Protest în 10 august: ”Bistrița alături de Diaspora!”

Holistic

Vineri 10 august, atunci când la București este anunțat un miting de amploare al românilor din străinătate, în fața Palatului Administrativ din Piața ”Petru Rareș” Bistrița va avea loc, începând cu ora 19.00, un protest de susținere.

”Sprijinim protestul ce va avea loc pe data de 10 august la București, alăturându-se vocilor ce au cerut și de această dată o reformă la nivel politic. Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere.

Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală.

România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție.

Ne vedem în stradă!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Google Ads

Comentarii

 1. Adrian C.

  O să le zic și eu câteva la românii din diaspora!
  Conform datelor primite de la BEC la alegerile parlamentare din 2016 la sectiile de votare organizate la Consulatele Romäniei in sträinātate, au votat doar 106.000 de români.
  Vedeti-vä de treabā. Din 3.000.000 – 5.000.000 sau câti români locuiesc in strāinātate, au votat 106.000.
  Sā vā fie invātāturā de minte, cā nu ati mers la Consulate si Ambasade sā votati USR, asa cum am fācut eu!

  (0)
  • Adrian C.

   Ne cred cā realizati, cât dezinteres au aratat romanii din diaspora la alegerile parlamentare!
   Din 3.000.000 de cetäteni români cu drept de vot, au votat 106.000.
   PREZENTA LA VOT = 3,5%
   Catastrofal!
   Si acum spun cā vin să dea jos guvernul, sau scriu mesaje obscene la adresa PSD!

   (0)
  • TwDorel

   Au votat in 2014 dar in 2016 au fost împiedicați să voteze, o singură secție de vot la 7-800 de km. Rușine PSD, MU1EP5D!

   (0)
  • Amin

   Pai si unde vroiai sa voteze ??? Ca erau 2 sectii de vot intro tara??? Si daca mergeau ce rezolvau ?? Sper sa.fie 1000 de protestatari la bucuresti …sa ramana toti romanii plecati , sa stea acolo unde le este bine si pot sa faca un viitor copiilor lor ptr ca tara asta nu ii merita , sanatate la neamuri

   (0)
  • nelu

   va scapa cateva detalii, romanii care locuiesc in strainatate nu sunt neaparat in apropierea consulatelor, iar majoritate muncesc din greu, mult mai greu decat se munceste in Romania. Al doilea aspect, daca va dadea-ti osteneala sa cititi presa nationala la vremea aceea, ati fi descoperit scandalurile legate de reducerea centrelor de vot in strainatate de gov. PSD, In final, al treilea aspect, fara romanii din strainatate toate casele care le vedeti in jur, restaurante etc nu erau posibile. Mia apoi, prezenta la vot in tara a fost extrem de scazuta, deci dvs romanii din tara care sunteti acasa si nu sunteti nevoiti sa va vedetii copii pe skype de ce nu v-ati dus la vot? In final al patrulea detalii, romanii din strainatate nu au nevoie sa-si justifice interestul fata de tara lor, Romania, doar asa ca va pare dvs. O sugestie, dvs ar trebui sa sustineti revenirea romanilor acasa pana cand nu va aduce Uniunea Europeana frumusetile astea din africa care omoara, violeaza si ataca in plina strada in Occident.

   (0)
 2. Arbaiten Ljesus Bolchevism

  Orice început are un sfârșit și orice sfârșit are un început . A sosit vremea să zdruncinăm o castă politică ( mafiotă conform unor tipare ) care se închipuie mai presus de cetățean , îl fură și batjocorește fără dram de rușine .
  Eu am promis copilului meu că o să-i las o țară mai bună , în care să poată învăța , munci , trăi demn , și de care să fie mândru cãnd o va preda , la rândul lui , urmașilor . Cu Dumnezeu înainte !

  (0)
 3. emil

  bun de acord ue psd jos ciuma … dar pe cine vreti sa puneti ?
  pmp lui base? liberali sticla de fier orban

  de creterea salariului minim nimic nu cereti !

  noroc cu dragnea ca la crescut de la el pana ce lau luat la intrebari sefi lui

  (0)
 4. astronautul vesel

  Si ce credeti că vor rezolva cu protestul? Va spun eu, absolut nimic, zero barat, nada. Fraierii vor striga în piață, în timp ce Dragnea and co vor fi departe, se vor relaxa în weekend sau în concediu. Pe când se intorc ei, piata e goală, curată, spălată. A mai fost un miting anti-guvernamental de 1 milion de oameni, si nu i-a bagat nimeni in seamă.

  (0)
 5. astronautul vesel

  Și în altă ordine de idei, oamenii aceștia au ajuns la putere democratic, votați de majoritatea românilor (da, și țiganii, asistații sociali si pensionarii sunt cetățeni români). Nici nu e corect să fie dați jos de o minoritate. Acum bucurați-vă de vară, dar la alegeri să votați bine și atunci nu va mai trebui să ieșitți lunar în stradă.

  (0)
  • Stoica Marinel

   Oamenii ăștia au ajuns la guvernare votați de 40% din 39% din populație, deci reprezintă undeva sub 18%. Apoi, una au promis că fac și pe de alta parte de doi ani se ocupă cu totul de altceva, singura lor grijă e cum sa-l scape pe Dragnea de pușcărie.

   (0)
  • astronautul vesel

   Așa e Marinel, dar cei care n-au votat, nu contează. Regulile votului democratic sunt simple și nu le-am inventat noi. Poate că poporul asta vrea, hoți și penali la conducere. În democrație, minoritatea se supune majorității. Ar trebui alegeri anticipate, altfel chiar nu e corect.

   (0)
 6. Mara

  M-am săturat de câte ori am repetat că DEMOCRAȚIA SE FACE LA URNE NU ÎN STRADĂ ! Așa că protestez și eu contra adevăratului organizator al acestor tulburăti sociale: —— MUIE SRI !!!! ——

  (0)
 7. Wanted

  Știe cineva ce e cu Bălan Marius ? Nu mai postează comentarii, o fi bine? Ce ne facem că fără el o să fie numai 9 persoane în față la prefectură !

  (0)
  • Adrian C.

   Am observat si eu că dl. Marius Bălan nu mai scrie comentarii pe TimpOnline.
   Bănuiesc că este plecat in vacanță!
   Sigur o să se intoarcă din concediu odihnit, cu bateriile încărcate, plin de energie și gata de luptă.

   (0)
  • Alan Dala

   E plecat in concediu cu Antal Francisc, ca nici el nu mai apare deloc. =))
   Eu cred ca mai degraba l-au trecut in rezerva.

   (0)
  • Zdrang!

   Confirm. Confecționează niște plăcuțe pe care o să vi le atârne vouă de gât și de tricoaie, cu un slogan acum la modă în Bistrița.

   (0)
  • Hrubean

   Sa-i pupati tricoaiele lui Marius Balan. Nu va futa grija, vorba lu’ Dabija, Balan e pe metereze, iti vedea voi, psd-isti inraiti. Nu va spun altceva, gen ciuma rosie, da pregatiti-va servetele multe, sa va stergeti balele.

   (0)
 8. Balan Marius -ecologist PV

  Dragi prieteni va multumesc ca imi purtati de grija. Nu sunt plecat in concediu ci sunt cu familia reunita ca tot romanul. Chgiar din DIASPORA mi-au sosit fata, ginerele si nepoata. Voi fi prezent vineri sa sustin demersul romanilor impotriva hotiei, prostiei, incompetentei si rusinii la care suntem supusi de AGRAMATII din guvern si nu numai. Imi voi lua cele doua TRICOAIE cu mesajele dragi mie si care sunt cu dedicatie pentru primarul DRUJBA. Apropo stiti cine a scos perla cu TRICOAIELE ? Un alt agramat, ministru secretar de stat la tineret si sport. No vedeti pe cine lasam noi sa ne conduca destinele ? Sa nu dai cu dansii de pamant ?

  (0)
  • Tovarășa Monica

   TRĂIEȘTE !!!! SUNTEM SALVAȚI !! O SĂ FIM TOȚI 12 TOVARĂȘI ÎN FAȚĂ LA PREFECTURĂ ÎN 10 AUGUST !! scuzați majusculele dar chiar m-am bucurat.

   (0)
  • Bistrițeni

   Bistrițeni limitați, bistrițeni chiori, bistrițeni încuiați și bistrițeni fățarnici, nu realizați nici acuma că dl. Marius Bălan este mai util pentru România decât păgubosul, hoțul, inoportunul de Liviu Dragnea? V-au luat Andrei Andreicuț ori altcineva și mințile voastre puține pe care le mai aveați?

   (0)
 9. Adi

  Draga diaspora,
  A protesta este un exercitiu democratic, fara indoiala insa daca ar fi dupa mine, v-as taia dreptul de a vota dupa 1 an de stat peste hotare. Nu mi se pare corect ca voi sa participati la vot atata timp cat va desfasurati vietile dincolo de granite. Ziceti va v-ati saturat, pana acum unde ati fost?? Datorita psd-ului v-ati evaporat? Poate datorita si lor, nu contest. Ati plecat de musai pentru ca pana acum nici un regim nu a facut nimic pentru noi insa pana acum nu v-am vazut in strada. Sper sa fiti putini, sper sa se rezolve nimic in urma protestului si sper ca intr-o zi va veti intoarce in tara sa platiti si voi impozite, cot la cot cu noi ceilalti. Nu v-am vazut in strada cand multi dintre voi v-ati lasat copii acasa care saracii se stricau la cap de dorul vostru, nu v-am vazut in strada cand s-au taiat lefurile, nu v-am vazut deloc. Sper si de data asta sa nu iasa nimic. Deci, cand voi ziceti mui3 psd care totusi este la conducere datorita unui vot democratic, permiteti-mi sa zic si eu mui3 diaspora. Sa traiti mai bine acolo unde sunteti.

  (0)
  • cc

   E un punct de vedere simplistic, „nu ați rămas să suferiți cu noi”. Pe de altă parte diaspora indubitabil injectează bani în economia locală , plăteşte încă taxe bani pt servicii la fel ca şi cei rămaşi ,plus că unii susțin o parte nevoile familiilor rămase.
   E distructiv ceea ce sugerezi cetățeni de clasa a doua.
   Diaspora nu e omogenă sunt şi iubitori ai PSD de altfel.
   Punctul de compromis rezonabil ar fi probabil un drept de a vota să spunem în alegeri locale, legat de o formă de contribuție locală ( plătirea unei taxe locale pt proprietăți, servicii ) pentru cele parlamentare doar votul între candidații de pe listele pt diasporă însă pt cele prezidențiale acces egal, odată cetățean român nu există mai multe clase. Oricum mulți aleg să se prezinte.

   (0)
  • TwDorel

   Trebuie autorizație pt un drept constituțional, sau e din nou Comunism și noi nu știm?

   (0)
 10. Bistrițeni

  Bistrița este apă rapidă, cu oameni lenți, atât în gândire cât și-n faptă. Se mișcă încet, nu se pot debarasa de Liviu Dragnea nici în ceasul al 12-lea, deși Liviu, când va sosi momentul, se va despărți de bistrițeni ca de fema de porci.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.