”Reintroduceți un tren accelerat între Bistrița și Cluj!”

Holistic

”În această perioadă se stabilește mersul trenurilor pentru următoarea perioadă, cu începere din 15 decembrie 2019. Vreau să fac un apel către cei care dețin astăzi puterea în Bistrița-Năsăud să depună toatre diligențele pentru ca între Bistrița și Cluj-Napoca să avem un tren accelerat (Inter Regio). Între Bistrița și Cluj circulă acum șapte trenuri aparţinând operatorului de transport CFR și șase trenuri aparținând unui operator privat. O călătorie între Bistrița și Cluj durează minim trei ore. În perioada în care circula o pereche de trenuri accelerat, timpul de mers între Bistriţa şi Cluj era de până în două ore”, spune președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a menționat că ”fără niciun fel de problemă ar putea fi introduse din nou acest tip de trenuri deoarece, la ora actuală, viteză maximă cu care se poate circula între Bistrița și Cluj este următoarea: între Bistriţa Nord şi Sărăţel – 80 km/h, între Sărăţel şi Beclean pe Someş – 90 km/h, între Beclean pe Someş şi Dej – 80 km/h, între Dej şi Jucu – 70 km/h, între Jucu şi Cluj-Napoca – 100 km/h”. 

Ioan Turc a menționat că ”este o experiență să parcurgi DN 17 între Bistrița și Cluj, mai ales la ore de vârf, te expui pericolelor, nu poți aproxima timpul pe care îl faci”. ”De aceea, celor de la putere le cer să facă ceva simplu, să reintroducă un tren accelerat, mulți ar putea opta pentru această variantă”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Slabe șanse

  ca CFR sa audă propunerea . Poate mai repede privatul , doar ca si acela face doar cat ii da voie proprietarul caii ferate , adica tot puturosul minister al transporturilor .
  La cate mii de studenți si angajati din Bistrita , Beclean si Dej lucrează si învață la Cluj , un tren care ar străbate ruta in 90 minute cred ca ar fi rentabil financiar .
  Oricum statul subvenționează nenumărate trasee pe care nu circula nimeni.

  (10)
 2. Yako Yuku Tawa

  Voi în afară de a face apeluri, de a atrage atenția, de a vă da cu părerea, de a da sfaturi, nu faceți absolut nimic altceva. Mai scutiți-mă de gargara voastră de 2 bani că mi se face greață. Valabil și pt celebrul neica-nimeni, Simioncaca.

  (-19)
  • Bistriteanul

   Ce propui mai exact sa faca in contextul asta, daca tot esti tu mare destept ? Omul a ridicat o problema cat se poate de fireasca, sta in puterea lui sa schimbe asta ? In plus, mai sunt cretini de astia ca tine, dar care o baga pe aia cu: „lasa ca studentii oricum au tren gratis, sa indure 3 ore jumate”. Adica nu conteaza calitatea serviciilor, nu conteaza ca trenurile pe langa ca merg ca melcul, sunt si mizerabile…important e ca sunt gratis. Mentalitate tipic PSD.

   (4)
  • Yako

   Bistriteanule n-am zis că studenții au gratis etc. Nici nu m-am gândit la așa ceva. Doar că mi se face greață când văd cum își fac campanie zăbăloșii ăștia, dând sfaturi la toată lumea. De parcă noi nu știm ce trebuie făcut. Au fost și ei la putere, nu au făcut ABSOLUT NIMIC, doar tăceau mâlc.

   (-3)
 3. Vasile

  Are dreptate . Este de necrezut cum între Bistrita si Cluj faci 3 h . Asa mergeam cînd eram eu student acum 35 de ani .

  (15)
 4. Ioana Echim

  Ma bucura preocuparea pt aceasta problema care într-adevăr așa este cum a fost expusă, sper ca cei investiți in funcțiile decizionale sa se ancoreze in realitate și sa facă ceva concret

  (6)
 5. Electoratul MUREPSD nu merge cu trenul !

  La ce le trebuie tren accelerat PDL-liștilor? Doar ei sunt DE DREAPTA merg doar cu hârburile lor uzate din germania ! Cu trenul merg studenții gratis ! Pomană de la CIUMA ROȘIE !

  (0)
 6. Balan Marius-ecologist PV

  Romania tara pe primul loc la accidente si morti pe sosele. Sunt 97 de decese la milionul de locuitori pe an. Asta se intampla cand dai carnet de conducere la toti asistatii lipsiti chiar si de clasele elementare. Cica Parlamentul Penal lucreaza la o lege prin care doar daca ai minimum 10 clase vei fi acceptat la scoala de soferi. Tarziu tovarasi ! ….

  (1)
  • șpriȚARUL Petrov

   Tovarășu bălan! Cel mai mare asistat social ești TU ! Tu beneficiezi de pensie specială de la SRI pentru că ne ascultai telefoanele fixe pe vremuri !

   (-4)
  • cc

   Şprițare, m-am liniştit.
   La început credeam că ai ceva personal cu mine dar am realizat că în mod constant comentariile tale depăşesc în mod constant limita bunului simț.
   E o formă de retardare, să rămâi , la vârsta mentală în care frustrațiile de manifestă în propoziții scurte şi onomatopee .
   Ajutorul unui psiholog te poate ajuta să evoluezi şi să disipezi traumele suferite în tinerețe.
   Gen bătaie cu cureaua de la un tutore alcoolic.
   Un prim pas ar fi să conştientizezi de ce eşti aşa acru.
   Numai bine,
   Însănătoşire grabnică.

   (1)
  • Pentru MONSIEUR CăCău de la șpriȚARUL PETROV

   Monsieur Căcău ! În comparație cu motto-ul vostru ”MUREPSD” eu sunt chiar plin de bun simț și politicos. Am văzut pliculețe cu supă PHO la Kaufland cu 2 lei, du-te dară și fă-ți plinul.

   (-3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.