Primarii unioniști din Republica Moldova își dau mâna în Bistrița-Năsăud

Holistic

Aleșii locali din cele peste 100 de localități din Republica Moldova care au semnat Declarația de Unire cu România se întâlnesc în acest week-end la Iași și în Bistrița, cu autoritățile locale din dreapta Prutului.

Mai mult de 100 de localități urbane și rurale din Republica Moldova, plus trei raioane de peste Prut, și-au arătat adeziunea față de reîntregirea națională semnând Declarația de Unire cu România, începând cu a doua parte a lunii ianuarie a acestui an. Declarațiile au fost semnate prin hotărâre în Consiliul Local cu vot în unanimitate sau majoritate calificată.

”Gestul aleșilor locali este simbolic și nu lezează Constituția, dar reprezintă un act clar de voință politică unionistă. Declarațiile de Unire au intrat recent în atenția președintelui moldovean Igor Dodon, care îi amenință pe semnatari cu represalii din partea autorităților de stat”, informează Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

”Suntem foarte mulțumiți de amploarea pe care a luat-o fenomenul Declarațiilor de Unire și de entuziasmul cu care primarii patrioți de peste Prut continuă să arate că sunt mândri să facă parte din națiunea română. Salutăm faptul că aleșii locali unioniști vor să se asocieze și că vin în vizită de lucru în România pentru a vedea modele de succes pe care le pot implementa în comunitățile lor”, a declarat George Simion, din partea Alianței pentru Centenar, organizația care a venit cu ideea Declarațiilor de Unire.

După evenimentele de la Iași, oaspeții de peste Prut vor fi primiți la Centrul Misionar pentru Tineret ”Preot profesor Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, după care vor asista la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde la Măgura Ilvei.

”Duminică 11 martie este o acțiune extraordinară dedicată Centenarului, vin 100 de aleși din Republica Moldova. La Măgura Ilvei va fi și o slujbă oficiată de IPS Andrei, urmată de o întâlnire de suflet care se va încheia cu un spectacol susținut de Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc” în cinstea fraților noștri de peste Prut”, spunea în 2 martie președintele Consiliului Județean-Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius -ecologist PV

  Spre luare aminte. Luni 12 Martie ora 14 , 30 concetateanul nostru ANTAL FRANCISC va pleca pe jos din fata statuii lui ANDREI MURESANU pana la CHISINAU. Va marca la randul sau , asa cum se pricepe marea sarbatoare din BASARABIA. Cei care doresc sa il incurajeze si sa sustina acest demers patriotic ar fi bine sa fie prezenti la startul acestui maraton.

  (0)
 2. raul adrian

  Pai daca e pensionar …si nu are ce face acasă ??? Uite de asta se plătesc pensii…..! Cel mai hilar ar fi sa aibă o pensie de……(spuneti voi).
  Merge teleleu-tanase……….pina la trintorii aia de moldoveni.
  Ca daca era angajat la patron……

  (0)
  • Joseph Porta

   Pentru pensia mizerabilă pe care o primește a muncit o viață, nu? Și cei care au înfăptuit Unirea în 1918 ar fi trebuit să stea acasă, măcar așa nu ne teleormanizam .

   (0)
 3. mircea

  Inalt Prea Securistul Andrei ar fi fost mai potrivit sa dea mana cu Kiril al Rusiei, ca de ala e mai apropiat decat de romanii din Moldova.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.