Profesorii îşi vor putea alege manualele auxiliare, iar părinţii îşi vor exprima acordul

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a reglementat procedura de utilizare a manualelor auxiliare în şcoli, fiind inclusă în Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), astfel că profesorii îşi vor putea alege manualele auxiliare pe care să le folosească la oră, iar părinţii îşi vor exprima acordul pentru acestea.

”În funcţie de nevoile specifice fiecărui ciclu de învăţământ, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate/avizate de CNEE. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezintă adunării generale a părinţilor. Adunarea generală a părinţilor hotărăşte susţinerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile, auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiilor necesare educării copiilor/elevilor”, explică Ministerul Educaţiei.

După ce profesorii aleg auxiliarele, consiliul sau asociaţia de părinţi din fiecare unitate şcolară îşi va exprima acordul pentru ele.

Ordinul de ministru stabileşte procedura de utilizare a manualelor auxiliare conţine şi mai multe amendamente aplicate ROFUIP din 2016, în urma introducerii învăţământului dual ca formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnnic, precum şi în urma apariţiei necesităţii de a clarifica unele aspecte care vizează posibilităţile de continuare a studiilor şi de transferare a elevilor.

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.