Profesorul Constantin Rus, din nou director. Toate rezultatele concursului organizat de ISJ

Holistic

Profesorul Constantin Rus, care a condus ani la rândul Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, dar nu s-a mai prezentat la concursul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, va fi din nou director începând cu anul şcolar 2017-2018. Urmare a concursului organizat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, el va conduce Centrul Județean de Excelență.

Conform rezultatelor anunţate de ISJ după interviurile de marţi, Constantin Rus a obţinut cel mai mare punctaj dintre toţi candidaţii, 30 de puncte, maximum posibil.

Profesorul Constantin Rus a obţinut licenţa în fizică în 1975 cu nota 10, având media generală din facultate 9,53. Deţine gradul I în 1989, luat cu 10. Are experienţă didactică la clase de liceu şi de gimnaziu. Este membru în Comisia Naţională de Fizică, în Comisia Centrală a ONF  şi în Comisia de subiecte a ONF , coautor la numeroase programe şcolare. Elevii săi au obţinut peste 75 de premii şi menţiuni la ONF. Este coautor la „Fizică pentru grupele de performanţă”, lucrare editată în cadrul unui program Phare de editura Dacia. Totodată este organizator al concursului interliceal TOPFIZ.

De altfel, într-un interviu acordat Timp Online în 2013, Constantin Rus declara: „Iubesc mai mult Fizica decât funcţia de director”. AICI, interviul integral.

Aşa cum prevede metodologia de organizare şi funcţionare a centrelor de excelenţă, activitatea acestuia constă în elaborarea şi aplicarea strategiilor şi politicilor pentru selecţia, pregătirea, susţinerea, motivarea copiilor şi a tinerilor capabili de performanţe înalte, precum şi pentru selecţia şi motivarea cadrelor didactice pentru desfăşurarea activităţilor de înaltă performanţă. În acest sens, iniţiază acţiuni de identificare şi promovare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe, asigură anual constituirea şi funcţionarea grupelor de excelenţă, asigură organizarea şi funcţionarea bibliotecii proprii, dezvoltă programe proprii de cercetare didactică şi organizează conferinţe care au ca temă activităţile specifice centrului de excelenţă, precum şi alte activităţi atât în perioada anului şcolar, cât şi în perioada vacanţelor. Grupele de excelenţă se constituie anual şi cuprind în special discipline la care se organizează olimpiade naţionale şi internaţionale.

Centrul Județean de Excelență funcționează pe str. Spiru Haret nr. 6, etaj I.

Rezultatele din 22 august:

Rezultatele din 21 august:

Reamintim că ISJ a invitat cadrele didactice interesate de ocuparea, în anul școlar 2017-2018, prin detașare în interesul învățământului a unei funcții de director/director adjunct rămasă vacantă după concurs la o unitate de învățământ din Bistrița-Năsăud să se prezinte la un interviu. În total, au fost 33 de posturi scoase la concurs, dar nu s-au înscris decât 22 de candidați.

În zilele de 21 și 22 august cadrele didactice au susținut un interviu în fața unei comisii constituite din trei membri ai Consiliului de Administrație al Inspectoratului Şcolar. Aici au prezentat planul operațional pentru anul școlar 2017-2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea. Totodată, le-au fost testate, prin trei întrebări, cunoștințele privind legislația școlară raportat strict la specificul și la nivelul unității de învățământ pentru care au optat. Durata interviului a fost de maximum 20 de minute. Punctajul maxim este 30, iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

Au fost și candidați care nu au întrunit punctajul necesar.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Contra

  Da…., iubeste mai mult fizica, acest fals !
  De aceea a fost 25 de ani director.
  Prefacutul….
  Are 65 de ani, duca-se in pensie !

  (0)
 2. andrei

  Dincolo de aspectele politice, e un profesor foarte bun. Acest aspect poate fi confirmat de cei care i-au fost elevi.

  (0)
  • Doru

   A fi profesor bun nu presupune sa fi si un director bun, vorbind la modul general, dar nici nu e imposibil sa fi amandoua. Din pacate de 27 de ani, indiferent cine a fost la putere, nu a cautat sa asigure un manageriat de calitate institutiilor subordonate statului si se vede unde am ajuns. Daca Dragnea isi promoveaza soferul secretar de stat in nu stiu ce minister cum putem vorbi de calitate, totul e o parodie. Acesti politicieni, indiferent din ce partid fac parte, aluatul e acelasi, conduc Romania la modul bascalie, misto.

   (0)
 3. bondaru™

  Bad boy for life!
  We ain’t, go-in nowhere, we ain’t, goin nowhere
  We can’t be stopped now, cause it’s Bad Boy for life
  We ain’t, go-in nowhere, we ain’t, goin nowhere
  We can’t be stopped now, cause it’s Bad Boy for life.

  (0)
 4. Dan

  Imi spune si mie cineva, cu subiect si predicat, ce face Centrul Judetean de Excelenta? Realmente, nu citate din statutul sau.

  (0)
 5. prof_Doru_N_

  Nu l-a lăsat psd-ul flamand. Hm…centrul de excelență, la pensie…Altii cu doctorate şi rezultate de nivel international nu gasesc o catedră normală nu o functie. Ce vremuri…

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.