Șase comune afectate de furtuni: acoperișuri smulse, beciuri inundate

Holistic

În urma avertizării meteorologice de cod portocaliu, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au înregistrat mai multe evenimente în comunele Nimigea, Zagra, Târlișua, Ilva Mică, Teaca și Feldru, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

La Nimigea de Jos: au fost afectate 3 acoperișuri la case și 3 acoperișuri la anexe. La Mocod: au fost afectate 3 acoperișuri la case; la Ilva Mică: 2 beciuri inundate; la Poienile Zagrei: o bucătărie de vară inundată; în comuna Târlișua, localitatea Agrieșel: 2 podețe colmatate, la Anieș: aluviuni pe un drum comunal. La toate acestea au intervenit autoritățile locale.

La Teaca, pe DN 15 A la limita cu județul Mureș a căzut pe carosabil un copac, circulația se desfășurându-se temporar pe o bandă, iar la Feldru, un echipaj de pompieri de la Secția Năsăud a intervenit cu o motopompă Novus pentru evacuarea apei din subsolul unei case.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică (ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină), valabilă de sâmbătă 15 iunie, ora 12.00 până duminică 16 iunie, ora 23.00.

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Foto principal: Cornea Cristian, Facebook

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.