Prima etapă a Cupei Naționale la Downhill, în week-end în Pădurea Codrișor

Holistic

Bistritz Bike Shop și Primăria Bistrița organizează în perioada 19-20 mai, în Pădurea Codrișor, prima etapă din Cupa României la ciclism montan disciplina Downhill, CND #1 Bistrița. La acest concurs vor lua startul peste 100 de concurenți din țară care vor parcurge traseul de peste 2 km, având ca provocări peste 10 săritori (unele de peste 7 metri lungime), zone abrupte, contrapante, zone de viteză, încercând să obțină cel mai scurt timp în cursa finală.

Categorii de concurs: Copii 12-14 ani, Feminin 15-18 ani, Feminin 19+, Masculin 15-18 ani, Masculin 19-29 ani, Masculin 30-39 ani, Masculin 40+ și Hobby.

Competiția se desfășoară conform regulamentului UCI si FRC de mountain bike Downhill. Toți concurenții sunt obligați să poarte cască de bicicletă full face omologată specifică disciplinei Downhill, numere de concurs fixate pe partea din față a bicicletei și în partea din spate a ciclistului, care să fie vizibile pe toată durata antrenametelor, a calificarilor și a finalei, dopuri la ghidon, ochelari cu elastic (goggles), tibiere sau genuchiere, mănuși; de asemenea, se recomandă purtarea de protecție cervicală, protecție spate si cotiere.

În 20 mai au loc antrenamentele oficiale (9.00-11.00), calificările (11.30-13.30) și finala (14.00), festivitatea de premiere fioind programată pentru ora 16.30.

Cronometrajul este electronic cu fotocelulă. Concurenții de la toate categoriile trebuie să parcurgă traseul cel putin o dată la picior (track walk), cel puțin de două ori în antrenamente, o dată în calificări și o dată în finală.

Fondul de premiere este de 5.000 lei.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.