Lucrările de cadastru general, reluate. Primarul Crețu, mesaj pentru bistrițeni

Holistic

”Stimați cetățeni, începând din anul 2019 Municipiului Bistriţa va continua executarea lucrărilor de cadastru general – Lucrări sistematice de cadastru, cu personalul din aparatul primarului – persoane fizice autorizate. Datorită faptului că pe unele sectoare cadastrale măsurătorile au fost efectuate în perioada 2012-2014 de fostul executant SC Ramboll See SRL, care nu a mai dorit continuarea lucrărilor, este necesară remăsurarea limitelor imobilului teren şi construcţii”, spune primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, într-un comunicat de presă:

”Menţionăm că Municipiul Bistriţa a făcut şi face publică efectuarea acestor lucrări atât prin mass-media cât şi prin înştiinţarea tuturor deţinătorilor imobilelor din municipiul Bistriţa şi localităţile componente.

Pentru verificarea şi remăsurarea suprafeţelor de teren şi a construcţiilor, vă solicităm să permiteţi accesul reprezentanţilor primăriei în incinta imobilului. Precizăm că măsurătorile se vor efectua numai pentru exteriorul construcţiilor, nu se vor efectua măsurători în interiorul construcţiilor.

La finalizarea documentaţiei cadastrale pentru sectorul cadastral, cetăţenii vor fi anunţaţi în scris cu privire la data efectuării etapei de publicitate prin afişarea documentelor tehnice cadastrale pentru o perioadă de 60 de zile, după care se va proceda la eliberarea noilor extrase de carte funciară din oficiu cu titlu gratuit. Documentele tehnice de cadastru vor fi afişate la Primăria municipiului Bistriţa – str. Gheorghe Şincai nr. 2 – intrare Pasaj II, precum şi pe site-ul Primăriei municipiului Bistriţa accesând portalul institutiei: www.primariabistrita.ro/Anunturi /Cadastru/ Cadastru general/Stadiul realizării lucrării de cadastru general pentru ca persoanele interesate să ia la cunoştinţă, având şi posibilitatea depunerii contestaţiei în cazul când nu sunt mulţumiţi.

Detalii/date cu privire la această acţiune se pot obţine de la funcţionarii din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, Serviciu cadastru revendicări imobiliare, din str. Gh Şincai nr. 2, telefon 0263-224706 interior 143”.

Luna trecută, primarul Ovidiu Creţu a înmânat 159 de extrase CF noi pentru suprafața de 20,694 ha, pentru imobile amplasate în sectorul cadastral 411 în ridul „Rât Crainimăt”. Până la această dată s-au executat lucrările de cadastru general, faza de teren-interviu, pentru suprafaţa totală de 8893,52 ha, ceea ce reprezintă 61,13% din totalul suprafeţei municipiului Bistriţa şi a localităţilor componente. În total, la nivelul municipiului Bistriţa, sunt eliberate 5333 CF-uri pentru suprafaţa de 6575,328 ha, respectiv 45,20% din totalul suprafeţei municipiului Bistriţa şi a localităţilor componente.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Anna

  In baza cărui temei legal nu mai sunt valabile măsurătorile efectuate de Ramboll SRL? Conform contractului au fost recepționate si plătite de primărie.S-au plătit lucrări neconforme sau neefectuate? Curtea de conturi, DNA ce zic?

  (15)
 2. Balan Marius - contribuabil

  Dupa ce intervine Curtea de Conturi si procurorii de la DNA sa rezolve cazul controversat cu firmele care au inceput lucrarea si nu au finalizat-o , sa vedem cati bani s-au dat de-a pixul, atunci va deschid usa. Sa nu va prind prin ocolul meu !Primaria sa ma ocoleasca si sa isi corecteze greselile facute fata de mine.Dupa care mai vedem.

  (13)
 3. Toth

  Nu inteleg nimica, daca eu mi-am masurat si intabulat cu banii mei vine primaria si da alti bani ca sa mai masoare odata?

  (8)
 4. Cartograf

  Încă o mostră monstră de incompetență administrativă.
  Nu suntem informați cum s-a finalizat contractul anterior cu firma respectivă, care au fost clauzele sancționatorii pentru lăsatul cu căruța-n drum, și nici ce a făcut primăria pentru a recupera pagubele.
  Curtea de conturi ar trebui să vadă despre ce-i vorba, dar până atunci suntem și fu..duli și cu banii luați.

  (8)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.