Rodna, Maieru, Șanț – Oamenii nu mai vor să fie mințiți frumos, s-au săturat de planuri și broșuri frumoase care le spun, o dată la patru ani, că o vor duce bine

Holistic

”Ieri și azi am fost în Rodna, Șanț și Maieru. Peisajul de iarnă mi-a amintit de vacanțele copilăriei petrecute la bunicii mei în comuna Șanț. Mulți dintre oamenii cu care m-am întâlnit mi-au povestit despre necazurile lor, despre viața grea a agricultorilor din zona de munte și despre copiii care le sunt plecați în străinătate.

Acești oameni se întreabă, pe bună dreptate, de ce nu pot să-și vândă produsele la un preț care să le permită să trăiască decent, de ce nu au lemne de foc în plină iarnă, de ce nu primesc subvențiile de la APIA la timp, deși au depus toate actele care li s-au cerut. Nu mai vor să fie mințiți frumos, s-au săturat de planuri și broșuri frumoase care le spun, o dată la patru ani, că o vor duce bine.

Pentru că, timp de 26 de ani, politicienii s-au făcut că îi ascultă, dar în realitate nu au încercat să le înțeleagă nevoile reale. Dacă politicienii de azi și-ar fi făcut treaba, oamenii nu ar fi nevoiți să stea zile întregi la coadă pentru dosarele de la APIA, nu ar fi rămas în luna decembrie fără lemne de foc, ar fi primit un preț corect pentru laptele, carnea, lâna sau legumele produse cu multă trudă, ar fi avut pensii decente, locuri de muncă, pentru copiii plecați în străinătate și nepoți fericiți, nu supărați pentru că părinții le sunt plecați de acasă.

Oare în 26 de ani nu se puteau rezolva toate aceste probleme?”

Candidat PMP la Camera Deputaților, Ionuț Simionca

(PE) PMP Bistrița-Năsăud

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. ipocrizia e la ea acasa

  acelasi lucru il faci si tu….ai ascultat ca si inaintasii tai
  sa te vad…
  si fara sa ajungi parlamentar ai putea sa faci ceva pentru acei oameni….de maine te rog sa incepi sa faci ceva si …
  SA MERGI LA APIA SA INTREBI DE CE NU AU PRIMIT AVANSUL PE 2016
  si dupa ce vii si-i informezi pe acei oameni si le spui de ce……intri aici si-ti dau urmatoarea sarcina
  semnezi pactul cu mine???

  (0)
  • informatorul

   E o propunere foarte buna !
   Sa-l facem agent de informare !
   Treaba cu pactul e foarte buna !
   Sa-i dam un timp rezonabil pt a-l semna – cca 24 h .

   (0)
  • Ionut Simionca

   Intarzierile la plata avansului subventiilor APIA 2016 sunt din 2 cauze:
   1. Dosare incomplete – o mica parte dintre dosare se incaseaza in aceasta categorie
   2. Neplata de catre APIA Centrala – Singurul motiv pentru intarziere este lipsa de interes politic pentru agricultori.

   (0)
 2. populism ieftin

  La trecerea prin localitatile respective mi-am adus aminte de iubirea care-o purtam inca din adolescenta locuitorilor din locurile respective – oameni care trudesc zi si noapte pt a-si duce traiul de la o zi la alta . Mi-am adus aminte de cat de bine ma simteam pe timpul iernii in compania verisorilor mei din Sangeorz Bai , Rebrisoara , Nasaud , Romuli , Salva , Dealu Stefanitei si a matusilor mele din Crainimat, Lechinta , Sintereag etc. La vederea peisajului montan , a brazilor majestuosi incarcati de zapada , a oamenilor deosebiti ai zonei respective – vitregiti de soarta , am inceput sa lacrimez si am facut un juramant in fata lui Dumnezeu ca am sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a-i ajuta!!!!! Si le promit ca ceea ce n-au reusit sa faca toti politicienii – parlamentarii , chiar ,daca stau bine sa ma gandesc ,toti romanii , in 26 de ani ,am sa fac eu cu echipa mea ; de fapt nu, eu singur in maximum 1 an . Simt ca in mainile mele , si numai in ale mele sta putinta de schimbare totala a sistemului putred politic si administrativ . Cu putin ajutor din partea mamei Elena , sfanta belsugului si a preacuvioseniei si a sfantului Basescu , creatorul salariilor mici si a coruptiei generalizate , am sa fac , precum prietenul meu Trump , sa curga doar lapte si miere prin zonele astea , atat de dragi mie .
  Stiu, dragilor , ca v-ati saturat de brosurile si promisiunile populiste ale politicienilor si de aceea va cer votul vostru, pt ca sunt sigur ca v-am convins ca sunt singurul din tara asta care nu are un discurs populist , plin de promisiuni si juraminte desarte si care poate face din nou din tara noastra o Romanie Mare , Puternica !!!!!!

  (0)
  • Adrian C.

   E liber sā scrie ce vrea. Libertatea de exprimare este un drept garantat de către Constituția României.
   Pe tine nu o sā te mai bag in seamă, pentru ca de fiecare dată când comentezi, o faci sub un alt nume.

   (0)
  • populism ieftin

   Te doare Adrian !
   Spun doar adevarul care vad ca te supara tare , tare mult !
   Eu doar am adus completarile de rigoare !
   Traiasca populismul ieftin !
   Tipic Basescian

   (0)
 3. Nea. Ion

  Bine zici Adisor dragul moșului,e liber să scrie ce vrea,să zică ce vrea e prevăzut in Constitutia României.Dar oare am uitat cine a fost unul din cei care au comis toate relele si nenorocirile pe care le amintește cel care îi scrie articolul de mai sus ? Daca ati uitat va reamintește moșul.Numele sinistrului personaj este băsescu ,pentru el se zbate și își cheltuie banii acest tânăr,el (Ionut) are o singură șansă să ajungă parlamentar,sa-si formeze propriul parlament împreună cu verii lui Simionca de la Livezile si reprezintă toate partidele.Guvernul poate fi condus de celălalt Simionca (Indemanosul) și vom avea MHC pe toate paraiele.
  PĂREREA MEA!

  (0)
  • bubu

   oare de ce de fiecare data cand Ionut Simonca vine cu o propunere se gaseste cineva(sau poate acelasi) sa o dea pe asta cu Basescu… omu asta este singurul deocamdata care a fost de acord sa dea in scris ca voteaza impotriva partidului pt judetul nostru.
   DE CE ALTI candidati NU FAC GESTUL ASTA???

   (0)
  • Ionut Simionca

   Nea Ion. Mama mea este din Comuna Sant iar tatal meu din Sebis. Cred ca am dreptul sa-mi amintesc cu placere de vacantele de vara petrecute la bunicii mei din Sant, de Valea Blaznei și multe alte locuri frumoase. As dori ca oamenii harnici si buni din aceste localitati de munte sa o duca mai bine, chiar foarte bine. Din pacate, dupa 27 de ani, politicienii nu au reusit sa-i facă pe oameni să o ducă mai bine.

   (0)
 4. populism ieftin

  Vai bubu , babu !
  Tu esti chiar atat de naiv sau esti platit sa te prefaci ?
  Tu crezi ca ionut va reusi de unul singur sa faca minuni ?
  Sa traiesti bine cu iluzia asta !
  Referitor la intrebarea ta : ceilalti candidati nu au curajul , barbatia, spiritul liber si neintinat ,determinarea, onestitatea , lui Ionut.
  Asta ii diferentiaza !

  (0)
 5. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

  Da nici poveste. Oamenii s-au invatat cu minciunile, chiar le plac si le voteaza cu insistenta fix de 27 de ani. Minciuna e ca aerul. Da ca nu le folosesti mori naibii . Asa-i neamul, asa-i tara.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.