Robert Sighiartău: Participarea cetățenilor României la vot este o datorie patriotică, de onoare și de o importanță excepțională

Holistic

”Robert Sighiartău, candidat pe lista PNL Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor, este convins că, prin proiectul „România Înainte” viaţa românilor poate fi schimbată în bine. Această schimbare poate avea loc doar prin participarea cetăţenilor, pe 11 decembrie, la vot, fiindcă fără cetăţenii acestei ţări nu se poate face nimic.

Ce anume v-a determinat să intrați în politică?

În 2010, am trecut printr-o suferință profundă care mi-a schimbat filosofia cu privire la viață și la responsabilitățile care ne revin ca oameni: pierderea tatălui meu. Acela a fost momentul în care am înțeles că ceea ce rămâne în urma unui om este dat de ceea ce omul face în folosul semenilor săi. Sunt multe modalități prin care poți să faci bine oamenilor,însă cel mai eficient mod pentru a influența viața oamenilor, dar şi activitatea instituțiilor în bine, este implicarea în viața politică.

Un gânditor important al vremurilor noastre a spus,printre altele, că opusul dragostei nu este ura, ci indiferența. Dacă starea de astăzi a României este cea care este, aceasta se datorează și faptului că oamenii valoroși și de bună credință din România au devenit tot mai indiferenți și s-au îndepărtat tot mai mult de activitatea politică: activitate esențială pentru destinul oricărei națiuni.

În ceea ce mă privește, înțelegând importanța momentului istoric în care ne aflăm, nu am mai putut rămâne indiferent, m-am aruncat în această luptă, din dragoste pentru semenii mei și pentru adevăr.

Se vorbește tot mai des despre schimbarea clasei politice din România. Cum credeți că se poate realiza această schimbare?

Începând cu anul 1990, din păcate, în România a fost implementat un sistem politic corupt și clientelar, care a vizat, în mod sistematic, nu interesul general, ci interese de partid, de grup sau personale.

Au fost foarte rari oamenii politici din România din acești ultimi 26 de ani care au subordonat interesele lor si interesele de partid intereselor țării. Sunt foarte rari oamenii cu tărie de caracter care pot refuza sau respinge, ori de câte ori se ivește prilejul, puterea brută şi lăcomia de bani – corupția.

Pentru implicarea în politică a oricărui om de orice vârstă și din orice categorie socială sunt esențiale următoarele 4 caracteristici: moralitate, competență profesională, devotament și dăruire.

Momentul în care ne aflăm reprezintă, fără îndoială, un important prilej pentru transformarea, pe fond, a clasei politice din România. Consider că PNL a făcut pași importanți în această direcție și, fără îndoiala, este doar începutul acestui proces determinant pentru politica de astăzi şi de mâine a României.

PNL propune România Înainte. Ce presupune acest proiect?

Un politician din România spunea, cu câteva luni în urmă, că starea României din ultimii 25 de ani se aseamănă foarte mult cu o mașină care circulă în continuu în sens giratoriu. Aceasta nu înseamnă că am bătut pasul pe loc, ci mai mult că am dat înapoi pe toate planurile.

PNL are drept obiectiv fundamental ieșirea din această inerție atât de dăunătoare și înaintarea cu pași mici şi siguri pe drumul unei democrații autentice, pe drumul normalizării situației generale din țară.  O dovadă în acest sens o constituie şi faptul că, în ultima vreme, PNL a promovat masiv oameni noi, integri şi competenți. Proiectul România Înainte ne dorim să fie proiectul real al tuturor politicienilor de bună credință și spre folosul nostru, al tuturor.

Care este îndemnul dumneavoastră pentru ca românii care nu doresc să voteze să își exercite dreptul la vot pe 11 decembrie?

Participarea cetățenilor României la vot este o datorie patriotică, de onoare și de o importanță excepțională. Ceea ce s-a întâmplat în SUA în urmă cu câteva săptămâni la alegerile prezidențiale, când părea că nimeni și nimic nu mai poate opri cursul nefast al istoriei, ne încurajează și pe noi să credem că și în România imposibilul poate deveni posibil.

Pentru aceasta însă, este esențialmente necesar ca oamenii politici de bună-credință să fie plini de elan şi alegătorii să se mobilizeze cu mic, cu mare și cu entuziasmul specific marilor schimbări din istorie, și să iasă la vot în data de 11 decembrie, pentru a ne apăra istoria, tradițiile, credința și neamul.

Fără voi, cetățenii României, nu putem face nimic! Numai cu votul vostru vom duce România înainte! Să ne încurajăm unii pe alţii, tineri şi maturi, să facem măcar în ceasul al 12-leaceea ce trebuie pentru țara noastră! #mergilavot”

(PE) PNL Bistrița-Năsăud

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Am si eu un vot

   Domnule ROBERT SIGHIARTĂU, PNL, de ce NU SEMNAȚI Angajamentul de loialitate față de bistrițeni? Unde este responsabilitatea despre care vorbiți? Dar înțelepciunea și sacrificarea oricărui alt interes? Aveați ocazia să demonstrați bistrițenilor că un om tânar nu este total aservit partidului.

   Nu suntem proști domnule Robert, cunoaștem demagogia, minciuna și interesele ascunse chiar dacă au o față tânără. Nu o să reușiți să păcăliți pe nimeni că reprezentați altceva în politică.

   (0)
 1. PATRIOTISM

  AM O FURCA CU CARE MA VOI PREZENTA LA VOT…alturi de inca 7500 de tarani asa cum au iesit si inaintasii mei!

  KAKAam asta e patriotism…nu ce spui tu!
  acum daca iesi la vot e ca si cum ti-as dori ca tu sa traiesti mai bine si eu mai rau!

  (0)
 2. robitza patriotul

  S-a trezit robitza sa vorbeasca de patriotism…. de patriotism vorbeau adevaratii romani cand au hotarat sa infaptuiasca marea unire de la 1918…. de patriotism pot sa vorbeasca cei care au acceptat sa faca puscarie decat sa-si tradeze adevarata religie… de patriotism pot sa vorbeasca cei care au fost impotriva comunistilor si securitatii, pe care securitatea ii vanau prin muntii si paduri…. te-ai trezit tu sa ne spui de patriotism???? cine crezi ca te va alege pe tine???? doar pocaitii si poate nici macar ei…. iar pnl- ul nu mai exista de cand au intrat slugile lui base in partid. Ce incredere sa am eu intr-un pocait, daca n-as cunoaste pocaitii??? !!!!

  (0)
 3. Inainte era mai Bine

  Inainte Robert…Inainte era mai bine…tata Olteanu nu era ascuns, Blaga era sefu …Inainte era mai Bine!!!

  (0)
 4. Adrian C.

  Degeaba dați voi dovadă de : moralitate, competență profesională, devotament și dăruire. Doctrina liberală este asocială, inechitabilă si incurajează egoismul şi individualismul.

  Rezultatul alegerilor din USA este o CATASTROFĂ.

  Nu este normal ca prezența la vot să fie aşa de mică. Ar trebui să fie de 70-85%.

  (0)
 5. ioan

  Parca este un citat al unui activist al PCR, de dinainte de 1989, „este o datorie patriotica, de onoare,..de importanta exceptionala”..bla, bla, bla…..copy paste, la indigou..cine ti-a fost profesor…cu citate comuniste….verificati, la fel spuneau si cei de dinainte…rahat..adica eu care m-am saturat de miciunile voastre, mi-e greata, daca nu merg la vot…inseamna ca nu sunt patriot????? Ia vezi..ne jignesti..grav…..de rasul curcilor…vorbe goale..

  (0)
 6. Bubu

  esti fain mai Robert da nu prea pusca ce zici si cu ce faci …poateera mai bine sa mai astepti un pic… dar, na, tentatia e mare si luni esti deputat…nu poate sa iasa asa de rau incat a nuiesi nici tu

  (0)
 7. Denis Popescu

  Tinerii nu ies la vot de lene si comoditate . Sunt comozi si inconstienti fara sasi dea seama ca daca ei nu voteaza altii sleg in locul lor . Pentru dreptul de vot au murit la Revolutie in 1989 mii de oameni iar acum unii nu si-l exercita . PACAT . Vor duce PSD-ul la putere comunistii , asistatii social si militarii cu pensii speciale , care voteaza toti organizat cu stanga .

  (0)
  • @Denis Pragnea

   pentru ce au murit in 89?
   ai tu tabel cu cnp ca astea le0au fost dorintele lor?

   (0)
 8. raul adrian

  Eu nu particip la aceasta legitimitate ,care se numesc alegeri.nu e corect. Nu pot sa legitim ca acesti oameni sa mearga in parlament.nu pot. Faceti-o voi daca puteti. Daca asi face acest lucru,asi fi ca ei si asi crede ca ei,ca toti candidatii astia ,si nu e cazul.

  (0)
 9. raul adrian

  Nu ptr asta s-a ,,murit,,in 89.voi faceti ce va spun ei ,ca asa era si inainte de 89.asa era si atunci dar nu simteati.acum simtiti…..si tot nu puteti. ,,mergeti,, la vot ca asa va zic astia.asa ati fost invatati toata viata sa ascultati si sa fiti supusi.succesuri.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.