Rectificare de buget la Consiliul Județean. Pentru ce se alocă bani

Merigo

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud rectifică, în ședință de îndată, bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2017.

Alocările se fac ţinând cont de necesitatea efectuării lucrărilor de intervenţie pentru remedierea distrugerilor produse de furtuna devastatoare din 17 septembrie.

”Deşi aceste fenomene naturale au fost de scurtă durată, intensitatea lor a determinat pagube majore la nivelul judeţului, fiind afectată clădirea în care funcţionează Centrul pentru Protecţia Copilului situat în Beclean, str. Liviu Rebreanu, şi Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi, sediul Beclean, Str. 1 Decembrie, structuri funcţionale în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud şi trei imobile din domeniul sănătăţii situate în municipiul Bistriţa, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Spitalul situat pe strada Independenţei şi Spitalul Oncologie şi boli infecţioase de pe strada Alba Iulia. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi de către Instituţia Prefectului, stabilindu-se suma de 59.000 lei la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud şi suma de 114.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, precizează Consiliul Județean.

Sumele stabilite ca pagube pe fiecare obiectiv sunt destinate pentru repararea acoperişurilor distruse: a) 72.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa; b) 15.000 lei pentru Spitalul situat pe strada Independenţei, C) 27.000 lei pentru Spitalul oncologie şi boli infecţioase de pe strada Alba Iulia; d) 26.000 lei pentru Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi, sediul Beclean, Str. 1 Decembrie e) 33.000 lei Centrul pentru Protecţia Copilului situat în Beclean, str. Liviu Rebreanu.

Cei 173.000 lei au fost repartizați prin Hotărârea Guvernului nr. 673/21.09.2017 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de furtuni.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe
Jidvei

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.