Seară de muzică retro la Târgul Mare al Bistriței

Holistic

(FOTO-VIDEO) Vineri 31 august, în opta seară de concerte pe pietonalul Liviu Rebreanu la Târgul Mare al Bistriței, a fost program de muzică de petrecere, retro, cafe concert, canțonete, romanțe, muzică ușoară dar și pop-opera cu Orchestra Centrului Cultural Municipal, Ad Libitum Voices și Cătălin Crișan.

Grupul Ad Libitum Voices, înființat în noiembrie 2012 la Cluj-Napoca, este unul dintre puținele grupuri vocale din Romania ce adoptă stilul pop-opera (interpretarea unor cântece pop cunoscute în maniera operei sau operetei, arii din operă și muzica clasică într-o interpretare stilizată în stilul pop, al muzicii ușoare). Trupa este formată din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuța. Absolvenți ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ei sunt colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și nu numai.

Timp de 30 de ani, glasul cald şi plin de sensibilitate al artistului Cătălin Crişan a fascinat publicul din România cu unele dintre cele mai frumoase melodii de dragoste, cu şlagăre de neuitat, precum ”Dacă pleci“, ”Vorbeşte marea“, ”Mama“, ”Mi-e dor de tine”, ”N-am să te iert” sau ”Rabdă inimă şi taci“ şi a câştigat, în acelaşi timp, un loc meritoriu în istoria muzicii uşoare româneşti. De-a lungul carierei sale artistice, Cătălin Crişan a adunat în portofoliu un număr însemnat de premii şi distincţii, albume discografice de succes, a susţinut nenumărate concerte şi turnee pe toate meridianele, a compus peste 400 de melodii din cele 650 din repertoriu, iar pentru trei sferturi dintre ele a scris singur muzica şi versurile.

 

Ultimele două zile de concerte: Koza Mostra din Grecia la festivalul medieval de la 19.45, Ștefan Bănică de la 21.00 (sâmbătă 1 septembrie), Obscurus Orbis din Letonia la festivalul medieval de la 19.45, Delia de la 21.00 (duminică 2 septembrie).

Până acum au cântat Emanuel Cârstea, Nosfe, Alina Eremia (24 august), Opera Group Project (25 august), Ex Animus, Got-X, Liviu Teodorescu (26 august), Symphress, Strada Mare, Lidia Buble (27 august), Gențiana, The Boulevard, Andreea Bălan (28 august), Punkarta, 7 Pași, Cargo (29 august), Sllash & Doppe, DJ MoonSound, DJ Adrian Eftimie (30 august).

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.