Nou protest la Bistrița împotriva modificărilor legilor Justiției, dar și a revoluției fiscale

”Bistrița – Respingerea în bloc a modificărilor legilor Justiției”, este evenimentul creat pe Facebook pentru a anunța un nou protest în Piața Petru Rareș din municipiu, în fața Palatului Administrativ, duminică 12 noiembrie, începând cu ora 18.00.

”Duminică, de la ora 18.00, ne întâlnim în Piața Petru Rareș din Bistrița. Cerem de urgență Parlamentului respingerea în bloc a proiectului de modificare a legilor Justiției! Considerăm că aceste modificări sunt de natură să afecteze grav independența justiției și echilibrul puterilor în stat și servesc doar interesele unui grup restrâns de indivizi inculpați sau condamnați penal ajunși întâmplător în poziții publice. O justiție liberă este coloana unui stat de drept iar noi, românii, alegem categoric să trăim doar într-o astfel de țară. Pentru actuală clasa politică: NU aveți nici o șansă să ne distrageți atenția! Apărarea independenței justiției este prioritatea nr. 1 a societății civile, garanția noastră că toate abuzurile comise de cei aflați acum în funcții publice și pe poziții de putere vor fi trași la răspundere în viitor pentru furtul din sănătate, infrastructură, educație și a banilor furați pe față de la toți românii prin intermediul legilor fiscale. Suntem cu ochii pe voi și o să apărăm și democrația și integritatea justiției până la capăt!”, spun inițiatorii protestului.

În prezentare se mai arată:

”Revoluția fiscală – Putem bloca ALDE-PSD să pună în practică acest lucru ieșind în stradă, în număr cât mai mare.

Acestea sunt cele mai recente probleme: Naționalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit experților, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare. Scăderea salariilor, dacă patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni înainte, deși, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puțin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicție financiară.

Ieșirea în stradă este soluția cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil și incapabil. Ce fac ei este un atentat la democrație. Duminică ne strângem în piață, pentru a spune că ne-am săturat, a venit momentul să plecați.

Câteva din efectele IMEDIATE ale modificării Codului Fiscal: Piața a reacționat, euro sare de 4,7 lei. Prețul combustibilului a crescut considerabil, iar efectul o să se resimtă în toate domeniile, prețul produselor finite va crește.

Și, pentru ce toate astea, pentru ce să storci și mai mulți bani? Pentru a-i lăsa pe corupți cu averile neatinse? (60 de milioane de euro ne datorează Dan Voiculescu și încă 114 Radu Mazăre) Pentru a angaja, ilegal, firme de curierat că să ne acorde primul ajutor în caz de nevoie? (Cazul domnului decedat la evenimentul organizat de Ministerului Agriculturii unde, o firmă care funcționa ilegal a trimis doi necalificați, care habar nu au să facă manevrele cele mai simple de resuscitare). Oare pentru minerul rănit în accidentul din Uricani și decedat din cauza bacteriilor din spital să fie? (Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime). Ca să acorzi pensiile speciale, bonusuri și alte venituri iraționale și nejutificate aleșilor?

Guvernarea trebuie urmărească bunăstarea cetățenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru în joc, ține de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine și să nu le mai permitem să își bată joc”.

Circa 30 de bistriţeni au ieşit în stradă duminica trecută să protesteze faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei, după cum Timp Online a scris aici. S-au raliat astfel protestului naţional cunoscut sub numele de „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Google Ads

Comentarii

 1. Gicu

  Nu vrem sa fim o nație de hoți dar ne complacem și-i admiram pe țepuitorii si carismaticii care ne conduc , băieți deștepți nu ca noi care nu avem bara de direcție , noi stam și-i admiram cum dau tunuri de milioane , iar la următoarele alegeri votam Iara cu PSD.

  (5)
 2. Limba teleormană

  Vine iarna: iarnavem bani de salarii și pensii. Pentru a reveni la limba română mai apasă odată tasta Liviu Dragnea.

  (1)
 3. Apel către bistrițeni

  Nu ieșiți în stradă, țuțerilor, ca să se plinească și la Bistrița ce spunea filosoful: Am stat 13 ani în temniță pentru un popor de idioți.

  (8)
 4. Bistrița hoților

  La Bistrița cine fură cel mai mult este socotit cel mai bun. Ca să vă convingeți luați cazul Jean Pădureanu, tata hoților în fotbalul românesc. Există stadionul cu numele lui. La Bistrița are părtași, admiratori. Faceți-i și statuie, idioților.

  (1)
 5. De ce nu ieșim la proteste

  Noi suntem Bistrița costanilor, Bistrița creților, Bistrița moldovenilor, Bistrița penelor, Bistrița țintenilor, Bistrița pădurenilor et ceteri et cetera. Teleorman, orman, man, an. Pfui, tu Bistriță!

  (9)
  • The passenger

   E corect, e un joc de cuvinte, neam prostit, neam de hoți, neam românesc, cu toții avem neamuri și rude, nu? 🙂

   (3)
 6. tBag

  misto ultimele comentarii
  ma bucur sa vad ca cei ce primesc sarcini de serviciu sua bani sa contra-comenteze sunt absenti, poate au alte sarcini de serviciu
  De iestit in strada nu am vrut initial, dar cand am vazut pretul la OUA de la LIDL ieri….sunt socat…deci o sa ies si io cred

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.