul, sunt bazine cu apă sărată, dulce, e curat, e pădure. Singura problemă e că sunt foarte mulţi oameni. Dacă nu vii de dimineaţă, nu ai loc”.

Baile Figa aglomerat 2 Baile Figa aglomerat 3 Baile Figa aglomerat 4 Baile Figa aglomerat 5

„Suntem din Cluj. E prima oară când suntem aici. Au auzit de la cunoştinţe şi prieteni că e o staţiune mare, e lume multă, e frumosă. Am venit de curiozitate să vedem dacă e aşa. Vom sta tot week-end-ul. Ne cazăm la o pensiune. E frumos. E 80 de lei pe noapte. Am fi vrut să ne cazăm aici, la căsuţe, dar era plin. Ni s-a spus că trebuia să sunăm cu vreo două săptămâni înainte să rezervăm pentru că e multă lume. Căsuţele sunt foarte multe, dar toate pline”.

„De la Cluj am venit şi noi, nu am mai fost. E prima oară când venim. Prima impresie e bună. Am venit să vedem despre ce e vorba şi, dacă e bine, mai venim. În special am venit pentru apele sărate şi pentru nămol”.

„Am mai fost la Figa şi am revenit. Suntem din Cluj. Ne place foarte mult mai ales pentru că există tobogane. E foarte frumos să îţi dai drumul şi să simţi viteza cu care cobori”.

Baile Figa aglomerat 6 Baile Figa aglomerat 7 Baile Figa aglomerat 8 Baile Figa aglomerat 9

„Suntem din Vatra Dornei. Am venit pentru prima oară din curiozitate fiindcă am auzit doar lucruri bune despre staţiune, de pe internet, de la prieteni care au mai fost. Ne-am făcut rezervare înainte cu câteva la cabană şi ne-a plăcut foarte mult cum arată. Am plătit 80 de lei/noapte/cameră. Nu am ştiut că e făcută staţiunea cu bani europeni, dar mi se pare interesant cum au cheltuit banii şi mai ales cum i-au reinvestit”.

„Suntem din Mureş. Suntem pentru prima oară aici. Ne place că există multe opţiuni de petrecere a timpului liber, putem face baie, plajă, ne putem da pe tobogane. Ne-am şi cazat o noapte, ne-a plăcut camera în care am stat”.

„Sunt din Piatra Neamţ. E al treilea an în care vin la Figa. Mie îmi place foarte mult, cred că e din ce în ce mai frumos. A evoluat mult în bine, s-a mărit staţiunea. În primul an, am fost cazaţi la Beclean, la un hotel, apoi la o căsuţă pe vale, apoi aici în deal. Acum plătim 250 de lei cabana pe noapte, dar nu suntem singuri, ci cu încă două familii. Timp de cinci zile am cheltuit 180 de lei. În ce priveşte mâncarea e o problemă. Ne-am mai pregătit şi noi, mergem în oraş, dar sperăm să se rezolve şi această chestiune. Ciorbele nu prea ajung, e prea mult fast-food. Cu toate acestea, eu recomand tuturor Băile Figa fiindcă e totuşi e o staţiune ieftină, apele sărate şi nămolul sunt foarte bune. Eu, de exemplu, am avut probleme cu gâtul, aveam dureri, dar, de când vin la Băile Figa, problemele au mai dispărut”.

Baile Figa cazare 1 Baile Figa cazare 2 Baile Figa cazare 3 Baile Figa cazare 4

9 comentarii

  • mai fac bani vreo 2-3 ani dupa care over. In ritmul acesta, multa lume, putine sezlonguri, mizerie peste tot nu mai merge nimeni. Poate doar cei din zona, sa fim seriosi Baile figa se transforma intr-un fel de strand al beclenarilor

  • Este o afacere de familie a primarului Moldovan…sa vedem cine are fast-food in incinta „statiunii” (fratele Luca), cine au cabane construite in imprejurimi ( ex. fratele Denes, admnis.”statiunii”, etc., exemplele sunt multe). Mizerie cat cuprinde, baile deplorabile…totul lasa de dorit. Sunt din Cluj, dar sincer va spun …nu mai „calc” niciodata la Baile Figa.

    • Este singurul loc in care nu a călcat ANAF-ul.evaziunea fiscala e la ea acasa.este o afacere de familie.

  • 1. Ar foarte frumos daca s-ar da bon fiscal la intrare si ar fii raportate la sfarsit de an sumele adunate si destinatia lor

    Pana acum sunt bani gri aflati la dispozitia primariei si al ” mediului inconjurator” de care nimeni nu stie ce se intapla cu ei ( cu zvonuri ca din acesti bani se finanteaza campania electorala a primarului si se ung rotile ” mai sus” )

    2. grija mai mare cu curatenia si filtrarea apei ( in zilelel mai aglomerate apa dulce bate mult spre culoarea apei sarate ) este dusa vestea ca sunt lipsuri la acest capitol , iar o data stricata reputatia este greu de recastigat

  • Nu se dau bonuri fiscale, nu se face curatenie cum ar trebui. Sunt prea multi vizitatori si nu exista capacitatea de a prelua atat de multi oameni. Ar trebui selectati clientii pt ca actualul succes sa nu devina o simpla amintire

  • Aloooo…ANAF, DNA…ce asteptati invitatii speciale…scuze Protectia Consumatorului nu se baga, ca ii din familie (n.r. cumnata primarului Nicu Moldovan)…sau Baile Figa sunt proprietate privata pentru primarul din Beclean si apropiatii. Vreau sa vad un articol cand se da prima „amenda fiscala” la vestitele Bai Figa.

  • O cloaca in care lipsa bunului simt,golania,gunoaiele,etc,sunt la ele acasa! Daca mergi o singura data la sfarsit de saptamana,vei constata ca nu-ti mai doresti sa mergi niciodata!! Cine poate sa traduca in romana ,din spaniola „FIGA”??? Sa fie chiar asa?

  • Bine mai fratilor . Nici asta nu-i buna. Dupa voi totul este de pomana. Totul este egal cu O. Voi cei care comentati aici, o faceti doar de dragul artei , de a spune multe si a nu misca un deget. Succesul orasului Beclean, se datoreaza administratiei, mult mai practica ca cea de la Bistrita. Pt. voi Wondelandul lui CRETU este asteptarea cea mare. Acolo o sa va dati cu sania pe STREC, si veti schia pe CINA.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS