Serviciul Rutier din IPJ BN are şef cu acte în regulă

Holistic

Serviciul Rutier din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud are, începând cu luna aceasta, şef cu acte în regulă. Postul a fost scos la concurs la final de iunie, iar cu nota 8,87, un fost inspector şef adjunct al IPJ Bistriţa-Năsăud a devenit titularul lui. Este vorba de nimeni altul decât de comisarul şef Ciprian Buta, care a fost împuternicit la şefia acestui serviciu la sfârşitul anului trecut.

Comisarul şef Ciprian Buta a fost inspector şef-adjunct în perioada în care inspector şef era Ioan Ovidiu Mureşan (2011-2014). La sfârşitul anului 2014, după ce inspectorul şef Ioan Ovidiu Mureşan, dar şi şeful Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud – Roberto Hasnaş, precum şi comandatul Poliţiei Năsăud – Leon Cloşcă au fost reţinuţi de DNA pentru fapte de corupţie, comisarul şef Ciprian Buta a cerut să fie eliberat din funcţie, fiind şi el vizat de anchetă, însă doar ca suspect, nefiind dovezi că ar fi fost implicat în tot ceea ce s-a întâmplat în anii respectivi.

Totuşi, el s-a retras atunci din funcţia de inspector şef-adjunct.

„În urma analizei care a avut loc la nivelul conducerii instituţiei, comisarul şef de poliţie Ciprian Buta, adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Bistriţa – Năsăud, a solicitat eliberarea din funcţia deţinută, urmând a fi numit într-o funcţie de execuţie corespunzătoare gradului profesional deţinut şi pregătirii profesionale”, anunţa IGPR în ianuarie 2015.

Ulterior, comisarul şef Ciprian Buta şi-a încercat şansele pentru funcţia de şef al DGA Bistriţa-Năsăud, fiind numit în noiembrie 2017 şef al Serviciului Rutier. El s-a prezentat la concursul pe post organizat luna trecută care a constat în susţinerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale. A fost singurul candidat, a obţinut nota 8,87 şi a devenit titularul postului de la care au pornit toate problemele în perioada în care a fost inspector şef-adjunct.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.