Radu Moldovan, ”rechizitoriu” dur la adresa PSD. ”Oamenii s-au săturat!”. Rugăminte pentru liderii partidului

”Le-am spus și premierului și colegilor mei în Comitetul Executiv al PSD că aș fi fost încântat ca la începutul anului 2018 să aud din partea Guvernului, a coaliției de guvernare, a PSD care sunt evenimentele majore care să ne facă mândri că am ajuns la 100 de ani de când s-a înfăptuit un mare deziderat al acestui popor. S-ar fi potrivit foarte bine ca PSD să iasă în fața cetățenilor și să spună că odată cu sărbătoarea Centenarului s-a gândit să vină cu un plan de restructurare a statului român din temelii, pentru că în momentul de față cred că avem o administrație centrală gigant, care a rămas pe structura statului comunist, care n-a fost reformată și care ar trebui reformată fundamental. Ar fi trebuit ca în anul Centenarului să spunem că suntem interesați să eficientizăm activitatea administrației centrale până la nivel local, să nu mai avem zeci și zeci de deconcentrate și de agenții care nu se autofinanțează cu ceva din cer, ci cu taxe, impozite, dări de la instituții sau mediul de afaceri”, a spus într-o conferință de presă președintele PSD și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

El a adăugat: ”Aș fi fost încântat să aud aceste lucruri în ședința Comitetului Executiv și o comunicare către cetățeni pe această zonă. Mi-aș fi dorit ca Guvernul, coaliția de guvernare să ne spună că sunt bucuroși pentru faptul că, deși au fost o groază de ”profeți” care au spus că o să se dărâme România, că nu o să ne încadrăm în țintele de deficit, că nu o să avem creștere economică și că o să sărim în aer, ne-am încadrat în ținta de deficit, că acest Guvern condus de Mihai Tudose cred eu foarte bine pe ultima sută de metri a reușit să implementeze în proporție de peste 80% măsurile programului de guvernare prevăzut pe 2017. Eram foarte interesat să văd care sunt prioritățile pe 2018 din programul de guvernare pentru România și pentru români. Din păcate, am văzut cu totul altceva, ceea ce îmi displace profund. Nu cred că asta așteaptă românii de la PSD, cred că PSD trebuie să arate cu totul altfel, PSD trebuie să se reîntoarcă acolo unde a fost de-a lungul timpului, să aibă ca priorități România, cetățenii României, proiectele de dezvoltare și să nu mai anuleze prin astfel de mici dispute, de mici orgolii care nu mai încap în anumite locuri toate măsurile bune și foarte bune pe care le-a făcut această coaliție în anul 2017. Din păcate pentru noi, tot ceea ce s-a făcut bine se anulează. Nu cred că vreun Guvern a mai reușit să facă atât de multe lucruri bune pentru economie, pentru oameni, pentru toate sistemele de la cel de sănătate până la cel de învățământ. Toate acestea sunt acoperite de mici gâlceve din interiorul PSD, din interiorul Guvernului”.

”Și pe această cale le adresez rugămintea colegilor mei care conduc PSD, care sunt membri ai coaliției, ai Guvernului, de la prim-ministru la vicepremieri și miniștri să aibă înțelepciunea necesară și să înțeleagă că oamenii nu gustă și s-au săturat de astfel de discuții. Cetățenii așteaptă de la oamenii de stat altfel de poziții, cred că românii așteaptă rezolvări pentru problemele pe care le au, cred că românii așteaptă măcar la sfârșitul lui ianuarie care este programul măreț de sărbătorire a marelui eveniment care se numește Centenarul Unirii. Poate ăți face timp și domnul președinte Iohannis, și premierul, toată lumea să discute și să vină în fața noastră să ne spună: Tu, Consiliul Județean cu instituțiile de cultură din subordine, ar fi bine să fii integrat într-un program național, nu să ne întâlnim pe aici eu cu Țărmure, Gavrilaș și Pintea să facem noi ceva, Crețu cu Cosma să mai facă și ei câte ceva și tot așa fiecare de capul nostru să sărbătorim cum credem. Îmi displace ceea ce se întâmplă în momentul de față, sunt într-un dezacord total cu ceea ce se întâmplă și îmi pare rău că partidul la care țin foarte mult și care a fost recunoscut mereu de cetățeni pentru seriozitatea cu care tratează actul de guvernare în momentul de față, printr-o agendă paralelă, anulează agenda principală și acoperă tot ce s-a întâmplat bun. Am văzut o analiză că, după măsurile luate în sistemul de sănătate, în 2017 solicitările medicilor de a pleca în străinătate au scăzut cu 70%. Astea sunt lucruri care contează pentru oameni. Din păcate, în loc să comunicăm ce trebuie noi facem cu totul altceva. În concluzie, nu-mi place absolut deloc ceea ce se întâmplă în momentul de față la nivelul cel mai înalt al PSD”, a comentat șeful CJ.

În legătură cu întârzierea semnării decretului de către președintele României Klaus Iohannis în privința numirii senatorului Ioan Deneș în funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, Radu Moldovan a declarat: ”N-am o comunicare directă cu președintele Iohannis, mai mult decât dvs. nu știu. Nu am văzut un termen în care președintele trebuie să dea un răspuns la o nominalizare a coaliției de guvernare. El este unic și va decide când va considera”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Nea Ion

  No bine le mai spui ‘matale dom’ presedinte.Se confirma afirmatia lui Pieleanul la un post TV ca s-au format două tabere , una a lui Draknea si apropiatii lui si alta cu Badalau și baronii locali .unde la loc de cinste figura si Radu Moldovan.Ambele tabere se vor pozitiona ,,de partea poporului” teoretic,practic toti vreau de partea ciolanului.Am trăit si văzut multe trădări in mocirla noastră impropriu numită politică, dar știm că pe dumneavoastră trădarea nu vă caracterizează.Nu i-ati tradat nici pe Geoana,Iliescu,Ponta sau Pupăză,Marinescu nu o sa-l tradati nici pe Dragnea. In privinta ministrului Denes ar fi bine dacă Iohannis si-ar aduce aminte la terminarea mandatului.
  PĂREREA MEA!

  (17)
  • Vasile Pop - cnam

   Trădarea face parte din arsenalul „URSULEȚARILOR” ( alba- neagra), la fel şi monologul mieros întru prostirea omului credul. Asa că, ne mai mirăm ?!

   (10)
  • Grigore Ceruză

   La muncă, pesedei, c-a trecut anul
   Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
   Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
   Cristosul mamii voastre de nemernici.
   Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
   Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
   (După Adrian Păunescu)

   (-1)
 2. Adi

  Uitate in Benzinari si vezi cum ai implementat programul de guvernare .Acuma un an era 4.5 lei litru si azi e 5.5lei. A ti distrus tot ati distrus tot mediul de afaceri .Meritati sa fiti trasi pe roata . Sper ca totusi poporul sa se trezeasca si sa va rada de pe fata pamantului. POLITICIENI MIZERABILI

  (25)
  • Grigore Ghineșcă

   C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
   Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
   S-ajungem colonia de ocară
   Care-şi va cere scuze în maghiară.
   Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
   Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.
   (După Adrian Păunescu)

   (0)
 3. Liviu

  Vrei descentralizare și reforma dar aștepți de la centru indicații pentru ce izmene să-ți iei de centenar.
  Vrei reforma de la centru ? Ai avut pe Până acolo, ea ce a făcut în ministerele ei. Simți că vine schimbarea și încerci să pari rupt de PSD și centru, că doar pe limbistul de Denes l-au pus așa după ureche.
  Sper să-l refuze Klaus, sinecuriștii de teapa lui nu au ce căuta în guvern.

  (20)
  • Ion Șireglă

   Şi, prin vânzări de ţară infernale,
   Aţi omorât cu voia animale.
   La greul greu care mereu ne-ncearcă,
   Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
   Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
   Întoarceţi România-n Evul Mediu.
   (După Adrian Păunescu)

   (2)
 4. toni

  Raducu e da mare in gara mica. Simte el ceva curent de schimbare in PSD de are curajul sa-si exprime nemultumirile la adresa conducerii . Numai ca nu-l duce mintea prea departe si acuza guvernul ca nu a facut un program cultural dedicat Centenarului Marii Uniri. Tara arde si baba se piaptana. Nu de programe culturale duce lipsa Romania. Blocajele sunt de natura economica si ele sunt generate de centralismul excesiv mostenit din perioada comunista. De aceea este nevoie stringenta de o reforma administrativa profunda.
  Actuala impartire administrativ-teritoriala a Romaniei a fost facuta 1968, exact cu 50 de ani in urma de 2018, anul centenarului Marii Uniri . De aceea, unele blocaje ar putea fi rezolvate prin descentralizare si reorganizare administrativ -teritoriala. Dar, de aproape 10 ani, Guvernele Boc, Ponta si Ciolos, au vorbit de problema regionalizarii fara sa intreprinda nimic concret. A existat si propunerea unei Romanii cu mai putine sate si comune prin unificarea primariilor din zonele sarace si cu putini locuitori, astfel ca in cativa ani, sa nu mai avem comune cu mai putin de 3000 de suflete.
  S-a vorbit mult si de de o reorganizare a judetelor. O varianta luata in calcul a fost aceea de desfiintarea consiiilor judetene si infiintarea unor regiuni administrative. In aceste conditii judetul nu dispare, dar devine o subunitate a regiunii. Aceasta insa presupune modificarea constitutiei. De aceea, o alta varianta ar fi comasarea judetelor in grupe de cate 2-3 astfel incat in loc de 41 de judete sa ramanem cu 15 sau 18.
  Din pacate nu se face nimic si asistam neputinciosi la o stagnare cronica, intr-o Romanie care la 100 de ani de la Marea Unire din 1918, nu a fost in stare sa construiasca o autostrada care sa lege intre ele cele trei provincii istorice. Halal guvernare!

  (16)
  • Vasile Vășcălan

   Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
   V-aş desena cu acul, să vă sperii.
   Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
   Ci credite din călimări străine.
   Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
   Şi-mpingeţi România în Ucraina.
   (După Adrian Păunescu)

   (3)
 5. cristian

  Am stiut ca atunci cand barca ia apa va deziceti. Spurcati mai puteti fi si greu de suportat cu caracterul asta, cum iesiti voi basma curata si virgini de-a dreptul…

  (6)
  • Grigore Tocană

   Aţi pus nenorocita voastră labă
   Pe-această tristă ţară Basarabă.
   Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
   S-o faceţi curva voastră de serviciu.
   Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
   Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
   (După Adrian Păunescu)

   (1)
  • Grigore Jirebge

   Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
   S-au compromis negustorind Ardealul.
   De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
   Cum v-au putut părinţii voştri face?
   Ce condimente le-au picat în spermă
   De e trădarea voastră-atât de fermă?
   (După Adrian Păunescu)

   (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.