“Săptămâna meseriilor”, la a treia ediție

Holistic

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează o nouă ediție a ”Săptămânii meseriilor”. Cuprinzând concursuri pe meserii dedicate elevilor din unitățile de învățământ cu specific profesional din județul Bistrița-Năsăud, șirul de activități va avea loc în perioada 25-29 martie. Acestea sunt desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și societăți private din județ.

”Una dintre cele mai importante provocări înregistrate în comunitățile din județul Bistrița-Năsăud este legată de adaptarea scăzută a competențelor absolvenților de studii profesionale la necesitățile de forță de muncă. Dacă în cele mai multe state europene cooperarea între mediul economic și unitățile de învățământ este puternic înrădăcinată, reușindu-se crearea unor modele de parteneriat care permit dezvoltarea sinergică a societății, în România acestă practică nu este încă valorificată suficient.

Propunându-și încurajarea colaborărilor pentru dezvoltarea învățământului profesional pe modele europene, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud organizează, din anul 2017, concursuri pe meserii care aduc împreună elevi, cadre didactice, experți, unități de învățământ și societăți private din județ. Prin intermediul acestor activități, liceele profesionale și firmele din județ au oportunitatea de a-și cunoaște reciproc nevoile și de a iniția activități menite să contribuie la soluționarea problemelor existente”, se arată într-un comunicat al CCI BN.

Astfel, cea de-a treia ediție a ”Săptămânii meseriilor” presupune organizarea următoarelor concursuri:

– Concursul ”Mecanicul viitorului”, destinat elevilor din licee cu specializări ”Mecanic auto”, va fi organizat în 25.03.2019, la Comsig Grup SRL, Str. Libertății nr. 15A Bistrița, începând cu ora 10.00;

– Concursul ”Voi fi chef”, destinat elevilor din licee cu specializare ”Turism și alimentație” (bucătar), va avea loc în 26.03.2019, la ”Pizza de Casă” (Lordinu SRL), B-dul Republicii nr. 81 Bistrița, începând cu ora 10.00;

– Concursul ”Sudorul european”, destinat elevilor din licee cu specializare ”Sudor”, va avea loc în 27.03.2019, la Comelf SA, Str. Industriei nr. 4 Bistrița, începând cu ora 10.00.

– Concursul ”Descoperă Bistrița-Năsăud”, destinat elevilor din licee cu specializări ”Tehnician în turism”, se va desfășura în 28.03.2019, la Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Str. P. Ispirescu nr. 15A, cu sprijinul Sfara Tours SRL, începând cu ora 10.00.

Câștigătorii concursurilor vor fi premiați de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și partenerii din mediul privat – Comelf SA, Comsig Grup SRL, Lordinu SRL și Sfara Tours SRL, vineri 29.03.2019, începând cu ora 10.00, la Hotel ”Codrișor” Bistrița.

Foto: arhivă

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.