Proiecte de 11,6 mil. €, în derulare la Beclean. Ce investiție e cuprinsă într-un traseu turistic spre Figa

Holistic

Administrația locală din Beclean a reușit recent să obțină finanțare cu fonduri europene pentru trei mari obiective de investiții care sunt deja în faza de licitații: proiectul de mobilitate urbană în valoare de 5 milioane euro, proiectul reabilitării termice a celor nouă blocuri (2,2 milioane euro) și proiectul de electrificare cu leduri a orașului pe o distanță de 40 de kilometri (4,4 milioane euro).

”Următoarele mari proiecte pe care le avem în vedere la finanțarea din fonduri UE sunt „Centrul Social de Zi”, dar și „Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, Centrul Multifuncțional Recreativ – Legacy (de la Băile Figa), reabilitarea și dotarea Școlii Generale „Liviu Rebreanu”, precum și modernizarea corpurilor A și B ale Liceului Tehnologic Agricol.

”Toate aceste proiecte nu ar putea fi puse la cale fără implicarea colegilor din aparatul administrativ al Primăriei Beclean, cărora vreau să le mulțumesc pentru toată munca depusă. De asemenea, nimic nu ar fi posibil fără sprijinul comunității din Beclean care mie ca primar îmi dă curajul de a merge mai departe și de a realiza cât mai multe pentru oraș”, spune primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

El a anunțat și semnarea contractului de finanțare pentru un alt proiect legat de Băile Figa: ”Sunt bucuros că la Ministerul Dezvoltării am semnat contractul nr. 2009/09.03.2018, în valoare de un milion de lei, pentru amenajarea unui drum asfaltat și a construirii podului peste Meleș din localitatea Rusu de Jos. Acesta va fi cuprins într-un impresionant traseu turistic și va face legătura între zona Nușeni – Băile Figa”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Gura targului

    Imi place. In Beclean se investeste doar din bani publici. Din cate am inteles, la noi orasul e inchis. Daca esti firma din alta parte sau daca nu esti frate, esti mort. Vreau sa aud o veste buna legata de creare de locuri de munca. Vreau sa aud ca este o firma mare care vine in Beclean.

    (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.