Robert Sighiartău: Bate vântul schimbării

Holistic

”După ce s-au izolat de popor, Dragnea și echipa lui s-au trezit izolați în Parlament: au pierdut majoritatea. Actiunea inițiată astăzi de PNL și colegii din Opoziție la Camera Deputaților a dat un mesaj important: Dragnea și cei din preajma lui au pierdut majoritatea parlamentară. Pe cetățeni i-au pierdut demult din cauza politicilor și a guvernării absolut catastrofale”, spune secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău:

”Bate vântul schimbării: Dragnea și camarila lui au pierdut majoritatea în Parlament. Dragnea, Iordache și alți câțiva fac o figură tot mai jalnică, agățați de scaunele puterii, în disprețul general.

Bate vântul schimbării în bine. E clar că tot mai mulți parlamentari din arcul guvernamental încep să înțeleagă asta. E nevoie să o priceapă toți și să audă voința cetățenilor care s-au săturat să fie bătaia de joc a unei clici.

Nu numai că există viață și după plecarea lui Dragnea de la putere, dar există șansa uriașă a unei vieți mai bune pentru români, a unui parcurs democratic și demn pentru România. Exista soluții democratice pentru ieșirea din marasmul Dragnea. În actualul context, se impune cu atât mai mult votul pentru moțiunea de cenzură pe care o vom depune curând. Un vot patriotic si de onoare. Un vot în favoarea cetățenilor și pentru viitorul României”.

Ce s-a întâmplat în Parlament

Opoziția susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie. În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

Scandalul în Cameră a început după ce Raluca Turcan a propus în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt ”neregulamentare”. Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

Votul s-a dat după ce vicepreşedintele liberal al Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a preluat conducerea şedinţei.

Foto: Facebook Robert Sighiartău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Rabinul

  Cred ca ati mancat cam multa fasole si de acolo si vanturile! Mai usor mai baieti ca prea s-a umflat ficatul in voi degeaba! Nu aveti nici ouțe nici sprijin nici nimic ca sa-l dati jos pe Dragnea! Tocmai din cauza asta ăla si sleahta lui isi fac de cap iar voi sunteti nimeni in drum!

  (0)
  • Alan Dala

   Poate ca nu ei au mancat prea multa fasole. Probabil ca ei au stat la rascruce de vanturi, deci altii au mancat fasolea. :))

   (0)
 2. vioricuta

  Sighiartau, cu discursul tau de ziua multumirii la biserica la pocaiti este (…) cu adevarat mai de compatimit decat cel al vioricai dancila! acolo se vede analfabetismul tau, discurs care va ramane ca o adevarata rusine in viitoarea ta „cariera” politica. va f(…) e dragnea la orice ora. psd ul e baza! comentariu editat

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.