Primăria cumpără teren pentru o pasarelă peste râul Bistrița

Holistic

250.000 de lei alocă în total municipalitatea pentru cumpărarea unui teren aflat pe str. Parcului, în vederea creării unui acces în zona Stadionului ”Jean Pădureanu” la pasarela peste râul Bistrița pe care Primăria vrea să o construiască.

În februarie, Consiliul Local Bistrița a aprobat suma de 100.000 de lei, iar acum, la rectificarea din iulie, repartizează încă 150.000 de lei. ”Este necesară suplimentarea fondurilor ca urmare a finalizării raportului de evaluare și a faptului că la încheierea contractului trebuie plătită toată suma (executorul nu acceptă plata în rate)”, explică Primăria Bistrița.

Anul acesta vor fi elaborate fazele de proiectare a pasarelei, cu 61.000 de lei. ”La solicitarea arhitectului șef, pentru realizarea unei legături pietonale între Parcul Municipal și Pădurea Codrișor, având în vedere distanța mare existentă între actualele legături, respectiv puntea str. Vadului (Codrișor) și Podul Jelnei”, se arată în proiect.

”Avem posibilitatea de a face o punte ieftină, dacă vom reuși să cumpărăm terenul care face legătura între parc și Pădurea Codrișor”, spunea la începutul anului primarul Ovidiu Crețu.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.( ECOLOGIST)

  Asta este de apreciat. Pe semne ca D-nul Primar incepe sa uite de centura NEOCOLITOARE din padurea CODRISOR. Da DOAMNE !!!

  (0)
  • raul adrian

   va inselati. va asteptati vreodata ca, Cretu sa uite sau sa nu mai faca ceva ce-si doreste f. mult ??? eu nu.

   (0)
 2. remus

  Recent, pe domnuleprimar.ro a aparut o stire, potrivit careia un copil a fost accidentat în Parcul Municipal de un autoturism. „Se pare că nu este foarte grav, dar se poate repeta cu urmări mult mai grave și sunteți singurul care puteți stopa fenomenul”, se mai spune in mesajul respectiv. De aceea, o pasarela pietonala in zona stadionului nu este o solutie. Mai intai, in zona parcului circulatia auto trebuie rezolvata in mod rezonabil. Strada Parcului cu sens unic ar trebui rezervata doar riveranilor (institutii sau locatari). De aceea, ar trebui ca in viitorul apropiat circulatia auto sa fie trecuta si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre strand si spatele stadionului . Pentru aceasta, ar fi necesara construirea unui pod rutier peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Aceasta ar crea o fluenta a circulatiei auto dinspre Podul Budacului spre partea de est a parcului, in zona magazinului Liedl si a centrului SPA- Casa Ema.

  (0)
 3. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

  Foarte corect ce ati semnalizat D-le REMUS. Felicitari pt. felul in care ganditi. De aceea oameni ca D-vs. nu ar trebui sa lipseasca de la dezbaterile publice de la Primarie. Multi oameni de bine gandesc mai constructiv decat alesii neamului. FELICITARI !

  (0)
 4. veveritza

  va inselati amarnic daca credeti ca a uitat de centura.
  omul pur si simplu face o pasarela cu gandul la fetitele de pe viitoarea centura.
  pe unde vreti sa ajunga alea la „locul de munca” ?
  a, da….mai creeaza omul si niste locuri de munca, ca e simplu, nu?
  face o pasarela, face o centura, face locuri de munca, deja sunt 3 lucruri bifate pe care va avea grija sa le mentioneze in urmatoarele pliante electorale tiparite pe banii alegatorilor.

  (0)
 5. DRUMETUL

  Investitorul drumului ocolitor ( centura = drum national ) daca va fi si cand va fi, este CNADNR-ul nu …. Primaria Bistrita !
  Primaria Bistrita, isi doar avizul … dar Compania Nationala pentru Autostrazi… la aceasta data este falimentara…. dupa cum merg lucrurile in tara , cred ca problema va fi repusa peste 15-20 de ani !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.