Roland Jazz Festival ajunge la ediția a 8-a

Holistic

Inițiat în anul 2012 ca proiect cultural al Asociației cultural-umanitare Puntea din Sângeorz-Băi, Roland Jazz Festival ajunge anul acesta la cea de-a 8-a ediție, care se va desfășura la Sângeorz-Băi în perioada 26-28 iulie.

”Vor fi două seri cu jazz din zona avangardei, proiecții în aer liber, lansări de carte și un jam session la tunel, totul într-o atmosferă prietenească, ieșită din standardele mainstream. Acces gratuit la concerte și campare”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe parcursul celor șapte ediții de până acum, pe scena festivalului au evoluat artiști din România, Elveția, Ungaria, Serbia, Austria, Anglia, Slovacia, Rusia, Germania, SUA.

Directorul festivalului, Roland Szekely, a făcut cu mari eforturi să mențină festivalul la linia de plutire și să caute surse de finanțare. Primăria și Consiliul Local Sângeorz-Băi au aprobat parte din finanțare, astfel că festivalul continuă. Brandul aparține orașului Sângeorz-Băi, în acest sens existând și un contract încheiat în 2012 cu Ministerul Turismului.

”Primele ediții s-au desfășurat sub semnul eclectismului (am adus artiști reprezentând aproape toată paleta de stiluri din jazz), dar, încet, încet festivalul s-a orientat strict spre zona mai puțin accesibilă estetic a avangardei jazzistice. Încă nu putem spune că suntem un festival în toată regula cuvântului. Și asta doar din motive financiare. Suntem un festival de nișă, dar unul extrem de prietenesc fără niciun fel de interes de câștiguri materiale personale. Altfel spus, o bărcuță față de pacheboturile reprezentate de festivalurile mainstream”, spun organizatorii pe www.singeorzbai.com.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. La Chanson de Roland

    La Sângeorz există truveri de respirație europeană. L-am numit aici pe Roland. Însă doar cei care ling cururi și din cururile tăbăcite de atâta lins poți face cojoace, reușesc, parvin. La Sângeorz, acestora le zice suci. Meșteri suci.

    (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.