PSD a decis: senatorul Ioan Deneș, noul ministru al Apelor și Pădurilor. Reacția premierului Tudose

Senatorul Ioan Deneș, vicepreședinte al Organizației Județene PSD Bistrița-Năsăud, aflat la al doilea mandat de parlamentar, este nominalizarea pentru portofoliul de ministru al Apelor și Pădurilor în locul Doinei Pană, care și-a dat demisia din funcție săptămâna trecută invocând motive de sănătate, a decis prin vot Comitetul Executiv al PSD. Propunerea va fi transmisă marți dimineață Președinției României.

”Propunerea noastră pentru funcția de ministru al Apelor și Pădurilor este domnul senator Ioan Deneș de la Bistrița”, a anunțat președintele PSD Liviu Dragnea.

”Vom fi mulțumiți după ce numirea se va produce. Ca propunere, este bună. Restructurarea Guvernului nu se putea face azi. Nu renunț la idee, o voi propune în amănunt partidului la CEx de la Iași, la sfârșitul lunii”, a spus premierul Mihai Tudose.

Fostul ministru Doina Pană a ieșit de la CEx al PSD cu un buchet de flori, primit de la colegi.

Ioan Deneș a absolvit, în 1986, Liceul Industrial Beclean, secţia electrotehnică. Apoi, a lucrat ca electrician la CFR şi a urmat şi cursurile Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Tehnologia Construcţiilor de maşini, fiind subinginer mecanic. În 1993-1997 a fost profesor la Centrul de plasamanent din Beclean, iar din 1997 a fost, timp de 10 ani, director comercial la SC Profing SRL, Beclean, iar în perioada 2007-2012, director comercial la SC Termotec SRL, Dej. Totodată, în 2000-2004 a fost consilier local în Beclean, în 2004-2008 consilier judeţean, în 2007-2008 din nou consilier local la Beclean, apoi, timp de patru ani, consilier judeţean. Conform celei mai recente declaraţii de avere, Ioan Deneş are, împreună cu soţia sa, două case construite în Beclean, în 1990 şi 2007, de 120 mp. şi 66 mp. Senatorul PSD mai deţine o autoutilitară Volkswagen şi un autoturism Volkswagen Golf 6. La momentul completării declaraţiei de avere, avea peste 133.000 de lei în conturi, scrie presa centrală.

ȘTIREA INIȚIALĂ Liderii PSD s-au reunit, astăzi, în prima şedinţă din acest an, printre subiectele de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv fiind și nominalizarea noului ministru al Apelor și Pădurilor, după ce deputatul PSD Doina Pană și-a dat demisia din funcție invocând motive de sănătate.

Surse din PSD susțin pentru stiripesurse.ro că principalul favorit pentru a prelua acest portofoliu este senatorul PSD de Bistrița-Năsăud Ioan Deneș, vicepreședinte al organizației județene PSD, aflat la al doilea mandat de parlamentar.

”Nu comentez informația. Așteptăm să vedem concluziile la care va ajunge CEx în urma discuțiilor care vor avea loc. Organizația Bistrița-Năsăud are o propunere”, a spus Ioan Deneș la sosirea la sediul PSD.

Înainte de ședința CEx, președintele PSD și al CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, întrebat în legătură cu zvonurile înlocuirii liderului PSD Liviu Dragnea, a declarat că nu a văzut ”vreo revoltă populară” împotriva acestuia: ”Eu cred că PSD trebuie să guverneze. A câștigat alegerile, trebuie să guverneze și să facă lucruri pentru oameni. PSD are o conducere colectivă formată din președinte, 15 vicepreședinți, președinți de filiale județene membri în conducere… Bistrița e la vreo 500 km de București, noi ne pregătim să facem bugetul și să continuăm investițiile și lucrurile care trebuie făcute pentru oameni. Nu sunt foarte aproape de conducerea partidului aici toată ziua la București, dar n-am simțit niciun fel de ruptură. Nu înțeleg care ar fi rolul unui Congres PSD acum, dar conform statutului s-ar putea să aibă loc. Dacă rămâne Liviu Dragnea președinte? Ar trebui să întrebați sutele de mii de membri care l-au votat, n-am văzut vreo revoltă populară prin care să se ceară revocarea președintelui”.

Legat de propunerea Ioan Deneș – ministru, Radu Moldovan a spus: ”Nu comentez. Propunerile se fac în cadrul Comitetului Executiv. Organizația PSD Bistrița-Năsăud are o propunere, dacă ea va fi validată, veți afla”.

În 2012 a intrat în Parlament pe listele USL din partea PNL, iar după ruperea alianței, Ioan Deneș a fost primul parlamentar care și-a anunțat trecerea de la PNL la PSD. Președinte executiv al PSD Bistrița-Năsăud este freatele său, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Ioan Deneș a intrat în atenția presei naționale în primăvara anului trecut, după ce a declarat că homosexualii care se ţin de mână pe stradă îi „lezează” libertatea, afirmațiile sale declanșând proteste ale comunității LGBT (detalii aici).

Bistrița-Năsăud are și un secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, pe Istrate Ștețco.

Doina Pană şi-a anunţat în 3 ianuarie demisia din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, motivând că nu îi mai permite starea de sănătate să continue munca în Guvern, dar că va susține mai departe programul de guvernare al PSD prin activitatea sa de deputat. Liderul PSD Liviu Dragnea i-a mulţumit Doinei Pană ”pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Alex

  Doamne și ferește! În afara faptului că e fratele fratelui său, domnul acesta ce știe să facă? Vorbește? Mie, prezența lui în parlament îmi lezează „libertatea”. În guvernul lui Dragnea însă ar fi foarte potrivit. Să știm măcar că toate merele putrede sunt în aceeași lădiță. Să se ocupe de organizarea referendumului homofob. Ca altceva ce?

  (43)
 2. Vasile

  No asta da știre. Până mai ieri lucra la ştrec și acum este ministru. Cum naiba să meargă țara asta bine? Ăsta abia leagă două fraze, că de scris nu le știe.

  (47)
 3. Ovidiu Florean

  PSD-ul e ca în bancul cu Bulă , când a ramas soră-sa însărcinată si habar n-avea cu cine . Numai asta le mai lipsea că în rest le au pe toate . Au umplut guvernul de diletanți . Ce mai contează unul în plus sau în minus ?

  (45)
 4. Nea Ion

  Marii taietori de lemne din județul BN si nu numai sunt penticostali ,la fel deputatul liberalo-pesede Ioan Denes,iar cum bine se știe singura doctrină adevărată pentru această gașcă este banul,sunt șanse mari.
  PAREREA MEA!

  (32)
 5. Balan Marius -ecologist PV

  Aseara pe B1 era afisat ; Premiera istorica . Romania importa LEMN. Asta ne scuteste de orice alt comentariu.

  (16)
  • Gabriel

   Si ce daca importa? Te pomenesti ca va pare rau?! Foarte bine ca importa lemn. O tara este cu atat mai dezvoltata cu cat isi permite sa importe materii prime in loc sa le exporte. Daca era invers era prost. E o dovada de prostie faptul ca importam produse alimentare nu lemn.

   (4)
  • Nea Ion

   Balane iar ești defazat,te-ai dus după fenta,nu România importă lemn,austriecii de Swaishoffer după ce au distrus pădurile din România cu complicitatea politrucilor de toate culorile,importă lemn din Ucraina (Basarabia) că doar tot codri lui Ștefan Cel Mare sunt și ăia.

   (9)
  • luu

   da la Suseni la fabrica de lemn scrie Swaishoffer la intrare, era sa ma bag cu masina in parapeti cand am vazut asta; ce este acolo??

   (1)
 6. Ion

  Vă rog să lăsați glumele Cum sa fie ministru .atunci și cel mic poate fi fără doar și poate ministru al transporturilor pt ca realizări are exemplu SĂGEATĂ ALBASTRĂ.

  (17)
 7. Balan Marius -ecologist PV

  Nea ione LA MULTI ANI. Nu sunt defazat deloc. Cunosc bine subiectele eu insumi fiind proprietar de PADURE. Trimiterea articolului este in cu totul alta parte. Dupa d-vs inseamna ca stirea este defazata ca doar nu este scrisa de mine. Aici e baiul ca noi comentam aiurea in loc sa punem presiune pe autoritati. Este o chestiune grava care ameninta interesul pe termen lung al Romaniei.

  (9)
 8. leon

  Tara arde si baba se piaptana. Nu persoana ministrului padurilor este chestiunea arzatoare la ordinea zilei in PSD. Europarlamentarul Cătălin Ivan, a scris pe Facebook aratand care ar trebui sa fie adevarata prioritate a PSD-ului in acest an: ”Comitetul Executiv Naţional dacă ar fi reprezentativ şi ar ascultă nemulţumirile şi îngrijorările membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar şi responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea şi să organizeze de urgenţa Congres Extraordinar. Nu se va întampla însă. Totuşi, chiar şi aşa, 2018 va fi anul în care ne vom despărţi de Liviu Dragnea”.

  (12)
 9. Burebista

  Io ma mir ca nu l-a propus ministru pe Fratele lui Radu Moldovan ca si asta o lucrat la strec ani de zile.
  E drept ca amu este Sef pe la CFR undeva prin ministeru transporturilor, dar tot ce se poate sa sjunga si asta, cat de repede, Ministru
  Ce va tot mirati? Sa nu ajunga presedintele tarii, ca am belit-o cu retardati din-astia!
  No PSD-ule, te-ai scos si de data asta!!!

  (28)
 10. cc

  Un incompetent.
  Judecând după numărul propunerilor legislative depuse și rata de succes(aprobate).
  În mandatul 2012-2016 din 97 de inițiative legislative, au fost reușite 19.
  Statistic, din 5 propuneri una i-a reușit.
  Cereți asta unui medic, 4 decese și o viață salvată.
  Habar nu are de păduri.
  Singurul domeniu în care s-a făcut remarcat, homofobia.
  Antieuropeeană ca și valoare.
  De altfel judecând după săltarea jurnalistului Mălin Bot cu forța de către jandarmerie în fața sediului PSD, în România e Rusia.
  Și nu Europa.
  Somn ușor națiune.

  (26)
 11. cc

  Să nu uităm ce l-a interesat legislativ.
  Abrogarea art 276 Presiuni împotriva Justiției.
  Păi ce altceva să-i intereseze.
  Protejarea portofelului personal.

  (21)
 12. Nea Ion

  Am văzut la TV in această seară pe sociologul Dan Pieleanu cerandu-i public noului ministru Ioan Denes să jure că nu are nici un fel de legătură cu marii taietori de lemne din BN si nu numai .Cum naiba să jure pe minciuna ,doar îl bate Doamne-Doamne
  PAREREA MEA!

  (22)
 13. Ape si păduri

  Daca o sa-l intrebe cineva pe domnul ministru ce este(bradul,molidul,pinul,fagul etc)sigur o sa zica ca sunt niste plante marine,dar ce sa faci,e ministru……al apelor si padurilor.Poate data viitoare incearca cu un medic veterinar.

  (24)
  • AUREL

   ESTE UN BUN GOSPODAR SI ORDONAT SI POATE FACE ORICE ESTE BUN…MULT RESPECT…..RESPECT DL DENES.

   (-22)
 14. cc

  Probabil e pus de mafia locală a lemnului, ca să scoată la tăiat , rezervația din Munții Rodnei la presiunea fomiștilor locali.
  Singura resursă, care le pot aduce valută în buzunar la modul cum e gestionată economia.
  Bineînțeles cu fraze din alea de lemn–economie și resurse locale, valorificarea etc.
  Ne auzim la sfârști de mandat, ca să vedeți marile realizări.

  (18)
 15. Joseph Porta

  Stau și mă întreb de ce nu se înscrie Costan în Pezedeu. În 2-3 luni ar putea să ajungă și el ministru ( de finanțe ) sau în cel mai rău caz ambasador în India.

  (10)
  • Pesetoxii

   De câtăva vreme Pesedeul nu mai este un partid cu vocație democratică. Dacă spui în partid, că lucrurile nu merg bine, pățești ca Mihai Chirică, Gheorghe Damian, Cătălin Ivan etc. După ce a fost căpușat la cel mai înalt nivel de niște reșapați din fostul PDL și fosta România Mare, pesediștii au devenit pesetoxi. Să vă explic altfel. Imaginea primordială a pesetoxilor am avut-o la Bistrița, pe pietonal. Unul purta o geacă unsuroasă, pe spatele căreia scria mare: Votați PSD! Iar lumea încuviința spășită: Salut, Costane!

   (5)
 16. Gusti

  Este suficient sa asume proiectul Green Transilvania.
  http://Www.eem.uv.ro
  http://Www.evmd.uv.ro
  Detalii pe yutube
  autostrada verde
  Sunt aici 1.5 miliarde de euro in investitii strtegice care consolidează statele unite ale Europei. Pe Facebook
  Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Energia Eoliana Montana Magura Ilvei.

  (-1)
 17. darius

  „functia dezvolta organul” sau in traducere libera, prost sa fi noroc sa ai… jenant. romanasi isi merita soarta

  (8)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.