Rareș Buhai, premiat cu 10.000 de lei

Holistic

VIDEO Cei 15 membri ai loturilor naţionale de informatică, matematică și fizică laureaţi în acest an cu patru medalii de aur, opt de argint şi trei de bronz la olimpiadele internaţionale din Kazahstan, Thailanda şi India, au fost premiaţi la București în cadrul celei de-a patra ediţii a ”Întâlnirii cu olimpicii” din programul intitulat ”Hai la Olimpiadă!”.

Prin programul menţionat, implementat de Fundaţia eMAG şi susţinut de BCR, fiecare medaliat cu aur a primit un premiu în valoare de 10.000 lei. Medaliaţii cu argint au primit premii în valoare de câte 8.000 lei, iar medaliaţii cu bronz câte 6.000 lei. De asemenea, profesorii care au pregătit cele trei loturi au primit premii în valoare totală de 42.300 lei.

Rareș Buhai, absolvent al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) desfășurată în Kazahstan, la Almaty. El a obținut al patrulea aur consecutiv la IOI și a urcat pe locul 2 în Hall of Fame-ul competiției.

1 rares buhai premiere emag 2015”Hall of Fame este un clasament neoficial al tuturor concurenţilor din totdeauna la această olimpiadă şi cu patru medalii de aur sunt al doilea în acest clasament. Deasupra mea este un singur concurent din Belarus, care are şase medalii de aur şi una de argint. După ce voi termina Massachusetts Institute of Technology încă nu m-am hotărât pe ce drum voi continua, este posibil să merg pe cercetare sau să lucrez pe soft, într-o firmă mare”, a declarat Rareş Buhai, potrivit Agerpres.

Performanța lui Rareș Buhai egalează rezultatul realizat în 2006 de polonezul Filip Wolski și este depășită doar de performanța practic inegalabilă a competitorului din Belarus Gennady Korotkevich (6 medalii de aur + 1 argint între 2006 și 2012), care a participat mai mulți ani la competiție, regulamentul din țara sa permiţându-i să concureze începând din clasa a VI-a.

”Hai la Olimpiadă!” este un program iniţiat de Fundaţia eMAG în 2012 în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care doresc să se pregătească şi să facă performanţă în matematică, informatică şi fizică.

Foto: Facebook

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. mircea

    In sfarsit, Rareș Buhai va deveni cetățean de onoare al municipiului Bistrița! Dupa un „lung prilej de vorbe si de ipoteze” (cum ar spune G. Toparceanu), Pana la urma primarul Ovidiu Crețu a început procedurile pentru a-l declara pe tânărul Rareș Buhai, cel mai medaliat elev din țară, cetățean de onoare al orașului. Conform unor surse, in ședința Consiliului Local al municipiului Bistrița, din 13 august, primarul Ovidiu Crețu va cere consilierilor municipali acordul pentru ca Rareș Buhai să devină cetățean de onoare al Bistritei. Prin urmare, Rareș Buhai va putea primi titlul de cetățean de onoare în cadrul manifestărilor prilejuite de zilele orașului, la „Marele targ de vara” programat pentru 22-24 august. La doar 18 ani, Rareș Buhai devine cel de-al 65-lea cetățean de onoare al municipiului Bistrița. Astfel Rares Buhai, va duce cu el faima orasului Bistrita în Statele Unite ale Americii unde va începe cursurile la Universitatea MIT, cea pe care a ales-o după ce a absolvit cursurile liceale ale Colegiului Național Liviu Rebreanu.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.