Şanţurile de la marginea DN 17, periculoase pentru şoferi, dar şi pentru localnici. Din ce motiv

Holistic

Şanţurile de la marginea DN 17 sunt „extrem de periculoase pentru şoferi”, dar şi pentru oamenii care au casele lângă drum întrucât sunt pline de aluviuni şi de sare, iar la o ploaie mai mare nu fac faţă, apa ajungând în gospodării şi în case, a atras atenţia consilierul municipal PSD Constantin Rus, reprezentantul locuitorilor din Unirea în Consiliul Local Bistriţa.

„Cetăţenii au observat că şanţurile de gardă de pe DN 17 sunt extrem de periculoase pentru şoferi şi, paradoxal, foarte puţin adânci pentru colmatările care se depun an de an. În această perioadă, ele sunt aproape pline de depunerile de pe DN şi trebuie găsite soluţii pentru a fi decolmatate cel puţin o dată pe an, dacă nu de două ori, pentru că ele devin periculoase mai cu seamă în perioada în care precipitaţiile sunt foarte mari. Atunci există pericolul inundării tuturor gospodăriilor de pe marginea drumului naţional”, a spus consilierul municipal Constantin Rus, cerându-i primarului Ovidiu Creţu să ia legătura cu administratorul drumului, Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj şi să ceară acestei instituţii să facă toate lucrările de întreţinere.

Potrivit acestuia, unii dintre localnici au încercat să cureţe singuri aceste şanţuri, dar nu au reuşit.

„Colmatarea care e depusă acolo este plină de sare şi nu au unde să o depoziteze şi atunci trebuie să existe neapărat soluţii pentru a se rezolva – părerea mea – măcar de două ori pe an şanţurile din municipiul Bistriţa. Nu ştiu ce se întâmplă în zonele unde şanţul e acoperit cu grătare din beton pentru că deja se vede că există pericolul la o ploaie torenţială mare, cum ştim că se întâmplă în această perioadă, apa sigur iese din acele şanţuri”, a mai spus Constantin Rus.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. papa

    bine ma,si cu noi care stam in unirea pe raza municipiului fara canalizare,ce se face?il si doare pe primar in bascheti de noi.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.