La Bistriţa, un proiect unic în Transilvania. Moldovan: Suntem în discuţii

Holistic

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin preşedintele Radu Moldovan, este pe cale să realizeze, la Bistriţa, un proiect unic pentru Transilvania. Discuţiile sunt avansate, a spus şeful CJ, miercuri, într-o conferinţă de presă alături de universitari clujeni.

„Împreună cu Universitatea Tehnică, în calitate de partener principal, dar există şi o discuţie cu UBB – Facultatea de Fizică, în cadrul centrului de radioterapie pe care îl vom realiza, avem în vedere crearea unui centru de perfecţionare, pregătire şi practică pentru viitorii fizicieni care vor lucra într-una semenea centru. Le aduc mulţumiri Consiliului Local Bistriţa şi primarului Ovidiu Creţu care au venit parteneri cu noi în acest proiect. Pe lângă zona în care vor fi trataţi bolnavii, la etajul superior va fi această zonă de învăţământ care va fi dezvoltată sper eu în parteneriat de UTCN şi UBB, lucru unic în toată zona Transilvaniei. În momentul de faţă nu există aşa ceva”, a spus Radu Moldovan.

În ce priveşte centrul de radioterapie, şeful CJ a spus că este realizat deja proiectul tehnic: „Spitalul Judeţean de Urgenţă va gestiona acest proiect. Va fi scos la licitaţie şi sper ca, din primăvară, să se poată trece la execuţia fizică a acestui centru de radioterapie foarte important pentru judeţul nostru”.

Între timp, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca Extensia Bistriţa sunt pregătiţi deja tineri  specializaţi în inginerie medicală, iar din anul universitar viitor aceştia vor putea urma şi un master de radioterapie tot la Bistriţa, aşa cum Timp Online a scris AICI. 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Andjusticeforall

  Vrăjeală psdistomafiotocomunista. Ca sa distragă atenția de la trecutul in care s-au îmbogățit nejustificat…

  (0)
 2. Ovidiu Florean

  Iar disimuleaza aiurea Radu Moldovan . In luna februarie cand au facut bugetul judetului , Radu Moldovan spunea ca e cel mai mare din istoria judetului si felicita pe toata lumea . La executiile bugetare din aprilie si iulie , ce sa vezi ? Procente de 44% si 42 % pe primele doua trimestre iar la dezvoltare – fix 18% . Deci din bugetul ala mare si istoric nu s-a realizat nici macar jumatate , iar la sectiunea dezvoltare suntem ULTIMUL JUDET din Romania . Bravo Radu , la minciuni esti pe primul loc .

  (0)
 3. Europa

  Premierul s-a certat cu consilierii europeni. Ei ne ameninta ca pierdem bani europeni daca continuam cu justitia in felul asta. Psd bn a stabilit ca sustine pe Dragnea si aceasta politica.
  Si totusi, traim din bani europeni pe investitii. Nu e prea complicata ecuatia a.i. sa mai rezulte o finantare sigura pentru proiectele europene?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.