Replica replicii. Ce mai spune Instituția Prefectului despre referendumul de la Sîngeorz-Băi

Holistic

Disputa pe tema organizării referendumului pentru demiterea primarului din Sîngeorz-Băi continuă cu o nouă replică din partea Instituției Prefectului, dată, de această dată, avocatului George Gaftone, reprezentantul primarului Traian Ogâgău în Comisia de organizare a referendumului. Redăm integral comunicatul:

”Instituţia Prefectului doreşte să aducă lămuri, în urma comunicatului de presă dat de dl. avocat George Gaftone, în legătură cu referendumul din Sîngeorz-Băi.

Subliniem faptul că din documentele care au stat la baza emiterii Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017, privind constituirea ”Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi”, face parte şi expunerea de motive, care conţine considerentele care au stat la baza emiterii acestui act.

Ordinul şi solicitarea de sprijin pentru instrucţiuni, au fost trimise instituţiei cu atribuţii în domeniu, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă, încă dinainte de constituirea Comisiei. Ca urmare, în Monitorul Oficial nr. 9956 din 4.12.2017, au fost publicate Instrucţiuni privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi . Considerăm că acest lucru confirmă legalitatea demersului Instituţiei Prefectului.

De asemenea, referendumul este un drept al cetăţenilor, fiind o formă legală de exprimare a democraţiei directe, în problemele acestora.

Pentru a evita un continuu schimb de replici prin intermediul mediului online, în legătură cu referendumul din Sîngeorz-Băi şi având în vedere că există un proces pe rol, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud aşteaptă ca instanţa să se pronunţe în legătură cu acest subiect”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.