Romeo Florian îi cere lui Ionuț Simionca să-și anunțe demisia, deputatul îl provoacă pe primar la un pariu

Holistic

Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, secretar executiv al PSD Bistrița-Năsăud, îi cere deputatului Ionuț Simionca, președintele PMP BN, să-și anunțe demisia din Parlament ”cu o zi înainte de a-și termina mandatul”:

”Domnule deputat al PMP, vă întreb în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România, Filiala Bistrița-Năsăud: chiar credeți dumneavoastră că ”alba-neagra”, pe care dumneavoastră încercați să o faceți, cineva o crede? Vă rog public să declarați că veți demisiona din Parlamentul României cu o zi înainte de finalul mandatului de deputat. Nu de alta, dar să nu dispuneți de o pensie nesimțită. Noi, primarii din județul nostru, știm că sunteți un accident electoral, la fel ca și o altă colegă, deputat de Bistrița-Năsăud. Din păcate, domnule deputat, ar fi trebuit să vorbiți cu primarii care au ieșit în pensie și care la baza profesiei au și studii superioare. Nu cred că e cazul dumneavoastră, ori poate mă înșel. Dacă mă înșel, îmi cer scuze: nu se vede. Ce vină au primarii că nu au salarii, ci indemnizații? Ce vină au primarii că Boc, Băsescu i-au penalizat cu 25%? Ar fi multe de zis, dar nu mai pierd vremea. Dacă ești așa sfătos, declară public că demisionezi cu o zi înainte de a-ți termina mandatul. Apropo, au mai uitat unii, Dolha, Dobra… Sunt cu pensia în brațe… e constituțional”, a scris Romeo Florian pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PMP Ionuț Simionca i-a răspuns într-o conferință de presă:

”Am văzut că domnul primar PSD Romeo Florian m-a atacat imediat după ce am anunțat intenția de a depune un proiect de lege care să le redea demnitatea primarilor. Ieri am anunțat că vreau să corectez actuala lege, în sensul în care primarii să primească pensii după merit, după munca depusă. În loc să mă atace pe mine, nu ar fi mai cinstit și mai productiv ca domnul primar să le ceară parlamentarilor PSD să voteze două dintre legile mele? Este vorba de legea prin care am cerut desființarea tuturor pensiilor speciale, inclusiv a pensiei de care ar trebui să beneficiez eu, pensia specială de parlamentar, și de legea prin care primarii primesc pensii după merit, după contribuția plătită, deci nu primesc pensii speciale.

Cer public parlamentarilor de Bistrița-Năsăsud, inclusiv reprezentanților actualei puteri, să spună explicit dacă susțin sau nu eliminarea tuturor pensiilor speciale. Eu cred că pensiile speciale sunt un furt şi că pensia trebuie calculată pentru toți românii la fel, după contributivitate. Cetățenii din Bistrița-Năsăud trebuie să știe cine are o altă părere.

În consecință, îl provoc pe Romeo Florian, primarul PSD al comunei Lechința, la un pariu. Dacă parlamentarii PSD de Bistrița-Năsăud nu votează legea pe care am propus-o împreună cu colegii mei de la PMP, cea de desființare a tuturor pensiilor speciale, inclusiv a pensiei speciale de parlamentar, să își dea demisia din funcția de președinte al Asociatiei Comunelor din Romania, Filiala Bistrița-Năsăud, și din toate funcțiile de conducere din filiala PSD BN. Dacă nu voi susține cu toată energia legea pe care am propus-o, de desființare a tuturor pensiilor speciale, inclusiv a pensiei speciale de parlamentar de care ar trebui să beneficiez personal, o să demisionez eu, fără să aștept ultima zi de mandat”.

Săptămâna aceasta, Legea Codului administrativ, care prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 primesc o pensie specială în limita a trei mandate, a fost declarată neconstituțională.

În 2015, Parlamentul a aprobat legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, care prevede că aceștia vor beneficia de pensii speciale, care ar putea ajunge la 1.500 de lei pentru un ales cu un mandat, la 3.000 de lei pentru un ales cu două mandate și 4.600 de lei pentru un ales cu trei mandate. Deputaţii şi senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Google Ads

Comentarii

 1. Lavinia

  Dle Romeo, sa va fie rusine pentru faptul ca, in loc sa sustineti legea “fara pensii speciale” dvoastra condamnati initiativa dlui deputat. Defapt, clanul PSD trebuie sa ne mai “suga” pe noi poporul de multi bani…..

  (0)
 2. Maria

  Tot respectul pentru domnul primar si pentru ceea ce a facut pentru comuna noastra , si pentru ceea ce va mai face.Ca persoana de rand mi se pare normal ca primarii sa fie deasupra noastra,cei care muncim 10-12 ore pe zi in fabrica,ca sa platim taxe sa aiba ei pensii si salarii speciale.Eu zicca deputatul Simionca are dreptate,sa fie si primarii si ceilalti din functi de la stat la fel ca noi,oamenii de rand,ca doar dintre noi au plecat si noi i-am ales .Nu i-am ales sa fie privilegiati intr-un fel sau altul,i-am ales sa fie exact ca noi,sa ne reprezinte si sa faca treaba cum face Romeo,sau au uitat de unde au plecat?

  (0)
  • Maria

   Totusi nu e normal sa stai 4 ani primar ,iar pentru aia 4 ani sa iei o pensie speciala tot restul vietii.Ai muncit,ai luat salar,ai contribuit la stat pentru aia patru ani,atat sa se calculeze la pensie.4 ani,sau 8 sau fiecare cat sta primar.Ca orice alt roman de rand.

   (0)
 3. Primar

  Vai de el deputat,doar gargara si populism ieftin.De ce nu vrei tu sa renunti la drepturile nemeritate care le incasezi AZI (diurna,deplasari nenumarate peste hotare ,sume forfetare ,masina,secretara,consilieri s.a.m.d.) si nu la ceva ce teoretic ve-i lua peste 30 de ani? Da sunt de acord ca nimeni sa nu ia nici o pensie speciala,dar repet NIMENI ,nu judecatorii,grefierii,politistii,pompierii,militarii,parlamentarii si nu mai stiu cate categori de privilegiati,care oricum si fara pensiile speciale au pensii muuuuult peste nivelul pensiei medii din Romania.Da acum si primarii de un an de zile au o indemnizatie de peste 10 000 lei,in consecinta si pensia pentru contribuitate va fi pe masura,dar cum ramane cu acei primari care si-au mancat sanatatea peste 20 de ani si au pensie de 1050 lei,comparativ cu fosti colegi de-ai lor care au aceiasi pregatire,virsta si ani munciti si au peste 2000 de lei pensie? Stiu ve-ti spune cine ia pus sa candideze de primar?si aveti dreptate,dar atunci nu stiau ca pe perioada cat vor fi primari nu au sporuri de nici un fel ,iar indemnizatia este mica si altfel impozitata.Adevarul este la mijloc,toti aveti dreptate,mai putin acest demagog de deputat care taie frunza la caini ,iar pentru cele cateva ore petrecute in parlament ia mii de euro din banii nostri.

  (0)
  • Alegător

   Primare, dacă nu vei ( nu ve-i și nu ve-ți) recunoaște că primești prea mulți bani pentru cât de incompetent ești (repetent la gramatica limbii române și, mai mult ca sigur, cu mâna întinsă la județ).

   (0)
  • Invatator la clasa a IV-a

   Dom’ primar, inafara de faptul ca scrii agramat (veti e corect si nu ve-ti, vei, nu ve-i si ai scris si la unde trebuia sa scrii l-a), in fond, mata ii dai dreptate lui Simionca.

   (0)
 4. Vasile

  Dl. Primar, nu v-a rugat nimeni să candidați. Dvs. v-ați rugat de alegători. Și sigur le sunteți dator, nu invers. Și încă un lucru, dacă erați capabil în domeniul de activitate al dvs. ați fi profesat. Sau poate ne aveați ce…

  (0)
 5. Punguta cu doi Bani.

  Alo primarelu . Ai invatat ce este aia rusine ? Sau ai uitat de cand cu psd-ul . Dracnea si Radu va reprezinta pe voi . Vezi ca ai promis niste bani la echipa de sah si n-ai dat nimic .

  (0)
 6. Paul Medesi

  PRIMARUL COMUNEI LECHINTA SI TREZORIERUL PSD ULUI ,AR TREBUI SA TACA.CA NE-AM SATURAT DE LAUDE DESANTATE,DUPA CE LECHINTA A CONSUMAT FONDURI CAT TOATE SATELE DE PE CAMPIE.NU VA E RUSINE ,MAI FRATILOR ,FATA DE TOTI AMARATII CARE CU GREU ISI ASIGURA PAINEA,IAR VOI VRETI PENSII SPECIALE!!! DAR CE ,A FOST RAZBOI SI V-ATI DAT VIATA PT A MERITA ACESTE „SPECIALE”?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.