Primăria e gata să investească 1,2 milioane de euro într-o stradă nouă, paralelă cu calea ferată

Holistic
Investiţia într-o nouă stradă care merge paralel cu calea ferată şi asigură accesul între străzile Arţarilor şi Colibiţei va fi discutată, joi, de Consiliul Local Bistriţa. Este vorba de o variantă alternativă la rutele Decebal – Andrei Mureşanu şi Republicii – 1 Decembrie.

În motivarea proiectului de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Creare acces auto între strada Arţarilor şi str. Colibiţei, inclusiv modernizarea str. Colibiţei”, se arată că traficul pe arterele principale la orele de vârf se desfăşoară în prezent cu dificultate şi datorită lipsei unor variante ocolitoare.

„Pentru fluidizarea traficului, municipalitatea consideră că se impune crearea unei variante alternative la traseul Decebal – Andrei Mureşanu şi Republicii – 1 Decembrie. Pentru crearea unei variante alternative s-a studiat deschiderea circulaţiei între str. Ion Slavici şi str. Colibiţei”, se arată în proiect.

Conform acestuia, pentru realizarea acestei legături trebuie rezolvate unele probleme cum ar fi: amenajarea unei porţiuni de teren între strada Ion Slavici şi zona de început a străzii Colibiţei în lungime de 160 m ca stradă de categoria  III, unindu-se cu str. Colibiţei, şi amenajarea intersecţiei dintre străzile Arţarilor, Colibiţei şi Ion Slavici – trecerea la nivel cu calea ferată, având ca scop fluidizarea traficului în condiţii de siguranţă.

Traseul străzii propuse pentru modernizare are o lungime totală de 835 m, realizează legătura rutieră între strada Andrei Mureşanu (strada Dumitrei Vechi) şi strada Ioan Slavici şi va urmări în principal traseul actual al drumului. Vor fi două şi chiar trei benzi pe unele porţiuni, 258 de locuri de parcare, pistă pentru biciclişti şi două treceri la nivel cu calea ferată.

Lucrările ar dura un an, iar valoarea investiţiei s-ar ridica la aproximativ 1,2 milioane de euro. Finanţarea ar trebui asigurată de la bugetul local.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.