Se desființează Camera Agricolă Judeţeană. Ce se întâmplă cu salariații

Holistic

”Începând cu data de 03.01.2017, se desființează, în baza Legii nr. 157/2016, Camera Agricolă Judeţeană Bistriţa-Năsăud din subordinea Consiliului Judeţean, prin reorganizare şi preluarea activităţii, a personalului şi patrimoniului de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Bistrita-Năsăud”. Aceasta este una dintre hotărârile pe care CJ le ia în ședința din 25 ianuarie.

Camera Agricolă Judeţeană Bistriţa-Năsăud a fost constituită şi a funcţionat în baza Hotărârii CJ Bistriţa-Năsăud nr. 5/2010 în subordinea CJ şi coordonarea tehnico-metodologică a Agenţiei Naţionale de Consultanță Agricolă, fiind instituţie publică de interes judeţean, cu personalitate juridică. Finanţarea activităţilor Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud s-a făcut din subvenţii de la bugetul de stat şi din venituri proprii.

În baza prevederilor Legii nr. 157/2016 privind unele măsuri pentru reorganizarea unor structuri aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, „se reorganizează direcțiile pentru agricultură judeţene, instituţii publice cu personalitate juridică, servicii publice deconcentrate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumite în continuare direcţii, prin preluarea activităţii, patrimoniului şi personalului direcțiilor pentru agricultură judeţene”.

Personalul Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud urmează să fie transferat în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură.

Camera Agricolă Judeţeană, instituție condusă de Daniel Frăsincari (foto), nu a avut bunuri în administrare care să fie proprietate publică a judeţului Bistriţa-Năsăud.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu adresa nr. 77012 din 05.01.2017 a comunicat Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, în aplicarea prevederilor Legii nr. 157/2016, toate demersurile care trebuie efectuate pentru înfiinţarea noilor structuri ale direcţiilor agricole, prin preluarea Camerelor agricole judeţene şi toate activităţile care urmează a fi derulate în perioada imediat următoare.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    O ioi, multe ar mai trebui desfintate, sau macar comasate. Se stiu ei care baga vant in sac.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.