Ro-Alert pentru șapte comune: Cod roșu de inundații! Recomandările CJSU

Holistic

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud informează că a fost alertată populația prin sistemul Ro-Alert cu privire la codul roșu de inundații (valabil până joi 13.06.2019, ora 08.00) ce vizează șapte comune din județul Bistrița-Năsăud: Șieu, Șieuț, Monor, Mărișelu, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița.

Au fost recomandate măsuri de protecție, adăpostire, evacuare în zone înalte care oferă siguranță asupra persoanelor, animalelor și bunurilor.

”În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În cazul în care sesizează persoane aflate în pericol, cetățenii trebuie să anunțe imediat echipajele de salvatori prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei și evitarea producerii unor acumulări în gospodării” – CJSU Bistrița-Năsăud.

Cod roșu de inundații până joi 13 iunie, ora 8.00: Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Șieubazin superior amonte S.H. Domnești, Budac, confluență cu râul Ardan, Luț (afluent al Mureșului) – bazinul superior aferent județului Bistrița-Năsăud.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.