Preotul Grigore Fontul, condus pe ultimul drum. Slujba, oficiată de Mitropolitul Andrei

Holistic

În Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Mititei, IPS Arhiepicop şi Mitropolit Andrei a oficiat slujba de înmormântare a preotului Grigore Fontul, care a slujit în Parohia Tăure în ultimii opt ani de viaţă.

Mitropolitul Clujului a fost înconjurat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Năsăud, pr. Ioan Dâmbu, consilierul eparhial pe probleme de misiune şi protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj II, pr. Alexandru Ciui, protopopul de Bistriţa, pr. Alexandru Vidican, şi protopopul de Beclean, pr. Doru Zinveliu.

”În cuvântul de învăţătură, IPS Andrei a subliniat importanţa slujirii pastorale, rememorând îndatoririle principale ale preotul faţă de credincioşii săi, dar şi ale credincioşilor faţă de păstorul lor. În continuare, pr. protopop Ioan Dâmbu a prezentat biografia părintelui Grigore Fontul şi a evidenţiat calităţile celui trecut la Domnul. După slujbă, sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Grigore a fost purtat în procesiune în jurul locaşului de cult, după care a fost depus în locul de veci”, informează Radio Renașterea.

Grigore Fontul s-a născut la data de 30 mai 1974 în Năsăud. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, după care a urmat cursurile de Master ale aceleiaşi instituţii. A fost hirotonit la data de 16 august 2000, de IPSBartolomeu Anania, ca preot misionar la Spitalul Orăşenesc Beclean şi CSSCA Nuşeni. De la data de 1 decembrie 2010 până la data de 11 octombrie 2018, ziua trecerii sale la cele veşnice, a slujit în Parohia Tăure, Protopopiatul Năsăud.

Foto: Radio Renașterea

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.