Ce provocare a primit Nicolae Moldovan de la Ionuț Simionca. Răspunsul primarului din Beclean

Holistic

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, i-a adresat o provocare primarului PSD al oraşului Beclean, Nicolae Moldovan. “Obiectivul reunirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeaşi graniţă este unul care nu are culoare politică. Locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt responsabili şi patrioţi. Ei văd lucrurile în ansamblul lor, dincolo de ziua de mâine”, a spus Simionca.

Liderul PMP i-a făcut primarului din Beclean provocarea de a iniția, în premieră pentru România, o hotărâre de Consiliu Local prin care un oraş să îşi afirme dorinţa ca Republica Moldova să revină în vechile hotare. ”Prin tot ce face în oraşul pe care îl conduce, primarul din Beclean a dovedit că este omul care dă tonul. Sunt convins că şi alţi primari din Bistriţa-Năsăud îşi vor exprima susţinerea pentru unire”, a declarat Ionuț Simionca.

El l-a sunat pe primarul Nicolae Moldovan în timpul unei conferințe de presă, întrebându-l dacă i se pare o idee bună. ”Cred că este o inițiativă bună. Sunt de acord să propun Consiliului Local această idee. Avem pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de înfrățire cu un oraș din Republica Moldova și cred că putem face și un pas mai mare”, a spus Nicolae Moldovan.

”Becleanul va fi primul oraş din România care va semna pentru unirea cu Republica Moldova”, a concluzionat Ionuț Simionca după ce Nicolae Moldovan a răspuns provocării ca Becleanul să facă un pas important spre reîntregirea României în graniţele sale de acum 100 de ani, conform Rezoluției adoptate de Marea Adunare Națională, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Deputatul PMP Ionuț Simionca că, în jurul datei de 10 martie, mai mulţi primari ai unor localităţi din Republica Moldova care au votat în consiliile locale unirea cu România au acceptat să îl viziteze la cabinetul parlamentar dinl Bistriţa. “Unirea din 1918 a fost posibilă, înainte de toate, datorită voinţei românilor din provinciile istorice care s-au reunit într-un stat naţional. Valul unirii începe şi acum de jos în sus. În acest moment, un raion şi 40 de localităţi din Republica Moldova au votat unirea cu România. Onoarea de a-i primi la Bistriţa pe primarii cărora le pasă de destinul românilor este de partea mea”, a mai adăugat acesta.

După ce Parva a fost prima comună din România care se exprimă în favoarea revenirii Republicii Moldova la patria-mamă, Becleanul ar putea fi primul oraş din ţara noastră care susţine acest demers.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Balan Marius - contribuabil

  D-le DEPUTAT. Cu siguranta cu primarul NICOLAE MOLDOVAN poti sa atingi multe subiecte si sa si demarezi ceva. Sunt curios in schimb daca aceasta propunere tine la un altfel de primar. Unul care stie tot. El este primarul Bistritei EUROPENE. I-a sa vedem ce raspuns primiti de la TATUCU nost ?MULT SUCCES !

  (2)
 2. Ema

  Sam…M-AI lasa-ne!”MAI” bine am invata sa scriem corect, in loc sa ne hazardam in comentarii!
  In anul Centenarului toti ne dorim multe..problema e strict legata de simtire…de sentimentul profund de identitate, de apartenenta! Ori aici se pune problema de nuanta… cea cu Putin, cum zici tu Sam..Mai este Basarabia cea de altadata?Cea de la 1918?E o utopie! Cit despre elite, se pare ca sunt pe cale de disparitie si dincolo si dincoace de Prut! Este dorinta de unire?…..Ce te faci cu efervescenta, cu patriotismul, cu simtamintele!Unirea nu este de vinzare! UNIREA ESTE SFINTA,EA TREBUIE SA VINA DIN INTERIOR!NU ESTE MONEDA DE SCHIMB PT.UN PARTID SAU ALTUL! Nicu Moldovan este omul cu viziune, OMUL cetatenilor..primarul Becleanului…domnia sa a depasit demult stereotipul multora din viata politica…nu este primarul din partea unui partid..el este primarul tuturor! Eu sunt o idealista si m-as bucura ca Becleanul meu sa faca pasul, desi cred sincer, ca e o iluzie!

  (-1)
  • cc

   Ce nu înțeleg elitele astea , unirea e un proces natural când corupția ar fi eliminată, Justiția întărită, infrastructura și economia(și legile predictibile) dezvoltată.
   Nu vor trebui să alerge după moldovenii actuali cu arsenalul jalnic actual-declarații de iubire și poduri de flori,ședințe de terapie cu Doamne-Ajută-n grup, vizite umflate cu donații de cărți uzate…
   În condiții de viață mai bună în România, vor alerga ei natural spre noi cu tot cu politicienii și frontierele lor.
   Unirea trece principal prin integrare economică și infrastructură de transport dezvoltată.
   Natural limba comună ar putea accelera procesul.
   Însă ăștia care-și pun drapelul pe chiept și se bat cu pumnii cântând melancolic tot felul de cântece expirate..sunt departe de realitate.
   Blablaul metaforic și retoric nu înlocuiesc km de autorută.

   (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.