Sânmihaiu de Câmpie se înfrățește cu o comună din Basarabia. ”Încercăm să-i ajutăm pe frații de peste Prut”

Holistic

”Am făcut demersuri pentru înfrățirea cu o comună din Basarabia, Țânțăreni din Raionul Telenești. Am dat hotărâre de Consiliu Local, după Paști mă voi întâlni cu colegul primar să semnăm protocolul și după aceea să ne vizităm, să vedem ce probleme au ei în zona lor. Din câte am înţeles e o localitate destul de sărăcuţă și pe viitor vom vedea dacă putem să îi ajutăm cu ceva, pentru că nici noi nu suntem foarte, foarte bogaţi, dar o să încercăm ca fraţii de peste Prut să simtă că noi încercăm să îi sprijinim, să avem grijă de ei”, a anunțat primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate.

Comuna Țânțăreni are un singur sat, cu același nume, fiind situată la 75 de km de capitala Republicii Moldova, Chișinău. Satul este atestat documentar în anul 1800.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Bindea Vasile

    In nenumarate randuri am zis ca decat sa ne infratim cu localitati din Polonia, Austria sau Germania, mai bine, fiecare localitate s-ar infrati cu un oras sau comuna din Basarabia. Unirea se poate face in multe moduri. O infratire intre unitatile administrative este un prim pas care va determina o schimbare de mentalitati si va creste gradul de constientizare a lucrurilor care ne apropie. Cultura, limba, religia si originile comune sunt doar cateva dintre elementele care trebuie sa ne apropie. Cu putin efort se pot face proiecte comune pe diferite tematici. Toate aceste lucruri, daca s-ar face la nivel national, de catre fiecare UAT, cu siguranta ca Unirea va deveni realitate inainte de a fi oficializata la nivel statal.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.