Ce șanse sunt să se amenajeze malurile râului Bistrița

Holistic

”Amenajarea malurilor râului Bistrița a fost unul dintre primele mele proiecte, anunțat la prima candidatură. Dar este extrem de important și de benefic să ai un râu bine amenajat în oraș. Orașele care nu au apă sunt mult mai sărace urbanistic, vizual. Am fost pregătiți să declanșăm proiectarea și tot ce trebuie pentru amenajarea între podurile Budacului și Jelnei. Vom extinde de la Podul Jelnei până la Podul Berăriei amenajarea, dar dacă nu se rezolvă stabilizarea fundului râului nu putem să facem niciun fel de lucrare pentru că apa care vine spală prin acest curs fluctuant straturile de marnă argiloasă din zona Bârgaielor, iar apa noastră este mizerabilă și urât mirositoare”, spune primarul Ovidiu Crețu.

Primarul Bistriței are semnale pozitive în ceea ce privește această problemă: ”Se pare că în 2018-2019 se va realiza cu fonduri de la Ministerul Apelor și Pădurilor lucrarea respectivă, prinsă în proiectul mare al barajului de la Colibița dar care nu a fost realizată. În momentul în care acest lucru se va întâmpla, apa care ajunge în Bistrița va fi din nou cristalină, ca o apă de munte, și atunci vom putea să amenajăm spații corespunzătoare de agrement pe malul râului”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Free spirit

  Te mai poate crede cineva? Poate fraierii din primarie pe care-i conduci, ca si-asa sunt psd-isti de-ai tai, pentru ca altcineva nu stiu daca mai poate crede un cuvant din partea ta.. mai bine te-ai duce in Parlament sa-ti dormi somnul, asa cum toata tara te-a vazut!!!!

  (13)
 2. Balan Marius -ecologist PV

  Da va fi cristalina atunci cand STATIA de TRATARE nu va mai goli namolul in rau dupa spalarea filtrelor. Pescarii stiu de ce ! Primarul sa vina in tagma noastra sa se apuce de pescuit si va vedea si auzi mai multe.

  (5)
  • nimic nu stii domn balan

   pai intre cele poduri astai vor sa stabilizeze fundul raului prin lucrari de amenajare a malurilor…statia de epurare e dupa podul berariei…. si acolo vrea sa stabilizeze fundul raului cu…..mal si kk bistritenilor !!!! asa ca ai grija ce manaci sa contribui la ……regularizarea raului!!!

   (-3)
 3. Mento San

  Aceleași șanse pe care le avem să parcăm în parcarea supraetajată de pe Bistricioarei, să ne plimbăm pe trotuar spre Leoni, să vedem str Colibiței legată cu Ioan Slavici, să circulăm pe pasarela dintre str Gării și Tărpiului. Probabil se va întâmpla cândva, dar nu înainte că nepoții mei să iasă la pensie 🙁

  (10)
 4. Balan Marius -ecologist PV

  Vai de capul tau, ala care imi spui tu mie nici nu esti capabil sa intelegi si sa sti ce am spus. Omule exista doua statii. Una la CASCADA VECHE in partea de sus a orasului numita St de Tratare a apei de unde ne vine noua apa de baut si una unde se aduna cacatul in partea de jos a orasului. Am spus , dar nu te duce capul ca acolo sunt filtre de namol; care rezulta din procedurile de filtrare. Cand vei avea 40 de ani de pescuit si umblat pe ape cu diferite actiuni atunci mai povestim.

  (103)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.