Un primar din Bistriţa-Năsăud, invitat în Africa. Ce ţară va vizita şi pe banii cui

Merigo

Un primar din judeţul Bistriţa-Năsăud va face parte dintr-o delegaţie oficială care va vizita, timp de o săptămână, o ţară din Africa. Este vorba de Senegal, destinaţie spre care va zbura de pe aeroportul din Bruxelles în 28 octombrie a.c.. primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

„Am fost invitat de partenerii noştri din Zemst, Belgia, cu care suntem înfrăţiţi, să fac parte din delegaţia lor oficială care va pleca în 28 octombrie spre Senegal.  Ei sunt înfrăţiţi cu Sokone, o localitate de acolo şi, din câte am înţeles, au investit, printr-un proiect, 150.000 de euro într-un drum pe care merg acum să îl inaugureze. Iniţial am ezitat să dau curs invitaţiei, dar prietenii noştri belgieni au insistat să merg să văd o altă lume. Ce-i drept, în Europa am fost, e prima oară când merg într-o ţară africană şi probabil că voi avea multe de învăţat din această experienţă. Costurile deplasării sunt suportate de prietenii noştri din Zemst care au insistat foarte mult să merg împreună cu ei”, a declarat primarul Sorin Hognogi.

Primarul va sta în Senegal o săptămână, iar anul viitor îşi propune să meargă în India într-o misiune umanitară pentru a-i ajuta pe oamenii din ţara respectivă.

Despre prietenia între comun Spermezeu şi Zemst din Belgia, Timp Online a scris AICI. 

Reamintim că înfrăţirea datează din 1990, localitatea Zemst fiind situată în partea flamandă a Belgiei. Anul trecut, primarul Sorin Hognogi a făcut o vizită la Zemst.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. cornel

  „I-a pus Dumnezeu mâna în cap”, spune un proverb romanesc despre cineva peste care a dat norocul. In cazul primarului din Spermezeu, mai degraba este vorba de mana episcopului Macarie Dragoi originar din Caianu Mic. In vara acestui an, episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord, a organizat la Spermezeu un muzeu în casa părintească a artistei Olimpia Deneş, achiziţionată de episcop in acest scop. Prin urmare, infratirea comunei Spermezeu cu localitatea Zemst din Belgia nu pare chiar intamplatoare.

  (-3)
 2. Gânditorul de la Hamangia

  În loc să vă pară bine că acest primar beneficiază de gestul prietenesc al cetăţenilor unui oraş înfrăţit cu comuna Spermezeu din Belgia, că aceştia suportă cheltuielile deplasării, într-un loc unde ar putea adăuga ceva la cunoaşterea sa, vă certaţi, arătându-vă invidia că nu puteţi fi voi cei norocoşi, asupra faptului că face parte dintr-o confesiune creştină sau alta, fiind la fel ca noi ceilalţi fii adoptaţi ai lui Dumnezeu, prin jertfa înfăptuită de Domnul nostru Isus Cristos, iar Dumnezeu nu face deosebire între oameni în funcţie de ceva (gen, naţionalitate, culoarea pielii… etc.), ne iubeşte pe toţi în aceeaşi măsură, doreşte înţelegere între oameni şi nu ură, iar invidia este o latură de manifestare a urii şi nu a iubirii, care este cheia de boltă a creştinismului, care ar putea asigura pacea universală.

  (0)
  • Marius

   Măi ne-„gânditorule”, o altă boltă a creştinismului este şi a vorbi în cunoştință de cauză: dacă citeai cu atenție postarea, nu mai erai ofuscat că am scris „penticostal”. Era doar o mică lămurire. Eşti dus cu pluta. Vezi să nu te prindă-nghețul.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.