Ultima seară duhovnicească la Biserica de la Coroana

ACTUALIZARE Cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, odată cu începutul Postului Naşterii Domnului, Parohiile Ortodoxe „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, ”Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” şi „Pogorârea Sf. Duh” au organizat în fiecare zi de joi, începând cu ora 18.00, o seară duhovnicească pentru a ne umple sufletul de vorbe cu tâlc şi înţelepciune.

Printre invitaţi, nume de rezonanţă spirituală cum ar fi: pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, arhimandritul Dumitru Cobzaru, pr. prof. univ. dr. Benedict Vesa – secretarul Mitropoliei, pr. prof.univ. dr. Cristian Tia, duhovnicul Facultăţii de Teologie din Cluj-Napoca, dar şi duhovnici şi stareţi de la mănăstiri.

Primul invitat, în 16 noiembrie, a fost protosinghel Chiril Zegrean – starețul Mănăstirii Rebra-Parva: ”Hristos, ușă spre cer”, apoi în 23 noiembrie – prof. univ. dr. Teofil Tia, duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca și profesor la catedra de Teologie pastorală: ”Venirea lui Dumnezeu în ortodoxie. Oferta de iubire a pruncului Iisus”, în 30 noiembrie – protosinghel Paisie Pașcu, duhovnicul Mănăstirii Strâmba: ”Iubind biserica și neamul”, în 7 decembrie – protosinghel Benedict Vesa, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, lector universitar doctor la Facultatea de Teologie Cluj-Napoca – ”Crăciunul ”în chip de rob”, în 14 decembrie – arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului. Tema: ”Nașterea Domnului, eveniment definitiv și perpetuu”.

Ultimul invitat al serilor duhovnicești, joi 21 decembrie, este pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca. Tema: ”Crăciunul azi, fără Hristos?”.

Participă Corala Osana a preoților din protopopiatele Bistrița și Beclean.

Google Ads

Comentarii

 1. Victor

  Cu binecuvântarea lui Ionica colaboratorul fostei Securitati seri duhovnicești. Duhovnicul fiind persoană căreia cineva îi încredințează toate tainele, banuim ca serile duhovnicesti sunt cele in care cei prezenți vor încredința tainele lor și ale apropiaților, turnatorilor fostei securitati pentru ca acestia sa le valorifice mai departe cum vor sti ei mai bine.
  Nu vom obosi a reaminti ca Biserica Minoritilor este FURATA de fostii colaboratori ai Securitatii de la proprietarii de drept greco-catolici. Duhovnicirea (din sl. duhovĭnikŭ) in biserici furate este lucrarea Moscovei si nu poate sa servească decât la pierzania sufletului. Incapățânarea de a poseda ce nu e al tau când sunt atâtea alte biserici ortodoxe in oraș este lucrare diavoleasca. Sunteti asteptati la colinde inchinate lui Mamona.

  (-6)
 2. Paul Negru

  Prietene Victor,nu crezi ca devii penibil?!Las-o balta cu pretentiile de proprietate asupra Bisericii Coroana.De 27 de ani ati avut vreme sa va consolidati prprietatea,dar scuzati-ne mica malitiozitate:si din cele obtinute,unele le-ati instrainat inexplicabil.Hotarasta-te ,prietene,(aminteste_ti in ce context foloseste Dl Hristos acest apelativ?!) esti credincios si …atunci ce au colindele cu Satana si Biserica sau esti trimis de Moscova sa invrajbesti fratii greco-catolici cu cei ortodocsi?

  (0)
 3. Victor

  Mai bine penibil decat hot, mincinos, fatarnic si asupritor al aproapelui. Cf. DE: MAMONA (cuv. arameic) subst. (Cu valoare de nume propriu) Denumire biblică a diavolului, personificând bogăția și lăcomia de bani. Nimic mai potrivit pentru organizatorii „serilor duhovnicesti” intr-o biserica insusita de Statul Roman prin Decretul 358 lui Petru Groza din 1 decembrie 1948 si facuta cadou slujitorilor PCR si ai Securitatii.

  (1)
 4. Latin

  Penibili sunt cei care au furat biserica cu ajutorul statului si si-au dat medalii in biserica care nu le apartine. In tara asta inca cu mentalitate bolsevica daca spui adevarul esti numit penibil. Adevarul trebuie spus mereu. Biserica de langa hotelul coroana a fost si va fi biserica greco catolica. Niciodata biserica nu a fost ortodoxa. Arhitectura bisericii se poate vedea si la numeroase biserici din tarile europene care au fost construite tot in acele vremuri. Oare aceste biserici au fost si ele ortodoxe??? Este ca si atunci cand politia il prinde cu o rata furata iar hotul spune ca e gaina. Adevarul ramane adevar si nimeni nu poate sa il schimbe.

  (9)
  • veveritza

   nu le da idei, ca or sa se apuce sa o zugraveasca ca un kitsch ordinar.
   a se vedea prajitura evanghelica din centru….

   (-4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.