”Programul ”After school”, o necesitate. Impact nedorit la nivelul școlilor” – Cristina Iurișniți

Holistic

”Am reluat presiunea pe autorități pentru a rezolva problema programului ”Școală după școală”, un ”After school” necesar chiar în școlile copiilor. Părinții vor să își știe copiii în siguranță, supravegheați și mai ales îndrumați în activitățile lor de învățare sau recreative. De vreme ce sunt spații disponibile, de ce să plătească chirii scumpe în alte părți? Problema poate fi rezolvată prin hotărâri de Consiliu Local, vom face presiune și asupra autorității publice locale, mai multe consilii locale din țară au găsit rezolvare”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.

Ea a adresat o interpelare ministrului interimar al Educației, Rovana Plumb:

”În urma intrării în vigoare a Ordinul Ministrului Educației 4831/2018 privind aprobarea Codului de etică al personalului didactic din învăţământul preuniversitar, au apărut o serie de inadvertențe între actuala reglementare şi situaţia de fapt din unităţile şcolare din România. Astfel, la momentul de faţă, colectarea sumelor de bani necesare asigurării fondurilor programului ”After school” este interzisă. În acelaşi timp, prin Ordinul Ministrului Educației 4802/2017 pentru modificarea şi completarea Metodologiei de organizare a Programului ”Şcoală după şcoală”, există posibilitatea legală de a finanţa astfel de alternative educaționale, fapt care ar permite desfăşurarea în condiții optime a acestor tipuri de programe.

Aşadar, pentru remedierea incoerenţelor legislative, Ministerul Educației Naționale are posibilitatea fie de a acorda finanțarea în totalitate a Programului ”Şcoală după şcoală” din bugetul de stat în așa fel încât să existe o abordare unitară la nivelul întregului sistem de învățământ, fie de a modifica Ordinul 4831/2018 în sensul clarificării modalității legale de colectare a sumelor de bani necesare programului ”After school”. În acest sens, stimată doamnă ministru interimar, cum va soluționa Ministerul Educației Naționale această problemă, în contextul în care anul şcolar a început deja, iar astfel de modificări intempestive au avut un impact nedorit la nivelul școlilor din România?”.

Comentarii

  • Școala bistrițeană

   Voi puneți în fruntea educației naționale pe miniștrii analfabeți. Numai așa se pot duce dracului atât școala bistrițeană cât și România. Pentru totdeauna. Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește!

   (0)
  • alandala a prestat in Italia

   Mai alandala sa nu stii tu cum ii zice la deepthroat in franceza?! Inseamna ca tu ai prestat in Italia sau Spania.
   Pune mina si de documenteaza ca ratezi clientul.

   (0)
  • Dalot

   Dalot, espèce d’idiot. D’où l’expression: Il aime à se rincer le dalot. Quand on pense que tu délaisses une petite femme comme ça! mais, elle est adorable, idiot!

   (0)
  • Alan Dala

   Nu inteleg de ce va oripilati asa de tare daca cineva isi exprima o opinie anti. #deepthroatusr nu este altceva decat o opinie anti, un picut mai adanca decat #muiepsd. Si deepthtroat e la fel ca cealalta opinie anti., doar ca intra putin mai adanc. Mi se pare ciudat sa va oripilati numai datorita adancimii in plus, care nici nu e foarte mare, 2-3 centimetri in plus. Sper sa nu folosit dubla masura.

   (0)
  • Nu, Alan Dala!

   Pricepem, Alan Dala. Ții foarte mult la Cristina și chiar ți-e frică de acest lucru. Tu suferi de ceea ce se cheamă, la Bistrița, sindromul Stockholm:
   Și când privesc la Cristina, la șanțul ei dintre sâni,
   Sunt cutremurat cu totul – în prepuț și în plămâni.
   Nouă ne este tare milă de tine, sărmane Alan Dala!

   (0)
 1. Ploșnițel

  Așa se cheamă noul produs inventat de USR la Bistrița pentru a lupta eficient împotriva ploșnițelor Alan Dala, Rabinul, Ioan Gură și câte altele. Ploșnițel are înscris pe ambalaj modul de utilizare. La sediul partidului se distribuie gratis. Vă așteptăm în număr cât mai mare. Folosiți Ploșnițel toți cu multă încredere!

  (0)
  • Rabinul

   Muinel asa se numeste noul produs patentat de PSD pentru lupta eficienta impotriva prostiei! Se distribuie gratuit in toate punctele de distributie din tara! Cei de la USR si simpatizantii lor primesc portie dubla.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.