PSD adună toţi vânătorii din judeţ. Liberalul crescător de mistreţi din Joseni a întors armele. Lista candidaților

Holistic

Fostul preşedinte al PDL Josenii Bârgăului, Nicolae Vrâncean, crescător de mistreţi în fundul grădinii, a lăsat la o parte dreapta şi va candida pentru PSD, partidul cu cei mai mulţi vânători din judeţ. Deşi a fost anunţat candidat de PNL, Vrâncean apare pe lista de candidaţi a PSD, partid care nu îl mai vrea pe Tudorel Ciotmonda în fruntea comunei Josenii Bârgăului, zonă în care social-democraţia nu prea are succes, aşa încât trebuie să se recurgă la şmecherii pentru păcălirea electoratului. Un alt primar fost PDL-ist, Sever Mureșan, care a devenit independent cu ordonanța aleșilor migratori, va candida și el din partea PSD. Primarul din Leșu, Ioan Pop, care a trecut la ALDE atunci, intră și el în cursă din partea PSD.

Cu toate că a fost anunţat candidat de PNL, Nicolae Vrâncean, care a candidat de primar din partea PDL, a întors armele şi s-a înscris în partidul vânătorilor. În 2008, el a pierdut la câteva zeci de voturi în faţa lui Ciotmonda fiind votat de 1.121 de persoane, în timp ce actualul primar de 1191.

În iunie 2013, Nicolae Vrâncean făcea senzaţie cu o crescătorie de mistreţi în fundul curţii. El a declarat atunci pentru Timp Online că e vânător din 1992 cu acte în regulă şi că i-a venit ideea să facă o fermă de creştere a mistreţilor după ce a primit două scroafe de la directorul AJVPS, Valer Negruşa pe care de altfel le şi creşte împreună cu puii lor la Josenii Bârgăului.

„E un hooby al meu vânătoarea. Dacă va merge şi mă voi organiza bine şi o să-mi placă o să trec şi la un business. M-am gândit şi la turism cinegetic. Am câteva hectare achiziţionate. Crescătoria aceasta pe care o fac e pe un teren de aproximativ zece hectare care include păşune, pădure, aproximativ un hectar de teren arabil. În ce priveşte amenajarea unui teren pentru vânătoare mai vedem. Eu mai am cumpărate câteva hectare, dar nu ştiu cum vor evolua lucrurile pas cu pas. Eu cred că Valea Bârgăului este o zonă foarte frumoasă pentru turism cinegetic fiindcă are toate condiţiile. Văile sunt foarte frumoase, altitudinea e favorabilă. Sunt căpriori, cerb comun, urs, lup. Fondurile de vânătoare sunt bine gestionate şi organizate şi prospere”, spune el.

Deşi au trecut trei ani de atunci, Vrâncean nu a reuşit nicio ispravă pe linie de turism cinegetic, dar i-a ieşit de minune turismul politic.

Lista celor 50 de candidați validați de PSD: 1. Bistriţa – Ovidiu Crețu (primar în funcție), 2. Beclean – Nicolae Moldovan (primar în funcție), 3. Năsăud – Mircea Romocea (primar în funcție), 4. Bistriţa Bârgăului – Vasile Laba (primar în funcție), 5. Braniştea – Cornel Săsărman, 6. Budacu de Jos – Florin Sandu Simionca (primar în funcție), 7. Budeşti – Vasile Codrea (primar în funcție), 8. Căianu Mic – Paul Știr (primar în funcție), 9. Chiochiş – Vlăduț Pop, 10. Chiuza – Grigore Bradea (primar în funcție), 11. Ciceu Giurgeşti – Vasile Iuga, 12. Ciceu Mihăieşti – Valentin Mureșan (primar în funcție), 13. Dumitra – Dan Vălean, 14. Dumitriţa – Ilie Uchrenciuc, 15. Feldru – Marius Pop, 16. Galaţii Bistriţei – Vasile Găurean (primar în funcție), 17. Ilva Mică – Aurel Horea (primar în funcție), 18. Josenii Bârgăului – Nicolae Vrâncean, 19. Lechinţa – Romeo Florian (primar în funcție), 20. Leşu – Ioan Pop (primar în funcție), 21. Maieru – Vasile Borș, 22. Matei – Dănilă Darlaczi, 23. Măgura Ilvei – Valer Avram (primar în funcție), 24. Mărişelu – Horea Petruț, 25. Miceştii de Câmpie – Viluț Matei, 26. Milaş – Iosif Gabor (primar în funcție), 27. Monor – Ioan Cira (primar în funcție), 28. Negrileşti – Ioan Pugna (primar în funcție), 29. Nimigea – Mircea Runcan (primar în funcție), 30. Parva – Ioan Strugari (primar în funcție), 31. Petru Rareş – Vasile Cocos (primar în funcție), 32. Prundu Bârgăului – Doru Crișan (primar în funcție), 33. Poiana Ilvei – Ioan Scridonesi, 34. Rebra – Ștefan Danci (primar în funcție), 35. Rodna – Valentin Grapini, 36. Salva – Gheorghe Onul (primar în funcție), 37. Silivaşu de Câmpie – Vasile Cornea, 38. Sânmihaiu de Câmpie – Ioan Boar, 39. Şanţ – Ioan Szabo (primar în funcție), 40. Şieu – Olimpiu Iuga Napeu (primar în funcție), 41. Şieu Odorhei – Sorin Ioan Sfintean (primar în funcție), 42. Şieuţ – Marian Cotoc, 43. Şintereag – Ioan Bob (primar în funcție), 44. Teaca – Iustian Muntean (primar în funcție), 45. Telciu – Sever Mureșan (primar în funcție), 46. Tiha Bîrgăului – Vasile Șut, 47. Târlişua – Vlăduț Axente Purja (primar în funcție), 48. Uriu – Petru Șerban (primar în funcție), 49. Urmeniş – Ioan Naste, 50. Zagra – Dumitru Bușcoiu (primar în funcție).

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. justitiarul

  PSD este partidul vanatorilor pentru care a interzis crescatorilor de oi sa iasa cu ele la pasunat precum si numarul de caini.Acest partid doar in declaratii se ocupa de problemele reale ale cetatenilor,in rest este o gasca de smecheri cocotati in fruntea institutilor statului.

  (0)
 2. Scarlarul de pe Stramba

  Mai sa fie! am trait sa o citesc si pe asta auzi nu-l mai vrea partidul. Oare de ce? Tinu vana cand Nicu nu era nascut iar mandate le-a adus cu carul celor de la PSD eu unul zic Tinule suna-l pe Dragnea si daca nici asa nu tine hai la PMP sau PPDD invinge-i frate cu armele lor. S-au cheltuit bani ptr. o amarata de cooperativa cat ptr.bloc cu 10 etaje. Ai grija Nemtucule ca o sa patesti ca cei de la Antenele lui Felix baga-i repede pe toti in sedinta la separeu si convingeti pe Tinu pentru inca un mandat ca altfel e groasa rau frate. Te rog Cristiana sa ne tii la curent cu subiectul se ascut sabii multe acolo. Multumim ptr.articol. Nu-mi vine sa cred ca e asa perversa politica asta.

  (0)
 3. oaspetele

  Vad ca pedelistii au aderenta nu gluma la PSD.
  Probabil in amintirea guvernului de uniune ce i-a indeplinit pofta ce-a poftit-o marinarului…

  (0)
 4. virgil

  La PSD, vanatoarea e o Îndeletnicire veche. Au ramas de pomina „performantele” lui Adrian Nastase de la partidele de vanatoare organizate la Balc de Ion Tiriac. Nici incidentul in care Ilie Sarbu a fost atnis cateva alice in zona inghinala nu a fost uitat. Si la Bistrita dupa ce Radu Moldovan a intrat in politica a schimbat polonicul cu pusca si cureaua lata. Si exemplele ar putea continua cu Nicu Moldovan, primarul Becleanului.

  (0)
 5. Nea Ion

  Da cel mai mare vînător este PSD:vînător de primari de la alte partide,vînător de functii ,vînător de voturi furate,sigur ca orice vînător se transforma si in vînat (de DNA,ANI ,Parchet….etc)
  PĂREREA MEA!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.