Salariul minim brut se majorează la 1.900 lei lunar din 1 ianuarie 2018

Holistic

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2018 de la 1.450 lei lunar la 1.900 lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate astăzi.

În această sumă nu sunt incluse sporuri și alte adaosuri.

Practic, majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creștere de 31,03% față de anul 2017 și este influențată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%.

Pentru un program complet de lucru de 166 ore în medie pe lună, în anul 2018, valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă 11,40 lei/oră pentru cei 1.900 lei lunar.

Majorarea salariului de bază minim brut pe țară urmărește depășirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producție, astfel încât să se apropie de 50%, media din Europa.

Nivelul de 1.900 de lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali.

Măsura va conduce la un impact asupra Produsului Intern Brut real de 0,6 puncte procentuale prin stimularea ocupării, creșterea puterii de cumpărare a salariaților și reducerea muncii la negru, anunță Guvernul.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Comentarii

 1. George

  Hei , PSD isti din 1900 mardei rămâi după plata impozitelor tot la 1450 de mardei așa ca ori bei apa din sus de pod sau după pod tot aceeași apa o bei din punct de vedere ud . Așa ca din 01.01.2018 vom traii mai bine, sa vedem cum o tăiem mai repede de aici , altfel băieții deștepți in frunte cu PSD istii scot untul din noi .

  (0)
 2. MISU

  Multi prosti in tara asta,” se majoreaza salariul de baza” wow deci nu contribui cu 450 lei din 1450 ca vei contribui cu 900 lei din 1900.
  Bravo felicitari, traiasca ajutoarele sociale, traiasca Psd, traiasca prostia un element fascinant si predominant in Psd.
  Ma inclin…

  (0)
 3. pablo

  foarte putin creste net cu 15 euro
  ar trbui in ficare an crescut minimu cu 30 %
  avem preturi europene sa avem salar minim european pensi si ajutoare sociale europene

  (0)
  • pablo

   tonomatele economisti de la tv si din presa si patroni sa sperie ca ramanem fara locuri de munca .
   poezia lor e la fel ca in 98 cand minimu era 30 de euro si sa ramana asa si daca este 1000 euro.
   prosti nu isi dau seama ca si ei ar avea de castigat

   (0)
 4. vrem -25%

  Am înțeles din comentariile trepanaților de mai sus că e nasol cu creșterile salariale ! Atunci trăiască guvernul BĂ$E$CU-UDREA cu -25% !!

  (0)
  • Alan Dala

   Ii tot sperie astia din opozitie, ca ca le scade netul, ba ca se dubleaza toate preturile, ba ca au de stat la ghiseu sa isi plateasca singuri taxele in fiecare luna. Oare cum pot fi atat de mincinosi? Cred ca au ceva boli Wernerice.

   (0)
 5. Claus Iohanis

  Romania lucrurilor bine facute.lucram la legi de noi facute si de e calcate e tot bine, aaaaa . Noaptea ca hoți lucrati, să luați și voi salariu lunar de 1000 de ron . Traiasca ciuma rosie si cu 900 de ron sa cotizați la stat.

  (0)
 6. postac

  @alandala ti-am mai spus că ești precum numele folosit! Nu te sperie nimeni , desteptule! Fă un calcul si vezi ce creștere mare o să ai! Nimic in plus in buzunar! Angajatorul nu e obligat să acopere diferența , cu ce te alegi? Cu un brut de 1900 si atât! In schimb ratele au crescut net , preturile in net…viață buna aveți cu psd!!

  (0)
 7. GOGA

  Dragii mei,opoziţia şi încă fraierii care-i mai susţin prin tot felul acţiuni plătite de ONG-işti care sug sume frumoase din impozitele pe care le plătim cu toţii, ştiu că se apropie funia de par în cazul în care cei de la guvernare vor reuşi să ridice cât de cât nivelul de trai al românilor .aceştia nu vor mai avea acces la putere multă vreme de acum încolo.Ăstai baiul,dar lumea nu vrea să priceapă şi cade în plasa jegoasă a opoziţiei şi ONG-iştilor ,această plagă băgată în sufletul românilor în fiecare zi.Să-i vedeţi imediat ce riposte vor da imediat cum i-am zgândărit din muşuroi.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.