Ce şcoli din afara Bistriţei au intrat în top 10 licee din judeţ cu cele mai mari medii de admitere

Holistic

Doar două şcoli din afara Bistriţei au intrat în top 10 licee cu cele mai mari medii de admitere. Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, pe locul 4 în ierahia judeţeană se află profilul matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean unde ultima medie de intrare a fost 8.40, iar pe locul 10 Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi, cu acelaşi profil, unde ultima medie de intrare a fost 8.45. Niciunul dintre prestigioasele colegii năsăudene nu a intrat între primele 10.

Spre exemplu, la profilul matematică-informatică de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” (foto), ultima medie de intrare a fost 8.01, locul 12 în ierarhia judeţeană. La ştiinţe ale naturii de la acelaşi colegiu s-a intrat cu media 7.80 (locul 15), iar la clasa de filologie cu 7.56 (locul 16).

La profilul economic de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean s-a intrat în schimb cu 7.42 (locul 18),  la filologie cu 6.40 (locul 28), iar la ştiinţe sociale cu 5.92 (locul 32).

La Colegiul Economic Năsăud s-a intrat la profilul economic cu 6.40 (locul 21), cu 6.30 la servicii (locul 27) şi cu 6.18 la matematică-informatică (locul 29).

Prestigionul liceu silvic de odinioară, în care concurenţa a fost mereu acerbă, s-a transformat, aşa cum se ştie în Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud. Din păcate însă, la profilul silvicultură s-a intrat cu 5.41, ceea ce poziţionează liceul pe locul 37 în ierarhia judeţeană chiar sub Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa, fostul liceu mecanic, unde s-a intrat cu 5.56 la profilul economic (locul 36).

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Prestigionul

  „Prestigionul” învățământ silvic a fost făcut harcea-parcea, precum pădurile României. Și câte gradații de merit nu i-a conferit ISJ BN pentru această unică performanță? Prestigionul înseamnă: acolo prestidigitalul Onul e tot director!

  (0)
  • Pigulea

   Salut ROMelia!
   Asta e primul esec a noii conduceri!
   Nu e cazul sa te agiti de pe acum ca o sa urmeze mai multe!

   (0)
 2. ION

  Ati uitat sa v-amintiti de ultima medie de intrare la specialitatea ştiinţe ale naturii de la Colegiul National „Petru Rares”=4.24

  (0)
 3. grig

  bine punctat Ioane doar ca este specializare nu specialitate.
  ai vrut sa fii putin rau dar sa stii ca
  niciodata nu au fost medii mari de admitere la Beclean.S-au straduit profesorii si au reusit ca dupa 4 ani de liceu copilul sa reuseasca sa recupereze terenul pierdut.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.