Robert Sighiartău despre OUG pe Justiție: Practici necinstite, cinism, sfidare

Holistic

”Prioritatea PSD rămâne protejarea intereselor de partid. E limpede pentru oricine că o ordonanță de urgență se publică dacă există o urgență. PSD a intrat peste Constituție, sfidând orice normă juridică prin aprobarea ordonanței de urgență pe legile justiției. Nimic din ceea ce a modificat Guvernul Dăncilă împreună cu Tudorel Toader nu se regăsește nici măcar în preambulul ordonanței. Acolo unde ar trebui să regăsim motivația și necesitatea modificărilor nu găsim nimic, în afara unor înșiruiri de texte paralele cu ceea ce s-a adoptat. Mai mult, Guvernul blochează Parlamentul în adoptarea acestor legi, Parlamentul fiind forul decizional pe această componentă legislativă extrem de importantă”, spune secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău.

El a adăugat că actualul Guvern dă dovadă de ”cinism” și utilizează ”practici necinstite” pentru ”a promova interesele unei clientele de partid în dauna interesului public”: ”PNL va iniția o moțiune împotriva ministrului Tudorel Toader, care trebuie să plece imediat din funcție”.

”În urma unor eforturi și acțiuni de opoziție eficientă, întreprinse de PNL, Comisia de la Veneţia a transmis un raport cu privire la modificările aduse legilor justiţiei, Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Comisia atacă în mod explicit modificările propuse de PSD şi recomandă reevaluarea atentă și responsabilă a tuturor amendamentelor aduse. Mai mult, aceasta sugerează reorganizarea dezbaterii interne, dar de această dată într-un mod onest, transparent și în acord deplin cu standardele europene. În acest sens, PNL va propune semnarea unei iniţiative parlamentare pentru transpunerea legislativă a recomandărilor finale formulate de Comisia de la Veneția. Inițiativa trebuie semnată de toți parlamentarii care încă mai cred în justiție”, a menționat Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. pocaitii

  Copil analfabet, nepriceput in politica si infatuat, intoarce te in Sintereag si acolo fa politica pulyyy! Tara de toata jena…

  (0)
 2. Calina

  Sighiartau, esti irelevant, opozitia e doar in capul tau si o faceti doar cand va convine. Mai indreapta-te de spate si mai vorbim!

  (0)
 3. Tudor

  Poate sa se reincarneze si vlad tepes! Voi tot gica contra veti fi! Sunteti impotriva tuturor indiferent cine ar fi!
  Sunteti foarte destepti voi astia care aruncati cu mizerii catre toti si aveti zero curaj sa sustineti pe cineva! O fi avand acest individ minusuri… dar macar dati-i o sansa fiindca e tanar!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.