Rareș Buhai, primul contact cu MIT: ”Totul este foarte bine organizat”

Holistic

FOTO Rareș Buhai a ajuns în SUA în 22 august, urmând să înceapă cursurile Massachusetts Institute of Technology (MIT) în 9 septembrie.

În tot acest timp au loc o mulțime de activități menite să ne ajute să cunoaștem campusul, să alegem căminul care ni se potrivește cel mai bine, să alegem cursurile pentru primul semestru și așa mai departe”, a spus Rareș pentru Timp Online.

Proaspătul cetățean de onoare al Bistriței nu a avut timp să se plictisească: ”O primă impresie plăcută a fost că la aeroport m-a așteptat un student dintr-un an mai mare, care m-a condus până la căminul unde am fost cazat. După aceea, în prima săptămână am participat la o serie de evenimente dedicate studenților internaționali în care ne-au fost prezentate condițiile legale pentru a sta în SUA, sistemul bancar, sistemul medical, cât și date generale despre cultura de aici. A urmat o săptămână de “orientare”, în care am învățat ce o să presupună studiile la MIT, ce resurse avem la dispoziție, dar în care au avut loc și o mulțime de evenimente pentru a descoperi campusul. Totul a fost foarte bine organizat și gândit chiar să ajute studenții să se descurce și să se acomodeze cât mai bine. Un exemplu interesant din această săptămână a fost faptul că toate căminele au organizat evenimente aproape non-stop pentru ca studenții să le descopere specificul și să-l poată alege pe cel mai potrivit lor”.

Rareș abia așteaptă să înceapă cursurile. ”Legat de partea academică, ce mi s-a părut foarte util este că fiecare student face parte dintr-un grup de îndrumători cu care se întâlnește periodic, format dintr-un profesor și unul sau doi stundenți mai mari, care au rolul, printre altele, de a-l ajuta să-și aleagă cursurile și să-și organizeze orarul, să îi dea sfaturi în caz că rămâne în urmă și să-i stea la dispoziție pentru orice nelămuriri ar avea. Am avut deja o primă întâlnire cu acest grup și sunt mulțumit, chiar mi-au dat niște sfaturi utile legate de cum să abordez acest prim semestru. Acum de-abia aștept să înceapă cursurile”, ne-a mărturisit Rareș.

Multiplu medaliat la olimpiadele naționale și internaționale de informatică, Rareș Buhai (19 ani), absolvent al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, a devenit anul acesta cetățean de onoare al municipiului Bistrița după ce a cucerit a patra medalie de aur consecutivă la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) și a urcat pe locul 2 în Hall of Fame-ul competiției.

Foto 1 și 2: Rareș Buhai la MIT. Foto 3: Căminul unde locuiește Rareș Buhai. Foto 4: Campusul văzut dinspre Boston. Foto 5: Râul Charles care trece pe lângă campus.

1 rares buhai mit sep 15 2 campus rares buhai mit 3 campus mit sua 4 rau campus mit sua

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. coco

  Rares Buhai este elevul salvat de parinti din sistemul corupt din invatamantul bistritean.
  Noroc ca i-a dat Dumnezeu geniu si parintii au stiut sa-l protejeze si sa-l valorifice pe parcursul scolii. Felicitari!De-acum e timpul lui sa arate ce poate.Succes!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.