”Toată lumea stinge lumina! Să dăm un semnal”

Holistic

”Toată lumea stinge lumina pe 24 martie de la ora 20.30! Vă invităm să luaţi parte la evenimentul internaţional Ora Pământului 2018! Să dăm un semnal că am devenit mai conştienţi de faptul că micile gesturi cotidiene afectează calitatea vieţii noastre de fiecare zi, natura şi viaţa pe întreaga planetă! Sâmbătă 24 martie, între orele 20.30-21.30, va fi întrerupt iluminatul public în tot oraşul. Vă invităm să vă implicaţi în susţinerea campaniei prin gestul simplu de stingere a firmelor luminoase, a luminilor în locuinţele dumneavoastră sau oriunde vă aflaţi sâmbătă 24 martie, în intervalul orar 20.30-21.30”, anunță Primăria Bistrița.

Ora Pământului va fi celebrată în centrul istoric al Bistriței după următorul program:

Ora 20.00

– Spectacolul gulguţelor. Voluntarii Asociaţiei ”Cercetaşii Bistriţeni” amplasează lampioane în zona pietonală Liviu Rebreanu

Ora 20.30

– Numărătoarea inversă: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, iluminatul public în oraș se întrerupe timp de o oră

Orele 20.30-21.30

– Pedalăm pentru „energie verde” – Eco-Bike. Participanții la eveniment, indiferent de vârstă, sunt invitați să producă energie verde pedalând pe trei biciclete. Partener Bistritz Bike Shop, grupurile Eco şi elevii claselor primare care participă la programul de educaţie ecologică de la „Şcoala Verde”

– Tur ciclist ”Connect2Earth”. Traseu: Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai – bd. Independenţei – sens giratoriu Kaufland – bd. Independenţei – str. Gării – bd. Republicii – str. B. Şt. Delavrancea – str. Dornei – Piaţa Centrală

Participă ambasadorii mobilităţii durabile din Bistriţa: Matei Moisil și Levente Ianosi

– Spectacol de sunet și lumină – The Boulevard Acoustic și trupa de jonglerii cu foc Sirius

Ora 21.30

– Se aprinde lumina

Foto: arhivă

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius -ecologist PV

  Da; si desfintam spatiile verzi din PIATA CENTRALA ca sa o modernizam cu dale si borduri. Taiem toti cei 107 copaci ca sa se vada mai bine beserica inalta de 75 de metari ca asa vrea edilul saf. Desfintam parcul Eminescu si facem loc la masini si le bagam sub parc. Gandire sanatoasa ce naiba !Cica sa stingem becul o ora si dupa aceia sa faci tot la fel, adica impotriva NATURII si a lucrurilor create de ea. Restul e doar CAN-CAN si false iluzii. Concret cand organizam ceva anume, in sprijinul lumii vi ?

  (0)
 2. Bradul

  Taiem tot ce ne iese in cale, facem prapad, da ne dam peste cap sa stimgem lumina. Tare retardat trebe sa fii sa mai promovezi un eveniment care, pentru Bistrita e non-sens!
  Cum poate acest primar sa promoveze evenimente de tot kk?
  Poate ne spune si noua unde, cand si cat urmeaza sa nimiceasca?
  Niculae, daca tot ai lucrat la mediu, nu te baga nimeni in seama? Da-i peste nas sefului tau, nu te lasa, altfel…….poti sa uiti!

  (0)
 3. Nelu cumintelu

  Niculae padurarule,il lasi pe Cretu sa taie copacii din Piata Centrala ,,pentru modernizare”? Pai ce padurar esti tu ? Si asa Bistrita e in bezna de 10 ani, o ora de bezna din 10 ani de bezna,e tot aia,de aceea eu nu voi stinge lumina.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.