Primăria Bistriţa a lansat proiectul de modernizare a Pădurii Schulerwald

Holistic
Proiectul „Modernizarea şi extinderea infrastructurii turistice de agrement şi a utilităţilor conexe în Municipiul Bistriţa – Pădurea Schulerwald” se derulează până în 12.06.2014. Pădurea-parc va avea alei pietonale, spaţii de popas şi recreere, piste pentru cicloturism, terenuri de sport, circuit de skateboard şi role, perete pentru căţărări, teren de paintball.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.

Valoarea totală a proiectului este de 6.978.403,29 lei, din care: 2.389.049,53 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din F.E.D.R. (50%); 2.389.049,53 lei, contribuţie proprie (50%); 1.146.743,77 lei, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile; 1.053.560,46 lei, valoarea neeligibilă estimată.

Obiectul general al proiectului îl reprezintă realizarea unei structuri de agrement turistic şi de recreere în municipiul Bistriţa, prin modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de agrement şi a utilităţilor aferente în Pădurea Schulerwald.

Obiectivul specific este amenajarea Pădurii Schulerwald ca zonă turistică şi de agrement (pădure-parc) pentru valorificarea turistică, prin: crearea şi modernizarea de alei pietonale şi utilităţi conexe; crearea/reabilitarea spaţiilor de popas şi recreere; construirea de piste pentru cicloturism; construirea de terenuri de sport; amplasarea de panouri de informare şi orientare turistică; amenajarea accesului (intrări, ieşiri, parcări); introducerea surselor de apa, a reţelei de iluminat; amenajarea de chioşcuri, pavilioane, adăposturi.

Construirea terenurilor de sport presupune realizarea a două terenuri multifuncţionale pentru fotbal/baschet/handbal, un circuit de skateboard şi role, un perete pentru căţărări, un teren de paintball.

Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente, include realizarea a aproximativ 6,7 km de alei pe o suprafaţă estimată de circa 19.500 mp destinate accesului în toate zonele funcţionale ale Pădurii Schulerwald precum şi pentru promenadă. Ca şi utilităţi aferente, se va realiza o reţea de apă şi canalizare în lungime de 2.240 m şi o reţea de iluminat pe o lungime de 630 m.

Vor fi şi locuri pentru recreere şi popas: patru locuri de joacă pentru copii, spaţiu pentru jocuri tematice pentru persoane cu dizabilităţi, spaţiu pentru jocuri pentru adulţi (scripeţi, traversări, obstacole, tiroliană), spaţiu de joacă în zona de picnic (minigolf, tenis de masă, etc.), zonă de picnic dotată cu mese şi bănci, zece locuri de popas cuprinzând bănci, foişoare, locuri de observare, hrănitoare pentru animale.

Construirea de piste pentru cicloturism presupune crearea unui circuit de aproximativ 1.850.m destinat ciclismului off-road. Acest circuit va conţine zone de dificultate diferite, suprafaţa de rulare fiind construită din lemn, piatră sau pământ.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.